Egyházunk

Hírek

Koronavírus-járvány

szorvany.jpg

Újabb segítség a peremen szolgálóknak

Két ütemben a kétszeresére növeli a kormány az ötezer fő alatti településeket érintő lelkészi jövedelemkiegészítést. A tervek szerint a támogatást kiterjesztik a gyülekezetplántáló lelkészek javadalmára is, valamint megduplázzák a külhoni lelkipásztorok, papok támogatására fordított összeget.

persely.jpg

Egy gyülekezet sem marad magára

Az eddigi tapasztalatok alapján működik az online befizetés rendszere, akik pedig mégis anyagi gonddal küzdenek, az illetékes egyházmegyéhez fordulhatnak.

További tartalmak

További hírek

Ökumenikus könyörgét tartottak pünkösdhétfőn

Közös pünkösdi istentisztelet tartottak a keresztyén történelmi egyházak vezetői, melyen Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hirdette az igét.

Félelem helyett szabadság

Mennyei Atyánk tudta, hogy nekünk egyedül, pártfogó nélkül nem fog menni, mindig több lesz a kérdésünk, mint a válaszunk. Azt is tudta, hogy a félelem az életünk része, pótlékokhoz csalogat, és magunktól nem bírunk el vele, ezért is küldte el hozzánk bátorító, erőt adó Lelkét, aki képes elűzni a szorongást. Farkas Zsuzsanna pünkösdi írása.

További tartalmak

Videók és galériák

p-r_12.jpg

P+R istentisztelet

Nem mindennapi istentiszteletükkel a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseknek is meg tudnak felelni, és személyesen is tudnak találkozni a Budai Református Egyházközség tagjai.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no