Szeretetszolgálat

Hírek

web_idosekotthona27.jpg

A remény áthatol az üvegen

Különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakóik és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

bethesda.jpg

Szívek helyett szidalmazás?

Tavasszal még egy ország tapsolt esténként az orvosoknak és az ápolóknak, ma pedig nem ritka, hogy kiabálnak velük – még a Bethesda Gyermekkórházban is –, amikor a szigorú járványügyi szabályok betartására kérik a szülőket.

Velkey György

Isten különös segítségnyújtása

A vírus még itt van közöttünk, ezért a református Bethesda Gyermekkórházban óvatosak. Ráadásul a veszélyhelyzet alatt dönteniük kellett, hogy segítenek-e szlovák SMA-s kisbetegeken. Velkey György főigazgatót kérdeztük.

További tartalmak

További hírek

Gyorssegély Csíksomlyónak

Adományokkal segíti a csíksomlyói tűz miatt otthontalanná vált családokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az alapítvány delegációja szombaton koradélután érkezett a helyszínre.

Karácsony előtt megérkezett az adomány Viskre

A viharkárban súlyosan megrongálódott viski református templom javára október 8-án hirdetett meg országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, amihez számos egyházközség és magánszemély is csatlakozott.

Gasztroarcok a szebb karácsonyért

Vendéglátóhelyek fogtak össze, hogy szenteste azok számára is ünnepi menü kerüljön az asztalra, akik ezt nem tehetnék meg. A kezdeményezést bárki támogathatja, ha ételt rendel az akcióhoz csatlakozott helyekről. A felajánlott melegételt Budapesten és Miskolcon élő rászoruló családokhoz, egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozókhoz juttatja el december 24-én a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Istent nem felejtjük

A nemesbikki Béthel Református Szeretetotthon harminc munkatársa ötvennyolc idős embert ápol, akik közül tizenegyen súlyos demenciában szenvednek. Nemrég azzal kerültek be a hírekbe, hogy mindannyian felépültek a koronavírusból. Utánajártunk, hogyan telik a karácsony azoknál, akik emlékeik jelentős részét elveszítették.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no