Fotótár

A jövő játszótere

A digitális eszközöket és a szabadban történő mozgást ötvöző játszóteret hoztak létre az Életfácska Református Óvoda udvarán a Fejér megyei Gárdonyban.
–– Fotó: Kovács Attila / MTI

A trónon ülő

„Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6)
–– Fotó: Kojsza Péter

Hívogat

Átadták a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség új templomát a XXIII. kerületi Dinnyehegyi úton.
–– Fotó: Mónus Márton / MTI

Együtt vagyunk

Szent László öröksége nevű virágkocsi a debreceni református Nagytemplom előtt. A koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a kocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása a városban, de a virágkocsikat az érdeklődők a főtéren kiállítva megtekinthetik.
–– Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Zsoltártábla kilátással

„Ó, Szeretet, áraszd ránk meleged, Hadd kóstoljuk édességedet; Tiszta szívből mindenkit hadd szeressünk, Egyességben és békében éljünk. Könyörüljél.” (234. dicséret, Református Énekeskönyv)
–– Fotó: Nagy Károly Zsolt

Biztos háttér

Visky Ábel Mesék a zárkából című filmjét vetítik a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon Kolozsváron, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum udvarán. Háttérben a Farkas utcai református templom.
–– Fotó: Kiss Gábor

Tíz parancs

„Lásd, én ma eléd adtam az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. (...) Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass a szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz és így lakhatsz hosszú ideig” (5 Móz 30,15.20b)
–– Fotó: Kapás Csilla

Megemlékezés Békésen

Újraszentelték a békési harangot az 1980-as körösi árvíz 40. évfordulóján. 1980. július 28-án reggel 6 óra 35 perckor Hosszúfoknál átszakadt a Kettős-Körös jobb parti töltése, több mint négyezer embert kellett kiköltöztetni több településről.
–– Fotó: Rosta Tibor / MTI

Ragyogjatok!

Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. (Fil 2,14-16)
–– Fotó: Kalocsai Richárd

Fellegút

Toronysüveg épül a Budahegyvidéki Református Egyházközség megújuló templomára.
–– Fotó: Bogárdi Szabó István

1 2 3 ... 71 72 73 >