Oktatás

Hírek

Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője

Történelem és irodalom református módra

A református szálakat is megjelenítő történelmi atlaszt jelentetett meg a Kálvin Kiadó a Református Tananyagtár munkatársainak közreműködésével. A közelmúltban megjelent egy alsósoknak szánt olvasókönyv is, ebbe kizárólag olyan írásokat válogattak be, amelyek nemcsak magas minőségű irodalmat képviselnek, de etikailag is példamutatók.

Tovább a cikkhez
pappkornel.jpg

Az önállóság felelősséggel jár

Nem csak az íróasztal mögül érzékeli a hazai oktatásügy változásait, hanem maga is oktat és köznevelési intézményt vezet. Dr. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője szerint ez előnyt jelent irodavezetői munkájában.

Tovább a cikkhez

További híreink

Egy nap a dunántúli kántorképzőn

Egy évet kellett várni, hogy újra tarthasson kántorképzőt a Dunántúli Református Egyházkerület. Az elmúlt harminc évben ez volt a második alkalom, hogy el kellett halasztani a háromhetes programot – most viszont bepótolták, és néhány órára a Reformátusok Lapja is bekukucskált.

Alkalmas idő – alapkőletétel Halásztelken

Sportoló fiatalok, táncoló gyerekek és fúvószenekar kíséretében szerda délután letették annak a kézilabdacsarnoknak az alapkövét, amely a Bocskai István Református Oktatási Központ 1100 tanulójának testnevelés óráit is biztosítani fogja. Az ünnepségen Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökének igei gondolatai mellett a fenntartó és a támogató képviselői is felszólaltak, kiemelve, a sport testi és lelki fegyelemre tanítja a gyerekeket.

Bölcsességgel az úton

Tizenhat hallgató vehette át teológus-lelkipásztori diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. Kocsev Miklós, az egyetem dékánja köszöntő beszédében azt mondta: a jövő a végzős hallgatóké, akik Isten országát építik.

Pedagógusnapi köszönet

Diákoknak és oktatóknak egyaránt nehézségekkel teli volt a tanév. Pedagógusnapon Csernaburczky Ferenc iskolaigazgató, a Zsinat Oktatásügyi Bizottságának elnöke köszöni meg a tanárok szeretetteljes, fáradhatatlan munkáját.

Ballagás járvány idején

Mire kiderült, hogy megtarthatók a ballagások, a gimnazisták többségét már elbúcsúztatták, de az általános iskolák és óvodák nagyobb részében ünnepségen köszönnek el a végzős gyerekektől. A Reformátusok Lapja egyházkerületenként egy-egy intézmény vezetőjét kérdezte meg, náluk hogyan zárják a tanévet.

További tartalmak

Videók és galériák

Károlyi-Csekonics

Egy épület két arca

A 21. század és a neobarokk találkozik a Károli-egyetem legújabb épületében, a felújított Károlyi-Csekonics palotában. Lapozza végig kontrasztokkal teli galériánkat!

Tovább a cikkhez

Események

térkép no