Szeretetszolgálat

Hírek

juhasz_marton.jpg

Az egyház kinyújtott keze

Szociális fejlesztés, Bangladesig jutó orvoscsoport, önkéntesség és plüssmacik – csupán néhány a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szerteágazó tevékenységei közül. „Isten az, aki megmutatja a területet, amelyért felelősséget kell vállalnom. Ezért nem a magam erejében, hanem benne bízom” – vallja Juhász Márton ügyvezető.

Tovább a cikkhez
gecse_attila_05.jpg

Belépés az öröklétbe

Mi lehet a reménységünk ebben a nehéz helyzetben? Gyászról, gyerekek és felnőttek haláláról beszélgettünk Gecse Attila kórházlelkésszel, gyászterapeutával.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

kerites1.jpg

Mesés színekbe öltözik a Bethesda kerítése

A könyvek a gyerekek gyógyulása során mindig is fontos szövetségesei voltak a református intézményben gyógyítóknak. Miért ne kaphatnának szerepet az épületük homlokzatának barátságosabbá tételében is? – tették fel a kérdést a Bethesda Gyermekkórház dolgozói.

sma-bethesda-1.jpg

Nemzetközi sikerek a Bethesdában

Már a tíz SMA-s gyermeket kezeltek a Bethesda Gyermekkórhzában: az elmúlt másfél év során két magyar, négy szlovák, egy holland, egy erdélyi, egy török és most egy Szerbiában élő magyar betegnél alkalmaztak génterápiát. A budapesti református intézménynek van Európában a legtöbb tapasztalata e gyógymóddal.

Bethesda bejárat

Ápolók hete a Bethesdában

Február 19. a Magyar Ápolók Napja. Egyházunk gyermekkórháza idén ebből az alkalomból egy egész hetet szentel ápolóik szerepének bemutatására a betegellátásban.

További tartalmak

További hírek

Újraindul az Egyháztáji vásár Debrecenben

Helyi összefogásnak köszönhetően a belvárosban minden hónap harmadik szombatján helyi termelők és kézművesek termékei közül válogathatnak kedvező áron az érdeklődők. Az első vásárt április 17-én délelőtt 9-12 óra között tartják.

Ezer család kapott adományt húsvétkor

Országos adománygyűjtést hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy a feltámadás ünnepéhez közeledve tartósélelmiszer-csomagokkal tudjon segíteni a rászoruló családok és idősek számára.

Adománykártya: szükségből lehetőség

Nagycsaládosok, gyermeküket egyedül nevelő vagy gyermeküket otthon ápoló szülők, valamint rászoruló idősek számára nyújthat segítséget a Magyar Református Szeretetszolgálat új családtámogatási formája.

„Neked küldjük a reményt”

„Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt” – különleges, bátorító videóval kívánnak áldott húsvétot a Bethesda Gyermekkórház munkatársai.

A védettség fontos

A járvány 2021-ben végig velünk lesz, de az oltás vállalásával sokat tehetünk azért, hogy már ne ez határozza meg az életünket. Szabó Miklós református orvost, a Semmelweis Egyetem docensét, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának egészségügyi képviselőjét kérdeztük.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no