Egyházunk

Hírek

Medinai gyülekezet - 2021.július - Fotó: Kalocsai Richárd

A falak mi magunk vagyunk

Pályázati pénzből felújították a régi parókiaépület tetőzetét, közösségi teret alakítottak ki, és tizenegy alkalomból álló programsorozatot is szerveztek: a Reformátusok Lapja a Medinai Református Leányegyházközségnél járt. A gyülekezet a Covid után is él, a „falak” erősek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Bodó Sára 2019-ben

Csoportok a gyászolóknak

Covid-gyászcsoportok indulhatnak országszerte gyülekezetekben, kórházakban. A néhány fős közösségekben egymást támogathatják azok, akiknek a világjárványban hunyt el szerettük. A Tiszántúli Református Egyházkerület Pasztorációs Intézete gyászcsoportvezetők képzésével segített a kórházlelkészeknek, a részletekről Bodó Sára református lelkész, tiszántúli lelkigondozói koordinátor, a képzés vezetője beszélt.

További tartalmak

További hírek

„És hálát adok annak, aki engem megerősített...”

Hálát adunk az Úrnak. Hálaadó istentisztelet. A hála része a keresztyén liturgiának, de persze tudjuk, hogy az ember nem mindig érzi át. Ferenczi Andrea, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa az 50. zsoltár („Aki hálával áldozik, az dicsőít engem, és aki figyel az útra, annak mutatom meg Isten szabadítását.”), illetve az eredeti héber kifejezés, a „jésa” kapcsán (amely a szorultságból, testi, lelki tehertől, vélt vagy valós ellenségtől való szabadulást is jelenti) a hála felszabadító hatását kezdte tanítványaival vizsgálni.

Hármas ünnep Arnóton

Húszéves fennállásukért, önálló egyházközséggé válásukért és új óvodájukért adtak hálát az arnóti reformátusok szeptember 19-én, vasárnap délután. Az ünnepi istentiszteleten az Édenkert Református Óvoda avatása mellett beiktatták Rácsok András lelkipásztort.

Magyar „tanfészek” Wittenbergben

A reformáció ötszázadik évfordulójára jelent meg Szabó András: Coetus Ungaricus című, a wittenbergi magyar diáktársaságról szóló kötete. A mű németországi kiadásáról az irodalomtörténész szerzővel, a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritusával beszélgetett a Reformátusok Lapja.

Átadták a svábhegyi református óvodát

Hosszú évek kitartó előkészítő munkája után megnyitották a svábhegyi református óvodát. Az energiatakarékos épületben három csoportban hetven kisgyermek kezdte meg a tanévet szeptemberben.

Hálaadás Osváth Viktorért

Osváth Viktorra, a száz évvel ezelőtt született lelkész-kántorra emlékeznek Kecskeméten szeptember 26-án, vasárnap. A Kecskeméti Vég Mihály Énekkar legendás karnagyának műveit és munkáját zenés istentiszteleten elevenítik fel.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no