Szeretetszolgálat

Hírek

_MG_0143.jpg

A jókedvű adakozót szereti az Isten

Az elmúlt hetek történéseiről, az adományozás mögötti hozzáállásról és a Magyar Református Szeretetszolgálat őszi terveiről is beszélgettünk az alapítvány kuratóriumának elnökével, Oláh István lelkésszel.

Tovább a cikkhez
felkialtojel.jpg

Szeretethíd kerítéseken át

Szabadtéri akciókkal és további kreatív online megoldásokkal tartják meg október 9. és 11. között a tavasszal elhalasztott Szeretethidat. A Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokról Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

bethesda.jpg

Szívek helyett szidalmazás?

Tavasszal még egy ország tapsolt esténként az orvosoknak és az ápolóknak, ma pedig nem ritka, hogy kiabálnak velük – még a Bethesda Gyermekkórházban is –, amikor a szigorú járványügyi szabályok betartására kérik a szülőket.

Velkey György

Isten különös segítségnyújtása

A vírus még itt van közöttünk, ezért a református Bethesda Gyermekkórházban óvatosak. Ráadásul a veszélyhelyzet alatt dönteniük kellett, hogy segítenek-e szlovák SMA-s kisbetegeken. Velkey György főigazgatót kérdeztük.

Receptre írva

Receptre írva

A Bethesda Gyermekkórház recepteken, ételeken keresztül mutatja be az elmúlt időszak hőseit, az egészségügyben dolgozókat.

További tartalmak

További hírek

Több mint száz csoport építette az idei Szeretethidat

Habár iskolai vagy óvodai közösségek a korlátozások miatt idén nem tudtak részt venni a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokon, közel négyezer önkéntes tett az elmúlt hétvégén valamit környezetünk szebbé tételéért, embertársaink megsegítéséért.

Új iskolafogászati rendelőt adtak át Debrecenben

A korszerű eszközökkel felszerelt rendelő kialakítását a Tiszántúli Egyházkerület 5,5 millió forinttal segítette. Az intézmény a 2700 református óvodásnak és iskolásnak nyújt ingyenes ellátást – tájékoztatott Fekete Károly püspök.

Holland adomány a magyar rászorulóknak

Kétszáz köbméternyi adomány érkezett egy holland alapítványnak köszönhetően a Magyar Református Szeretetszolgálat nemrég átadott országos logisztikai központjába szeptember 19-én.

Óvatosak a református idősotthonok

Szabadidejükben ne menjenek szórakozóhelyekre – erre kérik a dolgozókat a református idősotthonokban, hiszen a koronavírus-járvány második hulláma októberre az időseket is elérheti. A részletekről Beszterczey Andrást, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetőjét kérdeztük.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no