Média

SAJTÓKAPCSOLAT

Somorjai Balázs| kommunikációs igazgató

e-mail: kommunikacio[kukac]reformatus[pont]hu

Ajánló

Hetilap

Rádió

Advent első vasárnapja

A református félóra november 30-i ajánlója

Vasárnap meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját. Vladár Gábor professor emeritus szerint ezekben a hetekben fontos, hogy elgondolkodjunk az ünnep valódi lényegén és megérezzük: milyen hatalmas ajándékot kaptunk Istentől azzal, hogy elküldte a Fiát közénk.

Tovább a cikkhez

Közlemények

pexels-pixabay-33786.jpg

Emelkednek az egyházi nyugdíjak

Július közepén már emelt összegű nyugdíjat kaphatnak az egyházi nyugellátásban részesülők. A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa átlagosan 10 százalékos nyugdíjemelésről döntött.

További tartalmak

További hírek

Üzenetek adventre

Mától a karácsony előtti várakozás minden napján adventi üzeneteket olvashatnak lelkészeinktől és ismert reformátusoktól a Magyarországi Református Egyház facebook és instagram oldalán, hogy segítsünk békességet teremteni a készülődés időszakára.

Református videók a Bizony, Isten! csatornán

Nyaralás közben a fák alatt, vagy este munka után megpihenve fontos, hogy ne csak testünket pihentessük, de lelkünket és elménket is. Kiváló alkalmak ezek arra, hogy megnézzünk egy-egy lélekemelő videót a Bizony, Isten! youtube csatorna kínálatából. A csatornán a közmédia vallási műsoraiból találunk válogatott riportokat, köztük számos kiváló, református emberekkel és közösségekkel foglalkozó videót.

Amikor Arany Bálint meglepte a kommunista bíróságot

Bemutatták A koronatanú című filmet. A csütörtöki premiert kerekasztal-beszélgetés követte. Ennek résztvevői a másnapi szomorú apropó, a kommunizmus áldozatainak emléknapja, február 25-e kapcsán a második világháború utáni Magyarország viszonyairól is beszélgettek.

Ne nézz fel! a valóságra?

Úgy gondolom, nagyon hozzászoktunk, hogy a vallásra felekezetekként gondolunk, és mostanra országunkban politikai bunkósbotként használjuk – nyilatkozta Adam McKay, a Ne nézz fel! című film írója és rendezője. A globális társadalom veszélyérzetének megtöréséről szóló filmet Weberné Zsikai Mária ismerteti.

További tartalmak

Megjelenések

térkép no