Egyházunk

Hírek

vízválasztó cikkbe 1

A vízválasztó

Az egyház nem a világtól kapta a mandátumát, ezért a Zsinat lelkészi elnökét hosszú szolgálata alatt nem igazán érdekelték a társadalmi elvárások. Bogárdi Szabó István püspök úgy fogalmaz: Mi Jézus Krisztusnak tartozunk számadással, megtettük-e, amiért küldött minket.

Tovább a cikkhez
zsinat.jpg

Választ az egyház

Elkezdődött a tisztújítás a református egyházban: egyházmegyéinkben, egyházkerületeinkben és zsinati szinten is. Miért választunk hatévente új tisztségviselőket? Milyen feladataik vannak elöljáróinknak? Hogyan zajlik a tisztújítás? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

bethesda.jpg

Szívek helyett szidalmazás?

Tavasszal még egy ország tapsolt esténként az orvosoknak és az ápolóknak, ma pedig nem ritka, hogy kiabálnak velük – még a Bethesda Gyermekkórházban is –, amikor a szigorú járványügyi szabályok betartására kérik a szülőket.

covid_masodik_hullam_01.jpg

Felkészültek a második hullámra

A koronavírus-járvány második hulláma elején körbejártuk a református intézményeket, hogy megtudjuk, hogyan készülnek az újabb megpróbáltatásra.

virus.jpg

Félelem helyett megfontoltan és óvatosan

Hogyan védekezzünk a koronavírus ellen? Fertőtlenítsük gyakran a kezeinket, esetleg húzzunk kesztyűt. Viseljünk maszkot, tartsunk egymástól másfél méter távolságot.

További tartalmak

További hírek

Ki igazol engem?

Isten kinyilatkoztatja az evangéliumban a maga igazságát hitből hitbe. Micsoda üzenet! Nem csupán Luther, de az egész korabeli egyház életét kifordította a sarkából. Literáty Zoltán írása a reformáció emléknapjára.

Megfestett Solák

Ez a kép a reformáció képe. Krisztus a középen! Ez a prédikáció központi üzenete, a szenvedő szolga, a megfeszített Krisztus. Ez az Isten akarata. Ő így hozza helyre önmaga és az ember között a kapcsolatot, amelyet a bűn elrontott. Literáty Zoltán ünnepi elmélkedése.

Só, gyertya, hegyen épített város

Amikor a keresztyén ember világít a maga szűkebb-tágabb családjában, környezetében, nem a maga fényét sugározza, hanem azt, amelyet Jézus hozott erre a világra és adott át tanítványainak. Kovács Mihály ünnepi gondolatai.

Huszár Pál főgondnok kapta idén a Károli-díjat

„Személyesen is úgy ismerem Pali bácsit, mint igazi tanácsost, istenfélő embert, aki mindenhol megtartotta hitét – és ahol csak tudta, felvállalva tovább is adta” – fogalmazott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a Károli Gáspár-díj átadásán.

Imádságban kapott útmutatás

A gyülekezetekkel való aktív kapcsolattartásban és az őszinte párbeszédben látja legfontosabb teendőit Molnár János. Interjúnk a tiszántúli főgondnokjelölttel.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no