Szeretetszolgálat

Hírek

MRSZ évnyitó istentisztelet, 2023 január, Káposztásmegyer. Fotó: Szirák Sára

„Együtt kezdtük a futást, együtt is fejezzük be!”

„Együtt kezdtük a futást, együtt is fejezzük be!” Ezzel a mottóval kezdte igehirdetését Végh Tamás nyugalmazott lelkipásztor a Magyar Református Szeretetszolgálat évindító istentiszteletén, felidézve azt a barcelonai olimpián történt esetet, amikor a 400 méteres síkfutó versenyen az egyik sportoló nem sokkal a cél előtt megsérült, de édesapja odaszaladt hozzá, és fiát segítve együtt futottak be a célba.

Tovább a cikkhez
Szőcs Bernadett, Nyilas Misi ösztöndíjas Ózd, 2023. január Fotó: Zelenka Attila

„Csak a súly, a rúd és én”

Egy ózdi lány, aki rendőrnek tanul, és súlyemelőként második lett az utánpótlás országos bajnokságon. A tizenhat éves Szőcs Bernadettnél jártunk, aki családja és a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak segítségével, kiemelkedő eredményeinek köszönhetően elnyerte a Nyilas Misi-ösztöndíjat.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

Bethesda bejárat

Európai szintű génterápiás centrum a Bethesda Gyermekkórházban

Megtörtént az első, újszülöttkorban kiszűrt SMA-s csecsemő génterápiás kezelése a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában. Az Európában is újdonságnak számító korai szűrés eredményeként Dóra a legfiatalabb diagnosztizált csecsemő, aki a terápiának köszönhetően tünetmentes életre kap esélyt.

1 kép az előadók (fotó-Liget Nóra)

Hit és gyógyulás

Ötödik alkalommal rendezték meg pénteken a Bethesda gyermekkórházban a Hit és Gyógyulás konferenciát. Az esemény fő előadója Tapolyai Emőke, klinikai és pasztorálpszichológus volt. A résztvevők olyan megnyilatkozásokat hallhattak, amelyek bemutatták az egyénből kiindulva a közösségi gyógyulást személyes megtapasztalások, bizonyságtevők által.

Majomfák a Bethesdában 2023 február fotó: Borbás Réka

Mint a folyóvíz mellé ültetett fa…

Pár héttel ezelőtt érdekes ajánlattal kereste meg Vután Zoltán az egészségügyi intézményt: hosszú évek gyűjtésének, nevelésének és ápolásának eredményét ajánlotta fel adományként a Bethesda Gyermekkórháznak. Az adományozóval beszélgettünk.

További tartalmak

További hírek

Egy élet megmentésének érzését nem lehet szavakkal leírni

Szerelem volt első látásra Kovács Ilka találkozása négylábú társával, Nilával. A páros a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoportjával megjárta Törökországot, ahol a földrengés sújtotta területeken kerestek a romok alá szorult embereket. Ilka munka és egyetem mellett, szabadidejében segít másokon.

Kétszázezer megsegített ember

Egy éve, a háború kirobbanása óta segíti az Ukrajnában zajló háború elől menekülőket és a Kárpátalján kitartókat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Erre emlékezve február 24-én sajtótájékoztatót tartott a szervezet, ahol beszéltek arról is, hogy eddig több mint kétszázezer emberen segítettek.

Hazaérkezett az MRSZ kutató-mentőcsapata – VIDEÓ

Családtagok és barátok várták a Magyar Református Szeretetszolgálat csaknem 20 fős csapatát vasárnap este a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Alighogy földet értek, Juhász Márton, az alapítvány ügyvezetője már arról beszélt: a munka nem ért véget, most azon dolgoznak, hogy további segítséget nyújtsanak a földrengés sújtotta országoknak.

Már három életet mentett meg az MRSZ csapata – VIDEÓK

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) második kutatócsapata is megérkezett a földrengés által sújtott Törökországba, így a szervezet már tizenkilenc fővel és négy kutyával szolgál a szír határ közelében fekvő Antakyában. Az új küldöttség tagjai között mentőtisztek és mentőápolók, önkéntes és hivatásos tűzoltók is vannak. A MRSZ Kutató- és Mentőcsoportja péntek délutánig három ember életét mentette meg.

Újabb mentő- és kutatócsapatot küldött az MRSZ Törökországba

A tizenegy fős csoportban kilenc mentő- és tűzoltóspecialista kapott helyet, valamint két orvos és egy keresőkutya. Az MRSZ szerdán elindított tizenötmillió forint értékű humanitárius gyorssegélyét már szétosztotta a túlélők között a helyi katasztrófavédelem.

További tartalmak

Videók és galériák

Események