Fotótár

Istentisztelet szabadtéren

Felházi Zoltán magyarvistai református lelkipásztor áldást mond a kalotaszegi faluban megtartott szabadtéri istentiszteleten áldozócsütörtökön, 2020. május 21-én. Romániában május 15. óta ismét tarthatnak istentiszteleteket, de a járványveszély miatt nem a templomokban.
–– Fotó: Kiss Gábor

Figyeljünk egymásra!

Fertőtlenítik egy résztvevő kezét Nyíregyházán, a Kálvin téri református templomban tartott istentisztelet előtt 2020. május 17-én. Két hónap után tartottak református istentiszteleteket a vidéki gyülekezetek – a higiéniai szabályok betartása mellett.
–– Fotó: Balázs Attila / MTI

Tágas tér

Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül. Az Úr meghallgatott, tágas térre vitt engem. (Zsolt 118,5)
–– Fotó: Szabó Zsolt

Feltámadt!

Molnár Szabolcs és Káposztás Gábor, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztorai húsvétvasárnap napkelte előtt online istentiszteletet tartanak a fancsikai templomromnál.
–– Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Isten temploma ti vagytok

Gáll Sándor kolozsvári lelkipásztor sok más Kárpát-medencei reformátushoz hasonlóan otthonában, családjával követte Duna Televízión közvetített húsvéti istentiszteletet és közösen vettek úrvacsorát.
–– Fotó: Kiss Gábor

Hinni kell!

Végzem, mit az idő rám mér, / végzem, ha kell százszorozva! / Hinni kell csak, s följutunk mi, / föl a fényes csillagokba! (Kányádi Sándor)
–– Fotó: fotó: Bazánth Ivola

Ne félj!

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (Pál második levele Timóteushoz 1. fejezet 7. vers)
–– Fotó: Szarvas László

Határtalanul református

A Székelyudvarhelyi Református Diákotthont támogatták a február 21-i tiszántúli református jótékonysági bál résztvevői. A kollégium diákjai néptánc-előadásukkal köszönték meg a rájuk gondolást.
–– Fotó: Barcza János

Hívogató

Helyére emelik a tordaszentlászlói református templom új kis harangját 2020. február 17-én. Az erdélyi gyülekezet 2019 decemberében vette észre, hogy a harang menthetetlenül megrepedt, ezért közadakozásból új harangot öntettek.
–– Fotó: Kiss Gábor

Orando et laborando

130 évvel ezelőtt nyitotta meg olvasótermét a Debreceni Református Kollégium nagykönyvtára, ezzel létrejött a város első nyilvános könyvtára.
–– Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

1 2 3 ... 70 71 72 >