Szeretetszolgálat

Hírek

IVI_7983.jpg

Segítségnyújtás egyházba ágyazva

Czibere Károllyal, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnökével készített interjút a Reformátusok Lapja. Az újság e heti számában diakóniai elhívásról, vasárnapi keresztyénségről, a szervezetet érintő aktuális kérdésekről fejti ki a véleményét.

Tovább a cikkhez
Bujdosó Balázs

Új vezető a Diakónai Iroda élén

Bujdosó Balázs június 1-jétől a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának megbízott vezetője. A szociális szakember a diakonisszák jelmondatát tartja motivációja mozgatórugójának: „Jutalmam, hogy tehetem”.

Tovább a cikkhez
Szeretethíd009

Hídépítő szeretet - videó

Padokat festettek, virágot ültettek vagy épp süteményt osztottak az önkéntesek a 13. Szeretethídon. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta rendezi meg ezt a programját az egész Kárpát-medencében, több ezer résztvevővel. Videós összefoglalónk

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

sl00734-2b5b75843e.jpg

A Bethesda orvosigazgatója kapta idén a Dizseri-díjat

Az elismerést minden évben – idén már tizenhetedik alkalommal – olyannak ítélik oda, aki a Bethesda Gyermekkórház 2003-ban elhunyt főigazgatójának lelkületével, példamutatóan szolgálja a beteg, elesett emberek ügyét, egyszerre gyógyítva szeretettel azok testét és lelkét.

_MG_9132.jpg

Tartsák a szabadban a tanórákat!

Bár tesztelnek gyerekeken koronavírus elleni vakcinákat, de még várni kell, mire a tömeges oltásuk megkezdődhet – mondja Schlick- Szabó Anna. A Bethesda Gyermekkórház csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosával beszélgettünk.

SL0_7093.jpg

„Legyen arányos az életed”

Főigazgató, orvos, elismert szakmai tekintély, férj, apa, nagyapa. Szenvedélyesen képviseli az intézmény és a kis páciensek ügyét, emellett pedig sok-sok egyéb, az egészségügyet előremozdító tevékenységet végez. Velkey Györggyel, a Bethesda főigazgatójával beszélgettünk.

További tartalmak

További hírek

„Mosolyt minden hátizsákba”

Még néhány napig lehet csatlakozni a Magyar Református Szeretetszolgálat nyári adománygyűjtéséhez, hogy minél több rászoruló gyermeknek legyen szebb a nyara. A kicsik és nagyobbak teljesen díjmentesen vehetnek részt a napközis és ottalvós kirándulásokon, több napos táborokban. Ehhez a 1358-as szám hívásával vagy utalással is hozzá lehet járulni.

Sikerült, megvan az új Bethesda-járgány!

Nemcsak új kisbusza van a református Bethesda Gyermekkórháznak, hanem évekig a benzinpénzre sem lesz gondjuk a lelkes adakozóknak köszönhetően. Az előző járművükön, Döncin több millió forintos javításra lett volna szükség ahhoz, hogy használni tudják, így őt – négyszászezer kilométer után – kényszernyugdíjazták. Ezután jött a több száz önzetlen adományozó.

Segítség a jégverés károsultjainak Baranyában

Gyűjtést indított a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat a baranyai jégvihar károsultjainak. Pénteken Sellyén és környékén több száz épületet rongált meg a jégverés, az egyház mellett mentőcsapatok, önkormányzatok és magánszemélyek is azonnal a helyiek segítségére siettek.

Lélekjelenlét a romok felett

Döbbenetes látvány fogadta a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfős segélycsapatát a tornádó sújtotta Dél-Morvaországban. A szélsőséges időjárás teljesen letarolta a vidéket: kicsavart fák, felborult autók, lakhatatlanná vált lakóépületek, törmelék mindenhol, ahová a szem ellát.

Riasztás éjfél körül

„Ja, önkéntes vagy, és ez az első riasztásod? Így már értem, miért cipekedtél olyan lelkesen” – mondta egy hivatásos tűzoltó Juhász Mártonnak, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatójának, aki éles bevetésen vett részt. Hogyan lehet valaki önkéntes tűzoltó? Milyen új egységeket szerveznek? A Reformátusok Lapja Juhász Mártont kérdezte.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no