Küldetésünk

Hírek

gál_judit_2024_március_fotó_zelenka_attila_6

A betegség lélekformáló ereje

Ha egy beteg fel tudja tenni azt a kérdést, hogy „mi végre”, „mit munkál mindez bennem”, akkor a betegágy eszközzé válhat az Isten kezében. Ez egy olyan iskola, amit nem lehet mással helyettesíteni – vallja Gál Judit, a Református Kórházlelkészi Szolgálat vezetője, akinek munkáját Dizseri-díjjal ismerték el.

Tovább a cikkhez
Az-Élő-Ige-Éve-2024-(színes,-fehér-háttérrel)-címlap_verzió

Látsszon, segítsen, mozgasson

Isten a szavával teremti meg a világot és az egyházat. A hívők csoportjai a krisztusi kegyelembe kapaszkodva hit által Isten szövetségéhez tartoznak. A helyi gyülekezeteket Isten élő Igéje táplálja. Közösségeink önmagukon túlmutató értéket képviselnek az evangélium hirdetésével, amely megmozdít, és mélyreható változást idéz elő abban, aki hallja. A Magyarországi Református Egyház 2024-et az élő Ige évének nyilvánította, amely szorosan kapcsolódik a 2023-ra meghirdetett lelkipásztori hivatás évéhez.

Tovább a cikkhez

További hírek

Isten jelenlétében ünnepelni

– Miskolcra látogat az Ez az a nap! rendezvény. Az eseményre készülve többször is felmentünk kora reggel a város fölé magasodó Avas hegyre, a kilátóhoz. Közösen imádkoztunk, hogy Isten adjon szellemi, lelki felfrissülést, és szeretetének megtapasztalása minél több ember számára váljon nyilvánvalóvá – mondta el Péter András, a diósgyőri református gyülekezet lelkipásztora. A zenés dicsőítésre több ezer részvevőt várnak június 1-jén, a DVTK Stadionba.

Halló! Áldás, békesség!

Negyven éve töretlenül várja a bajba jutottak segélyhívásait a református telefonos és internetes lelkigondozói szolgálat. 1984-ben elhivatott lelkipásztorok, köztük P. Tóth Béla és Gyökössy Endre ismerte fel, hogy a gyülekezeti támogatás mellett valamit még tenni kell a krízisbe jutott embertársaikért, mert az akkori időkben megrendítően sok öngyilkosságot követtek el. Révész Jánosné misszióvezető lelkész harminc éve fogadja a hívásokat, és mint mondja, volt, akit szó szerint a halál torkából mentettek meg telefonon keresztül.

Élő gyülekezeteiben élő egyház: református imalánc kezdődik

Egy gyülekezet nem attól élő, hogy programokat szervez, hanem attól, hogy ami ott történik, az Krisztusra mutat – vallja Hajdú Zoltán Levente, a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának vezetője. Az élő Ige évében kezdődő református imalánc célja, hogy a megújulásért könyörögjünk, hiszen az élő gyülekezetekben képes olyan módon jelen lenni a Krisztus-közösség, hogy az utána az egész szervezetre kihat.

Ez a koncert tényleg más lesz

A Református Zenei Fesztivál szellemiségéhez illeszkedő műsorral készül a Lóci játszik zenekar. Csorba Lóránt, az együttes énekese elmondta, hogy a zenekar neve egy félreértésből ered, de mesélt arról is, hogy a szülei és a kislánya a legnagyobb rajongói. Istennel nem egyértelmű a viszonya, keresőnek tartja magát, de a mai napig úgy imádkozik, ahogy a nagymamája tanította.

További tartalmak

Videók és galériák

Események