Egyházunk

Hírek

IMG_6341.JPG

Május 2-től nyissuk meg templomainkat

„A javuló járványhelyzetre és az egyre nagyobb átoltottságra tekintettel kérjük templomaink május 2-i megnyitására egyházunk valamennyi gyülekezetét” – fogalmaz közleményében a Zsinat Elnökségi Tanácsa.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Social_distance_signs_in_a_church_in_Paris_3-1-980x551.jpg

A járvány és Krisztus feltámadásának tisztító szele

Virtuális tanácskozáson vitatták meg egymással a kontinens protestáns egyházainak képviselői a járványhelyzetben szerzett tapasztalataikat, teológiai belátásaikat és számoltak be arról, hogyan reagált közösségük a pandémia okozta társadalmi kihívásokra.

gecse_attila_05.jpg

Belépés az öröklétbe

Mi lehet a reménységünk ebben a nehéz helyzetben? Gyászról, gyerekek és felnőttek haláláról beszélgettünk Gecse Attila kórházlelkésszel, gyászterapeutával.

balazs_attila_vakcina_2_mti.jpg

Legyen biztonságos a szolgálat

A papok, lelkészek és hitoktatók mielőbbi beoltását kérik katolikus, evangélikus és református egyházi vezetők „a gyermekek és a hívek védelme, valamint az egyházi szolgálat fenntartásának érdekében”.

További tartalmak

További hírek

Isteni figyelmeztetés

A világjárvány Isten figyelmeztetése az emberiségnek – mondta a Kossuth rádió Hit, tudomány, társadalom című vasárnapi műsorában Balog Zoltán református püspök.

Nosza, ti istenfélő hívek

A vasárnap e zsoltárból nyerte nevét, melynek megfelelő sorát így próbáltuk érthetőbbé tenni: "Ő szereti az igazságot, és ítélete kegyelmes"

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no