Fotótár

Megemlékezés Békésen

Újraszentelték a békési harangot az 1980-as körösi árvíz 40. évfordulóján. 1980. július 28-án reggel 6 óra 35 perckor Hosszúfoknál átszakadt a Kettős-Körös jobb parti töltése, több mint négyezer embert kellett kiköltöztetni több településről.
–– Fotó: Rosta Tibor / MTI

Ragyogjatok!

Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. (Fil 2,14-16)
–– Fotó: Kalocsai Richárd

Fellegút

Toronysüveg épül a Budahegyvidéki Református Egyházközség megújuló templomára.
–– Fotó: Bogárdi Szabó István

Saját kezűleg

A helyi gyülekezet gondnoka az általa festett fakazettás mennyezetburkolat darabjait helyezi fel a felvidéki Fülek református templomában. A 2002-ben felszentelt református templom közadakozásból, közös munkával készült.
–– Fotó: Komka Péter / MTI

Korszerű, biztonságos, hívogató

Első ütemben a kollégium, második ütemben a dunamelléki egyházkerületi székház újul meg a Ráday utca 28-ban. A tervek elkészültek, az építkezés ősszel kezdődik.
–– Fotó: Parokia.hu

100 év

Trianoni emlékművet avattak a szabadságtelepi református egyházközségben Debrecenben.
–– Fotó: Barcza János

Pünkösdi úrvacsora

A képernyők előtt töltött húsvét után a pünkösdöt már, hála Istennek, gyülekezeti közösségben ünnepelhettük. Az úrvacsorai kenyeret és a bort a higiéniai szabályok betartásával osztották lelkészeink.
–– Fotó: Mónus Márton / MTI

Istentisztelet szabadtéren

Felházi Zoltán magyarvistai református lelkipásztor áldást mond a kalotaszegi faluban megtartott szabadtéri istentiszteleten áldozócsütörtökön, 2020. május 21-én. Romániában május 15. óta ismét tarthatnak istentiszteleteket, de a járványveszély miatt nem a templomokban.
–– Fotó: Kiss Gábor

Figyeljünk egymásra!

Fertőtlenítik egy résztvevő kezét Nyíregyházán, a Kálvin téri református templomban tartott istentisztelet előtt 2020. május 17-én. Két hónap után tartottak református istentiszteleteket a vidéki gyülekezetek – a higiéniai szabályok betartása mellett.
–– Fotó: Balázs Attila / MTI

Tágas tér

Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül. Az Úr meghallgatott, tágas térre vitt engem. (Zsolt 118,5)
–– Fotó: Szabó Zsolt

1 2 3 ... 71 72 73 >