Egyházunk

Hírek

2020

Rendhagyó mozaik

Szokatlan évet hagytunk magunk mögött: 2020 ráébresztett minket, mennyire törékenyek a minket körülvevő hétköznapi dolgok. A hiányok, a változás és a ráébredések tavalyi fotóinkról is visszaköszönnek. Minden hónapból egy-egy képet választottunk, melyekből – mint mozaikdarabkákból – kirajzolódnak egy rendhagyó év történései – koronavíruson innen és túl.

Tovább a cikkhez
_RCH9959.jpg

Ismerjük fel a valódi értékeket!

Az elmúlt évben hónapról hónapra váratlan helyzetekkel kellett szembenéznünk, de mégis megtapasztalhattuk, hogy mennyei Atyánk nem hagyott bennünket magunkra. E gondolat jegyében egyházi vezetőinket arról kérdeztük, milyen reményekkel várják 2021-et. Biztató szavaikkal kívánunk áldott új esztendőt!

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

biblia áhítat covid

Krisztus parancsa a betegek gyógyítása

A védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását javasolja Csűry István királyhágómelléki református püspök. Újságírói kérdésre Kató Béla erdélyi református püspök is hasonlóan nyilatkozott.

csupor_dezso_04.jpg

„Ez nem vak bizalom”

Gyógyszer még nincs a koronavírusra, de a védőoltás már készül, és van néhány gyógynövény is, amely ígéretes a betegség tüneteinek enyhítésére. Csupor Dezső református gyógyszerész a Covid–19-ről, arról, hogy indokolt-e zárva tartani a templomokat, és hogy ő beadatja-e majd magának a vírus elleni vakcinát.

közvetítés

Gyülekezeti kapcsolattartás járvány idején

A koronavírus-járvány miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban november 9 óta nem találkozunk személyesen istentiszteleteken, bibliaórákon. Kisebb és nagyobb gyülekezeteket kérdeztünk, hogyan tartják a kapcsolatot tagjaikkal.

További tartalmak

További hírek

Ó, dicsőségnek felkent fejedelme

Mint a 418. számú dicséret, úgy ez is Jézus Krisztus hármas tisztségéről szól, mely először Losontzi Hányoki István "Éneklésben tanító mester" című gyűjteményében jelent meg.

Jézus Krisztus, egy Mesterünk

A dicséret eddig pünkösdi énekeink között szerepelt, de a szöveg mindennapi életünkhöz kéri a Szentlélek gazdagító jelenlétét.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no