Oktatás

Hírek

KRE Csekonics Sebilaci

Hogyan esett szét Jugoszlávia, és mi következett utána?

Az elmúlt évtizedek nem segítettek bizonyos történelmi eseményekre egyértelmű válasszal szolgálni, azonban a Károli Szabadegyetem most erre igyekszik lehetőséget adni. A közeli múlt eseményeit tárja fel az idei első pódiumbeszélgetésen Várady Tibor, Jugoszlávia korábbi igazságügyi minisztere és Trócsányi László rektor február 22-én.

Tovább a cikkhez

További híreink

Tanulmányi versenyen nyert úton a gödöllői református líceum diákjai

A Nemzetközi Kísérleti Termonukleáris Reaktorhoz, azaz az ITER-be látogatott el a Gödöllői Református Líceum Gimnázium három diákja és kísérőtanáruk az elmúlt napokban, miután március 4-én megnyerték a Magyar Tudományos Akadémia Középiskolai MTA Alumni Programja keretében szervezett tanulmányi verseny döntőjét, amelynek témája a klímaváltozás és a fenntarthatóság volt.

Életvitellé vált hivatás

Rendhagyó iskolai napot szervezett diákok számára a Református Pedagógiai Intézet a Benkő István Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákújságírók szakmai napján három előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Az esemény teret adott a már a diákmédiában tevékenykedő fiatalok fejlődésének, illetve értékrendjük formálásának, hogy azok egy napon a médiaipar értékes tagjaivá válhassanak.

Az űrkutatásról lesz szó a Károli Szabadegyetem márciusi rendezvényén

Az űrkutatás az egész emberi tevékenységre, civilizációnk fennmaradására is befolyással van. A Károli Szabadegyetem most az űrkutatás témáját szeretné közelebb hozni az érdeklődők számára. Az est meghívott vendége Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos lesz, aki Űrkutatás – Kik és miért? címmel tart előadást március 27-én a Károlyi-Csekonics-palota aulájában.

Az asszimilációtól az inklúzióig

Az asszimiláció és az integráció fogalmával napi szinten találkozhatunk, az elsősorban az oktatásban használt inklúzió, vagyis befogadás, elfogadás szó jelentésével azonban kevesen vannak tisztában. – Én is megismerem a te sajátosságaidat, és te is megismered az enyéimet: így alkotunk egy közösséget – magyarázta Naszádi Krisztina, a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete és a Magyarországi Református Egyház Inkluzív iskola programjának a koordinátora.

Hitben élve hitre segíteni

Először adták át a Molnár Miklós hittanoktatói díjat, az első kiválasztottak Bodnár Péterné Bíró Mária és Bóna Zoltánné Molnár Gizella lettek. A kitüntetés emléket állít névadójának, a Református Pedagógiai Intézet egykori lelkész-igazgatójának, a három gyülekezetben szolgáló „tudós és tiszteletes” lelkipásztornak, valamint elismeréssel adózik a ma is kiemelkedően munkálkodó és maradandót alkotó hittanoktatóknak.

További tartalmak

Videók és galériák

Események