Média

SAJTÓKAPCSOLAT

Somorjai Balázs | kommunikációs igazgató

e-mail: kommunikacio[kukac]reformatus[pont]hu

Ajánló

Hetilap

Rádió

Egyházunk legnagyobb zenei rendezvényét ezen a hétvégén tartották Budapesten. Három nap alatt hat helyszínen a legkülönbözőbb stílusú koncertekkel és elgondolkodtató előadásokkal várták a közönséget a szervezők.

Nézze vissza műsorainkat!

Hírek

Szerencsejátékok függésében: a veszteség hajszolása

– A szenvedélybetegség kialakulásának talán legfontosabb eleme, hogy ez egy öngyógyítási kísérlet – mondta Kürti László pszichológus, addiktológiai konzultáns a Világ/nézet legújabb adásában, ahol Molnár Ambrus lelkipásztor vendégeként a szerencsejáték-függőségről és más szenvedélybetegségekről beszélt. A játékfüggőséget kiváltó okok mellett a betegségkezelésről és arról a sajátos jelenségről is beszámolt a szakember, ami leginkább a férfiakat sodorja a szerencsejáték útvesztőjébe.

A lelkipásztor megtérése

Már önálló lelkészként szolgált Barthos Gergely, amikor Isten megszólította, és gyökeres fordulatot vett az élete. A hévízgyörki reformátusok lelkipásztora nemcsak örömhírt hirdet, hanem nap mint nap családjával közösen gondoskodik a templom tövében legelő kecskékről, a parókián élő nyulakról és baromfikról. A Retour legújabb epizódjában szó lesz arról is, honnan ismerheti fel a keresztyén ember, hogy még nem tért meg, de megmutatjuk azt is, milyen egy istentisztelet – templom híján – a focipálya mellett.

Nagypéntek keresztje, húsvét öröme

Az életem legyen hálaáldozat, és mindent tegyek úgy, mint istentiszteletet! – fogalmazott Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke. A Zsinat lelkészi alelnöke az Agapé legutóbbi műsorában beszélgetett egyházi vezetőkkel arról, hogyan tud bennünk megújulni húsvét ünnepe, hogyan viszonyulunk a szenvedéshez, és miként tudjuk továbbadni a feltámadás örömét.

Hogyan alakultak át filmnézési szokásaink?

Jelentősen átalakultak a médiafogyasztási szokások az utóbbi években, és ha akar is üzenetet közvetíteni egy film készítője, nem biztos, hogy az eljut a befogadóhoz – erről is beszélt Dudás Viktor filmszakértő, aki Molnár Ambrus vendége volt a Világ/nézet eheti adásában.

Ürességből erőforrás

Az emberi kapcsolatok nélkülözhetetlenek az életünkből. Az erős családi, baráti vagy házastársi kötelékek nem csupán érzelmi támogatást nyújtanak, hanem hozzájárulnak a személyes fejlődésünkhöz is. Az idő múlásával azonban előfordulhat, hogy ezek a kapcsolatok elfáradnak és különböző kihívásokkal szembesülnek. Baumann Ibolya viselkedéselemzővel beszélgetett a Világ/nézet legújabb adásában Molnár Ambrus.

Mesterséges Jézus?

„Fedezzen fel egy új, interaktív módot arra, hogy kapcsolatba lépjen hitével egy forradalmian új, mesterségesintelligencia-alapú chatbotalkalmazáson keresztül, amelyet olyan odaadó keresztények számára terveztek, akik mélyebb kapcsolatot keresnek a Biblia legikonikusabb alakjaival” – hirdeti a Text with Jesus (Írj Jézusnak) alkalmazás a weboldalán. Úgy gondoltam, erre a bátor és nagyot ígérő felhívásra igazán nem lehet nemet mondani, és belevetettem magam a program kínálta lehetőségekbe, előbb csak a próbaverzió, azután előfizetés szintjén is.

További tartalmak