Küldetésünk

Hírek

Kiengesztelődési szeminárium, Kenya 2023. (f.Sztojka Szabina)

„Luxus nem megbocsátani a másiknak”

A megbékélés és a gyógyulás hosszú folyamat, nem egy ujjcsettintésre történik meg. A keresztyén alapokon működő kiengesztelődési szeminárium a gyakran nehéz és fáradságos úton segít elindulni a szolgálathoz kapcsolódóknak és közösségeiknek – fogalmazott Sztojka Szabina, a Református Szeretetszolgálat keretében működő Országos Református Cigánymisszió vezetője. A lelkipásztor képzője és egyik vezetője is a nemzetközi mozgalomnak. Nemrég Kenyában vett részt a többnapos eseményen, erről kérdeztük.

Tovább a cikkhez
sófár_2023_4

Felszabadultan dicsérni az Istent

A végéhez közeledik a Sófár Református Dicsőítő Iskola. Megnéztük, hogyan zajlik a dicsőítő tábor egy napja Miskolcon. Megtapasztalhattuk, hogy a zene és a művészetek milyen erős közösségteremtő erővel bírnak, főleg ha Isten dicsőségére alkotunk.

Tovább a cikkhez

További hírek

Az olvasás élményével is gazdagodhatnak a családok

Radírozzuk ki a különbségeket! címmel idén nyáron is meghirdette tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy ezáltal országszerte több mint ezer gyermeknek tegye örömtelibbé a tanévkezdést. A programhoz támogatóként csatlakozott a Magyar Olvasástársaság is: öt könyvkiadóval együttműködve mesekönyvek, ifjúsági regények, ismeretterjesztő olvasmányok is kerülnek idén a tanszercsomagok mellé, hogy az olvasás élményével gazdagodjanak a családok.

Kárpátaljai gyermektáborokat támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén hét tábor megszervezését támogatja összesen nyolc és fél millió forinttal. A nyári kikapcsolódáson négyszázötven hátrányos helyzetű, árva és félárva gyermek vehet részt, akiknek másként erre nem lenne lehetőségük – mondta Katona Viktória, a szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, határon túli szolgálatokért felelős lelkipásztor.

Tanévkezdésben segít a Magyar Református Szeretetszolgálat

Idén is segíti a nehéz körülmények között élő diákok tanévkezdését a Magyar Református Szeretetszolgálat. Hétvégén országszerte, a nagyvárosok bevásárlóközpontjaiban gyűjtöttek tanszert a szervezet munkatársai és önkéntesei. A támogatók a szeretetszolgálat irodáiban, raktáraiban ezen a héten személyesen is leadhatják tárgyi adományaikat. A legnagyobb szükség még iskolatáskára, tolltartóra és hátizsákra van.

Életmentő szolgálat postafordultával

A kézzel írott levelezés idejétmúltnak tűnhet, ám sokak számára ez az egyetlen elérhető kapcsolattartási forma a külvilággal. A börtönökben lévő, főleg hosszú időre elítéltek mellől nem ritkán lemorzsolódnak a hozzátartozók, barátok, így magukra maradnak, külső kapcsolatok nélkül. Az ebből fakadó nélkülözést, hiányt betöltő levélmissziós szolgálatról beszélgettünk segítőkkel és egy börtönlelkésszel.

Ereje teljében volt a húszéves Csillagpont fesztivál

Csaknem ötezer látogatója volt a húszéves múltra visszatekintő Csillagpont fesztiválnak, amely a református egyház kétévente megvalósuló legnagyobb ifjúságmissziós projektje. A július 24–29. közötti nagyrendezvény utolsó teljes napján este az Ez az a nap! keresztyén könnyűzenei koncerten fellépett többek között a brit Hillsong London Worship és az LZ7, illetve Oláh Gergő magyar roma énekes. A központi szervezőstáb tagjai összegzik élményeiket, tapasztalataikat.

További tartalmak

Videók és galériák

Események