Egyházunk

Hírek

Pásztor Dániel püspökké szentelése

A leghatározottabban beszélni az igazságról

Felszentelték Pásztor Dánielt, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökét Miskolcon. Székfoglaló beszédében a püspök az egyház legfontosabb küldetésének az evangélium hirdetését, ezáltal pedig az emberek életének megmentését nevezte.

Tovább a cikkhez
dsc5678-62db630d9f.jpg

Felszentelték Balog Zoltánt

Pünkösdhétfőn felszentelték Balog Zoltán református püspököt, a zsinat lelkészi elnökét a nagykőrösi református templomban. Az egyházvezetőt tavaly novemberben választották meg a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökévé.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Social_distance_signs_in_a_church_in_Paris_3-1-980x551.jpg

A járvány és Krisztus feltámadásának tisztító szele

Virtuális tanácskozáson vitatták meg egymással a kontinens protestáns egyházainak képviselői a járványhelyzetben szerzett tapasztalataikat, teológiai belátásaikat és számoltak be arról, hogyan reagált közösségük a pandémia okozta társadalmi kihívásokra.

gecse_attila_05.jpg

Belépés az öröklétbe

Mi lehet a reménységünk ebben a nehéz helyzetben? Gyászról, gyerekek és felnőttek haláláról beszélgettünk Gecse Attila kórházlelkésszel, gyászterapeutával.

balazs_attila_vakcina_2_mti.jpg

Legyen biztonságos a szolgálat

A papok, lelkészek és hitoktatók mielőbbi beoltását kérik katolikus, evangélikus és református egyházi vezetők „a gyermekek és a hívek védelme, valamint az egyházi szolgálat fenntartásának érdekében”.

További tartalmak

További hírek

Ugyanabból a vízből és földből

Miért tartóztatták le hetven évvel ezelőtt Pógyor Istvánt, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) egykori titkárát? Mi történt vele a börtönben? Mit mondott Pógyor a sötétzárkával kapcsolatban a kihallgatótisztnek? Hogyan derült ki a halála? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Reformáció Öröksége Műhely legújabb dokumentumfilmjéből. Ablonczy Bálint történésszel, újságíróval, a film egyik alkotójával – kollégákként tegező formában – beszélgettünk.

Isten Igéje a norma

Vasárnap 10 órától a felcsúti református templomból közvetít istentiszteletet a Kossuth Rádió. A Reformátusok Lapja már napokkal előtte a helyszínen járt, és beszélgetett az igét hirdető Hős Csaba lelkipásztorral is.

Csoportok a gyászolóknak

Covid-gyászcsoportok indulhatnak országszerte gyülekezetekben, kórházakban. A néhány fős közösségekben egymást támogathatják azok, akiknek a világjárványban hunyt el szerettük. A Tiszántúli Református Egyházkerület Pasztorációs Intézete gyászcsoportvezetők képzésével segített a kórházlelkészeknek, a részletekről Bodó Sára református lelkész, tiszántúli lelkigondozói koordinátor, a képzés vezetője beszélt.

Megkezdődtek az egységes lelkészképesítő vizsgák

Több mint nyolcvan, teológiát végzett jelölt vizsgázik a napokban a tizedik egységes lelkészképesítő vizsgán. A lelkipásztori pályára készülők gyakorlati és elméleti tudásukról, valamint elhivatottságukról adnak számot a következő napokban.

Átadták a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát

Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke is részt vett a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga átadásán csütörtökön. Frölich Róbert országos főrabbi szerint az épület legfőbb funkciója, hogy „kapocs legyen a föld és az ég között, hogy összekösse az anyagi világot, amelyben élünk, azzal a spirituális világgal, amelyik bennünk él”.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no