Szeretetszolgálat

Hírek

MRSZ hír 2020.04.01.

Előre tekintenek

Krízisalapot hozott létre a Magyar Református Szeretetszolgálat a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak áldozatul esett családok, idősek megsegítésére.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

arcpajzs1.jpg

Tízezer arcvédő pajzzsal segít a Szeretetszolgálat

A fertőzésveszélynek fokozottan kitett szakemberek egészségének megóvását segítő eszközből a Bethesda Gyermekkórház, a Diakóniai Iroda, a magyarországi, kárpátaljai, valamint erdélyi református egészségügyi és szociális intézmények dolgozói kapnak.

Velkey György

Az emberség és bajtársiasság próbája

Új feladatokkal, mosható, fertőtleníthető maszkokkal és rendszeres tájékoztatással válaszol a koronavírusra egyházunk gyermekkórháza. Tanácsok szülőknek, nagyszülőknek a Bethesda orvosaitól.

bethesda300.jpg

Egészség nélkül nem lehet gyógyítani

Mínusz 158 kiló 3 hónap alatt. 80 egészségügyi dolgozó 16 csapatban, aki változtatni akart. Heti négy délután ingyenes sportlehetőség a kórház falain belül, ingyenes edzéstervezés, több száz lefutott kilométer. Ez a mérlege a Bethesda Gyermekkórház életmódváltó versenyének, amely a múlt héten ért véget közös súlyméréssel és egy családi sportnappal.

További tartalmak

További hírek

Huszonhétezer szájmaszk a gyülekezeteknek

A Magyar Református Szeretetszolgálat a templomba járók védelmét segítve a huszonhét hazai református egyházmegyének összesen huszonhétezer szájmaszkot adományozott.

Református szájmaszkok a tömegközlekedők számára

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében szájmaszkokat osztott a Magyar Református Szeretetszolgálat a Budapesten tömegközlekedők számára. A szervezet önkéntesei a napokban ötezer sebészi maszkot adtak át a vasúti pályaudvarokon és forgalmas megállóhelyeken áthaladóknak.

A református idősotthonokban megnyugtató a helyzet

Az országos tisztifőorvos által elrendeltek alapján folyamatosan vizsgálják át a vidéki települések bentlakásos szociális intézményeit, idősotthonait. A Nádudvari Református Egyházközség idősek otthonát is ellenőrizték.

#odaADOm

Közös felhívásban buzdít adónk civil egy százalékának felajánlására hat magyarországi karitatív szervezet.

Nem vagytok egyedül!

Levélben köszönte meg a református diakóniai intézmények munkatársainak helytállását egyházunk Zsinatának Elnöksége.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no