Szeretetszolgálat

Hírek

MRSZ Felebarát program borítókép (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Személyre szabott segítség a téli krízisidőszakban

Átfogó és személyre szabott segítséget nyújt a téli hónapokban a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat, amelynek támogatásához országos adománygyűjtést hirdet a karitatív szervezet. A Felebarát program részeként hideg és meleg élelemmel, tűzifával és utalványok formájában anyagi támogatással is segíti a nélkülözésben élő családokat és idős testvéreket az alapítvány, valamint a következő hetekben kiemelt szerepet kap a hajléktalanok támogatása is.

Tovább a cikkhez
Adomány, gyerek, MRSZ

Visszatükrözni Isten fényét – A szeretetszolgálat elmúlt egy éve

A legfontosabb, hogy az örömhírt minden ember megismerje, és adjuk tovább azt a szeretetet, amit mi is kaptunk – hangsúlyozta Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. Amellett, hogy a szeretetszolgálat elmúlt évben végzett szolgálatairól beszélt, arra is figyelmeztetett: bárki tud segíteni a saját környezetében is. És hogy fontos-e karácsonykor az ajándék, vagy hogy melyik afrikai országban találkoztak reformátusokkal a szolgálat során, kiderül az interjúból.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

károlyi_lilla_bethesda_fotó_hurta_hajnalka_2

Gyermeki hit a gyógyulás szolgálatában

A hit és az imádság nemcsak teológiai értelemben, de az orvostudomány szerint is elősegítik a gyógyulást. Károlyi Lilla klinikai szakpszichológus, a Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Centrumának munkatársaként gyermekekkel dolgozik, akik számára mást jelent a hit, mint az érett felnőtteknek. A szakemberrel arról beszélgettünk, hogyan állítható a gyermeki hit a gyógyulás szolgálatába, milyen módszerekkel érdemes közelíteni a különböző korosztályokhoz.

PET palack visszaváltás - Fotó: mohu.hu

Palackba zárt segítség – Szeméthegyek helyett gyógyuló gyerekek

A kukába dobta eddig az ásványvizes vagy üdítőspalackot? Ne tegye! Mostantól gyerekeknek tud vele segíteni, hogy a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában gyorsan és fájdalom nélkül gyógyulhassanak. Jótékony célra is fel lehet ajánlani a visszaváltott PET-palackokért járó pénzt a most induló REpont rendszerben.

Bethesda szív

Minden órában, minden percben!

Júniusban a Semmelweis-nap az egész egészségügy ünnepe, február 19. – Kossuth Zsuzsanna születésnapja – pedig a magyar ápolók napja. Ez a nap a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában is róluk szólt: az ápolókat, segédápolókat és nővéreket ünnepelte a kórházi közösség, kifejezve a hálát és köszönetet a huszonnégy órás ágyak melletti szolgálatért. Az ünnepi eseményen jártunk.

További tartalmak

További hírek

Saját márkás élelmiszer-adományt kaptak a nagydobronyi gyermekotthon lakói

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldöttsége több mint kétmillió forint értékű tartósélelmiszert adományozott a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakóinak. A Kárpátaljára juttatott termékek különlegessége, hogy azokat a Felzárkózó települések programba bevont, leghátrányosabb helyzetű falvak lakóival közösen készítették.

„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!”

A Református Szeretetszolgálat lett az ország legnagyobb tanodai fenntartója, miután a Társadalmi Esélyegyenlőségi Főigazgatóság tizennégy református tanoda működését ítélte támogatásra méltónak a következő hároméves időszakban. A helyi, jellemzően nehéz körülmények között élő gyermekeket segítő tanodák között van, amelyik már közel egy évtizedes múltra tekinthet vissza, de 2024-től két újonnan belépő közösség is megkezdi működését.

„Jövevény voltam, és befogadtatok” – Szakmai napot tartott a református menekültszolgálat

Közel két éve tört ki az orosz–ukrán háború, a Magyar Református Szeretetszolgálat a konfliktus első napja óta segíti a háború által sújtott embereket. A szeretetszolgálat harmadik alkalommal biztosít pályázati forrást szervezeteknek a menekülők és a Kárpátalján maradt emberek segítésére. Az eddig megvalósult nemzetközi humanitárius projektek tapasztalatairól és a most meghirdetett pályázati felhívásról tartott szakmai workshopot 2024. február 12-én a szervezet menekültszolgálata Budapesten.

A magyar református diakónia alanya (és állítmánya)

A szeretetszolgálat vasárnapját minden évben február első hétvégéjén ünnepeljük. Ezen a napon köszöntjük mindazokat, akik a gyülekezeti diakónia területén vagy az intézményekben segítik az elesetteket. Dicsőség Istennek a lehetőségért, a munkához kapott erőért és a munkatársakért! A református egyházi fenntartók naponta közel hetvenkétezer rászorulóért vállalnak felelősséget. Kovács József lelkész, a Református Szeretetszolgálat munkatársa gondolkodott el a diakónia esszenciájáról, lelki megtartó erejéről.

Elkezdődött a felterjesztési időszak a diakóniai díjakra

A Magyarországi Református Egyház fontosnak tartja a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végző testvérek munkájának megbecsülését és elismerését. Az intézményes diakóniai szolgálatot elismerő Juhász Zsófia-díjra és a gyülekezetekben végzett szolgálatot jutalmazó Kiss Ferenc-díjra március 2-ig lehet benyújtani a felterjesztéseket.

További tartalmak

Videók és galériák

Események