Szeretetszolgálat

Hírek

IVI_7983.jpg

Segítségnyújtás egyházba ágyazva

Czibere Károllyal, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnökével készített interjút a Reformátusok Lapja. Az újság e heti számában diakóniai elhívásról, vasárnapi keresztyénségről, a szervezetet érintő aktuális kérdésekről fejti ki a véleményét.

Tovább a cikkhez
IMG-24dbb1adead01c93ed93881cb66aca3f-V.jpg

Lélekjelenlét a romok felett

Döbbenetes látvány fogadta a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfős segélycsapatát a tornádó sújtotta Dél-Morvaországban. A szélsőséges időjárás teljesen letarolta a vidéket: kicsavart fák, felborult autók, lakhatatlanná vált lakóépületek, törmelék mindenhol, ahová a szem ellát.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

Velkey György

„Az én fő történetem a Bethesda”

Család, hivatás, keresztyénség egyaránt szóba került a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházát vezető Velkey Györggyel, akivel az egy.hu készített interjút.

bethesda kereszt

Sikerült, megvan az új Bethesda-járgány!

Nemcsak új kisbusza van a református Bethesda Gyermekkórháznak, hanem évekig a benzinpénzre sem lesz gondjuk a lelkes adakozóknak köszönhetően. Az előző járművükön, Döncin több millió forintos javításra lett volna szükség ahhoz, hogy használni tudják, így őt – négyszászezer kilométer után – kényszernyugdíjazták. Ezután jött a több száz önzetlen adományozó.

MTI - Bethesda 2021-07-16-1.jpg

Elhagyhatta Bethesdát az első állami támogatásból kezelt SMA-s gyerek

A két és fél éves Anna volt az első, aki az állam támogatásával kapta meg a Zolgensma-kezelést, az SMA-betegség gyógyítására, és a pénteki nap során elhagyhatta a Bethesda Gyermekkórházat. Az intézmény főigazgatója, Velkey György, és az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós méltatta „a magyar gyermekgyógyászat egyik fellegvárát” és dolgozóit.

További tartalmak

További hírek

Biztos Kezdet Gyerekház már Sellyén is

Átadták az idén ökogyülekezeti címben részesült Biztos Kezdet Gyerekházat az Ormánság fővárosában, Sellyén. A beruházás ugyan már tavaly lezárult és a megújult gyülekezeti házban megkezdhette működését, az épület ünnepélyes átadása a járványhelyzet miatt elmaradt, így a pénteki ünnepséggel adtak hálát a helyi közösség gazdagodásáért, fejlődéséért.

„Ne szóval szeressünk, hanem cselekedettel”

A gyermekek éhhaláláról vagy a hajléktalan emberek fagyhaláláról érkező hírek minden jóérzésű emberben szomorúságot, egyben tehetetlenségi érzést váltanak ki. A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából beszélgetünk Győri-Simon Annamáriával, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetőjével. Illényi Éva interjúja a Reformátusok Lapjából.

Célok, alázat, kitartás = siker

A vajdasági Zentán élő Opauszki Péter hatéves kora óta kajakozik, tizenkét évesen hatalmas akaraterővel legyőzte a leukémiát. A tizennyolc éves válogatott kajakos rengeteg munkával, óriási lemaradásból küzdötte vissza magát a korosztálya legjobbjai közé. A Nyilas Misi Ösztöndíjprogramban részt vevő fiatalemberrel a mentorálás fontosságáról is beszélgettünk.

Tömegbalesetnél mérettettek meg a reformátusok

Összevont veszélyhelyzetkezelési gyakorlatot szervezett a Magyar Református Szeretetszolgálat Hajdúszoboszlón. A nagyszabású tréningen elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldania a Szeretetszolgálat orvoscsoportjának és kutató-mentő csapatának.

A mennyország itt él a szívemben

Kishegyesi út 156. Nem lehet eltéveszteni, a csodálatos épületen minden arra járó szeme megakad. Ha még tudná az utca embere, hogy milyen szolgálat zajlik a falak között: országosan egyedülálló, európai szintű, református fejlesztő-nevelő munka a halmozottan sérült értelmi fogyatékos gyermekek és fiatalok részére. Szeptember 10-én pénteken tartották az új épület átadóünnepségét, mi is a helyszínen jártunk.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no