Egyházunk

Hírek

2023 Debreceni Református Napok borítókép (f.Miskolczi János)

Vidámíts meg újra!

Bármelyik református egyházmegye épülésére szolgálna a közelmúltban lezajlott második Debreceni Református Napok, amely a Debreceni Református Egyházmegye híveinek összetartozását erősítette. A rendezvénysorozat első napjain inkább az egyházmegyében élőknek szóló programok és események, míg szombaton szabadtéri programok, valamint úrvacsorás istentisztelet várták a látogatókat.

Tovább a cikkhez

További hírek

Egekbe nyúló magányos cédrus

„Maradandó alkotást csak az igazságból meríthetünk, az igazságot csak az Istentől nyerhetjük. Akinek megadatott a képesség az alkotásra, annak megadatott a képesség a halhatatlanságra” – fogadja az idézet az érdeklődőt a Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulójára rendezett kiállításon. A misztikus és vibráló festmények napkeltétől napnyugtáig kísérik végig a művész alkotói munkásságát, amely hátterében a teremtett világ csodálata és gyökereink tisztelete rejtőzik.

Hálát adni

„Minden van itt, csak megelégedés nincs” – mondja nyolcvanéves nagymamám egy családi találkozón. Újra és újra eszembe jut, mennyi mindent kapunk Istentől, amit elfelejtünk észrevenni. Gacsályi Sára publicisztikája a Reformátusok lapjából.

Gyökerek és hidak

„Krisztust követve megőrizni a gyökereket és hidakat építeni – ez a magyar megmaradás évezredes záloga, amit a magyar reformátusok éppúgy hisznek és vallanak, mint Ferenc pápa” – írta a Reformátusok Lapjában megjelent publicisztikájában Faggyas Sándor, aki a nemzeti és felekezeti egységgel valamint a pápalátogatással kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

A hitben vénebbek

A presbiteri szolgálat kerülhet a fókuszba a lelkipásztori hivatás éve után, tudjuk meg Somogyi Péter lelkipásztortól, dunamelléki lelkészi főjegyzőtől. Úgy véli, a presbiterek példaértékű hozzáállása nagyban segítené a gyülekezetek továbblépését, kibontakozását. Isten mindig közösségben gondolkodik, sosem csupán egyénekben.

Így telt a XVIII. Református Zenei Fesztivál zárónapja

A rendezvény utolsó napján, pünkösdvasárnap többek között Bagdy Emőke szakpszichológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők, valamint fellépett a Vujicsics és a Credo együttes is. Az esemény zárókoncertjét a Központi Református Kórus adta a Nagyvárad téri református templomban.

Reflektorfény a főszereplőre

A tanítványok pünkösdélményébe az is beletartozott, hogy a Szentlélek csodája által Jézus újra velük volt és immár velük is maradt – állapította meg Barthos Gergely hévízgyörki lelkipásztor, akit a Szentháromság harmadik személyéről és bennünk munkálkodásáról kérdeztünk.

További tartalmak

Videók és galériák

Események