Egyházunk

Hírek

Hodossy-Takács Előd (f.Zelenka Attila).jpg

A konok

A Bibliával kel és fekszik, a Szentírás kitölti a napjai jelentős részét. Huszonötször tanította már végig a Bibliát a hallgatóinak, és a mai napig fedez fel benne új dolgokat. Hodossy-Takács Előd református lelkész, egyetemi tanár azt mondja, hogy önmagával mindig szigorúbb, mint a hallgatókkal, konokságát pedig egyáltalán nem bánja, sőt talán kicsit büszke is rá.

Tovább a cikkhez
ige.jpg

Letölthető igés kártyák a Reformatus.hu portálon

A reformáció ünnepén új funkcióval, letölthető igés kártyákkal bővül honlapunk. A képes Igéket eddig is napról napra olvashatták azok, akik követik egyházunk Facebook- és Instagram-oldalát, de mostantól bárki le is mentheti, megoszthatja saját oldalán vagy tovább is küldheti ezeket.

Tovább a cikkhez
veresegyházi református templom, Kálvin szobor - Fotó: Bazánth Ivola

A reformáció titka

Nagy tévedésünk, ha emlékünnepként nézünk vissza a reformáció időszakára. Az ugyanis egy folyamat kezdete volt. Nem azt ünnepeljük, hogy megtörtént, hanem hogy elkezdődött. És folytatódik, bennünk és rajtunk keresztül.

Tovább a cikkhez

További hírek

Püspöki gondolatok advent második vasárnapján

„Jövel, Uram Jézus! Hívunk, várunk téged. Azt szeretnénk, hogyha megérkeznél és megszületnél bennünk. Lakozást vennél szívünkben, lakozást vennél életünkben.” Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökének adventi gondolatai.

Egyszemélyi vagy közösségi?

Milyen a jó vezető? Könyvtárnyi irodalom keresi a választ, hiszen mindenki szeretné megfejteni a titkot. Gyülekezetvezetésről szóló sorozatunk harmadik részében Harmathy András szentendrei lelkipásztor a Biblia tanítását követve segít eligazodni a vezetői szereppel együtt járó dilemmák között.

Énekelt imádságok

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg az Országos Református Zsoltáréneklő Versenyt. A megméretésre Budapesten, a Kispest-Rózsatéri Református Egyházközség templomában került sor. A versenyzők harminckilenc iskolából érkeztek nemcsak az ország minden pontjáról, de még a Felvidékről is. A rangos eseményen részt vevő 235 gyermeket tizenkilenc neves zenész, művész, pedagógus zsűrizte.

Méliusz Juhász Péter-emléknapok

Méliusz Juhász Péter püspök, reformátor, egyháztudós 490 évvel ezelőtt született és 450 éve hunyt el. A két jeles évfordulóra a Tiszántúli Református Egyházkerület rendezvénysorozattal készül. Az emléknapok programját Fazakas Gergely Tamás, az egyházkerület presbiteri főjegyzője, valamint Oláh Róbert, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának főmunkatársa ismertette.

Isten ránk bízta a világot

Bár sokszor szeretnénk dolgos hétköznapok nélkül élni, Jézus mégis példaként állítja elénk a szorgalmas, tevékeny embert. Mennyire határoz meg bennünket választott mesterségünk, hogyan tudunk elköteleződni mellette? Mit mond erről a Biblia? Harmathy Andrással, a szentendrei református gyülekezet lelkipásztorával beszélgettünk.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no