Oktatás

Hírek

Alkotópedagógiai foglalkozás a Maker's Red Box-szal 05.jpg

Református iskolák innovatív utakon

2020 őszétől hat magyarországi református iskolában 3D nyomtatókkal és más digitális megmunkálóeszközökkel felszerelt digitális közösségi alkotóműhely jön létre, a fejlesztésben résztvevő pedagógusok pedig alkotópedagógiai továbbképzést és tananyagokat kapnak.

Tovább a cikkhez
hittan.jpg

A hittan nem tölteléktárgy

A hittanoktatóinknak abban is szerepe van, hogy helyretegyék a járványügyi szabályokról gondolkodást. Mégis legalább két tucat olyan állami iskoláról és önkormányzati óvodáról tud a Zsinati Oktatási Iroda, ahol idén ősszel nem indulhatott el a megszokott módon a hitoktatás.

Tovább a cikkhez

További híreink

Bokrétaünnepséget tartottak a Nádsíp utcában

Új óvodát épít a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Missziói Egyházközség a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében. A szerkezetkész épületben október 28-án tartották a bokrétaünnepséget.

A Microsoft mintaiskolája lett a Lévay

Magyarországon egyedüliként Microsoft mintaiskola címet kapott a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény ezzel bekerült a világ azon iskolái közé, ahol speciális módszertan szerint minden tantárgyból digitális tananyag is elérhető.

Óvoda és bölcsőde épül Kisvárdán

Kettős ünnep volt szeptember 27-én, vasárnap Kisvárdán: a délutáni istentisztelet után letették a Várday Kata Református Bölcsőde és a Várday Kata Református Óvoda alapkövét.

Eljutni az abszolút igazsághoz

– Lesz elég termünk, így a félévet el tudjuk kezdeni – fogalmaz Horváth Géza. A Károli Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánjával beszélgettünk az új épületükről, a protestáns hagyományokról és egy Lotz-freskó restaurálásáról.

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetőségének közleménye

A Károli Gáspár Református Egyetem kiemelten fontosnak tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, és ez minden jelenlegi vagy volt hallgatójának kiemelten védett alapvető joga. Az Alapító Okiratában foglalt értékek védelmével ugyanakkor nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy politikai kérdésben állást foglaljon.

További tartalmak

Videók és galériák

Károlyi-Csekonics

Egy épület két arca

A 21. század és a neobarokk találkozik a Károli-egyetem legújabb épületében, a felújított Károlyi-Csekonics palotában. Lapozza végig kontrasztokkal teli galériánkat!

Tovább a cikkhez

Események

térkép no