Oktatás

Hírek

papa_tanevnyito_2023_01_KL

Pápán nyitották meg az új tanévet a református iskolák

Szombat délelőtt a heidelbergi káté magyar nyelvű fordításának helyszínén, Pápán kértek áldást a református oktatási intézmények képviselői a 2023/24-es tanévre. A Kárpát-medence minden részéről érkeztek a kéttornyú templomba, a közös tanévnyitó istentiszteletre. A hitoktatás évének nyitóalkalmán, amely egyben az új pápai internátus átadásának ünnepsége is volt, közel négyszázan vettek részt.

Tovább a cikkhez
EGYMI vezetőség Bruckner Lászlóval és Balog Zoltánnal. EGYMI tanévnyitó 2023 augusztus - Fotó: Hurta Hajnalka

Nemcsak látni kell az embert, hanem meglátni is

Ha a világban egyetlen ponton rendet tettél, egyetlen embert meggyógyítottál, az már jelzés, hogy egyszer ennek az egésznek rendbe kell jönnie: ezt üzeni nekünk a Szentírás – mondta Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke augusztus 30-án a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény évnyitóján, Budapesten. A Ráday Házban bemutatkozott a megújult vezetés, az új munkatársak pedig fogadalmat tettek.

Tovább a cikkhez

További híreink

Első nevelési évét kezdte meg az új református óvoda Vásárosnaményban

Elkészült a hatvanhatodik intézmény is a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában. A nagyszabású beruházássorozat utolsóként befejezett projektje a vásárosnaményi Édenkert Református Óvoda és Minibölcsőde megépítése volt. Az épületet ünnepélyesen szeptember 19-én adták át, ezt megelőzően a vásárosnaményi református templomban, istentiszteleten adtak hálát az új lehetőségért.

Új tanév kezdődött a Károlin

A világ gyorsan változik, a tudományos ismeretek bővülnek, naprakésznek kell lennünk – hangsúlyozta köszöntőjében Trócsányi László rektor az idén harmincéves Károli Gáspár Református Egyetem 2023/2024-es tanévnyitó ünnepségén, amelyet számos vendég jelenlétében tartottak meg.

Kettős hálaadás Gyulán

Átadták az óvoda új épületét és letették a tornaterem alapkövét a gyulai Magvető Református Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában. A beruházásokért az egyházközség templomában adtak hálát szeptember 3-án, ahol Fekete Károly püspök hirdetett Igét.

Pápán nyitották meg a református iskolák a tanévet

Emeljétek fel az életeket, a rátok bízott gyermekeket, az iskolátokat, hazánkat, ezt a megbolydult világot Isten felé! Ő hatalmas szeretettel öleli körbe az életünket – mondta Steinbach József, a házigazda Dunántúli Református Egyházkerület püspöke szombaton a Kárpát-medencei és országos református tanévnyitón.

További tartalmak

Események