mobil.jpg

Adataink védelmében

Érdemes-e leragasztani a laptop kameráját, veszélyben vannak adataink a videobeszélgetések alatt? Mire figyeljen a szülők, ha a nyári szünet alatt többet mobilozik gyereke? Erdei Csaba internet biztonsági szakértővel beszélgettünk.

Hírek

Konferencia_Hold utcaWEB36.jpg

A változás velünk kezdődik

„Az üres templomok utóbbi hónapokban látott képe egyelőre olyan lázálom, amiből felébredhettünk, ugyanakkor figyelmeztetés is, ami értékelésre kell késztessen bennünket.” Az egyház szolgálatának és a lelkipásztori hivatás kérdéseiről tanácskoztak Dunamelléken.

Tovább a cikkhez

Interjú & riport

konferencia_sdg.jpg

Újra kinyitottak a református szálláshelyek

Kifejezetten nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt a református üdülők, konferencia-központok. Balatonszárszón, Balatonfenyvesen, Mátraházán és Berekfürdőn is nagyon nehéz szezon elé néznek, ezért arra kérik az egyháztagokat, hogy akik el mernek indulni idén nyaralni, válasszák valamelyik református szálláshelyet.

konfirmalas.jpg

Hitvallás és felelős ünneplés

Ebben az esztendőben megannyi más programhoz hasonlóan a konfirmációt is át kellett szervezni. Utánajártunk, miként alakult a helyzet a vidéken és a fővárosban.

Koronavírus

Beszterczey András

Idősotthonaink újra látogathatók

Három hónap tilalom után újra fogadhatnak látogatókat az idősek, és a hitélet is felpezsdülhet a református otthonokban. Kétszázötvenmillió forintot költöttek a védekezésre, és eddig egyetlen koronavírusos eset sem volt lakóik között.

Tovább a cikkhez
torokor_13.jpg

Alkalmazkodni kell

Kistányér, kis kehely, orgonaszó ének nélkül – így úrvacsoráztak pünkösd ünnepén Budapest egyik legkisebb gyülekezetében, Törökőrön.

Tovább a cikkhez

Isten szólt

„…olyanná teszlek a fáraó előtt, mintha isten volnál…”

2Móz 7,1–25

Ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re:

Média

Videóink, képeink, hanganyagaink, közösségimédia-csatornáink legjava.

További anyagaink
Következő (4)

Ökumenikus gulyáságyú

400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak.

Ökumenikus gulyáságyú

400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak.

Kálvin Kiadó Kiadványai

egyéves vezérfonal ferfiak400.jpg A Magyarországi Református Egyház hitvallási iratai Jóság néni Iskolaböngésző Biblia RÚF 2014 nagy kartonált 400.jpg karsay_borito_400.jpg Geleji_400.jpg velevacs400.jpg Közöttetek ne így legyen!

Tavaszi vásár

Tavaszi vásárunk keretében számos kiadványunkat kedvezményes áron vásárolhatja meg június 30-ig, illetve a készlet erejéig. Akciós könyveink teljes választékát megtalálja webáruházunkban.

Újra nyitva

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Kálvin Kiadó Bocskai úti könyvesboltjában újra várunk mindenkit a megszokott nyitvatartás szerint. (A zsinati könyvesbolt további értesítésig zárva tart.)

Blog-ajánló

reposzt

"Bezzeg az én időmben..."

Steigervald Krisztián már 1999-ben a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen ifjúságkutatásból írta a szakdolgozatát, ami annyira jól sikerült, hogy PhD-kutatásra is továbbment vele. Diplomázás után mint piackutató …

TeSó blog

Krisztus és…

Ez az a mondat, amit nagyon könnyű úgy befejezni, hogy tévtanítás legyen a vége. Hiszen, ha hitünkben bármi vagy bárki olyan fontossá –, vagy még …

Programok

Csatári Bíborka

Youtube
Válasz a karanténra

Ki-ki másképp igyekezett kiutat találni az elmúlt hónapok bezártságából. Csatári Bíborka beosztott lelkész válasza ez a táncos hálaima.
2020. június 15.

Bánffy_Miklós.jpg

Válasz Online
Akik legyőzték Trianont

A hetven éve elhunyt Bánffy Miklós egykori erdélyi református főgondnoknak a magyarságért végzett szolgálatáról is megemlékezik ez a trianoni összeállítás.
2020. június 6.

A maga képmására

Saját kezűleg

A helyi gyülekezet gondnoka az általa festett fakazettás mennyezetburkolat darabjait helyezi fel a felvidéki Fülek református templomában. A 2002-ben felszentelt református templom közadakozásból, közös munkával készült.
Komka Péter / MTI

Ráday 28. trianon.jpg hegyvidek.jpg szabadteri.jpg

Van egy jól sikerült képe egy gyülekezeti alkalomról, ünnepről, a helyi templomról? Küldje el nekünk a reformatus.hu@reformatus.hu címre!

Egyházkerületi hírek

Dunamelléki Egyházkerület

Szabad vagyok rá, hogy korlátozzam magam

A gyermekpornográfia haszonélvezőit védelem illeti, de ki védi meg a gyerekeket? Berényi-Jerebák Anikó iskolapszichológus jegyzetét olvashatják a volt perui nagykövet pedofilügyében született ítélet kapcsán.

Langham igehirdető-műhely – 2021 – előzetes

A 2021-re tervezett műhelytémánk a bibliai apokaliptika lesz. Előadónk lesz mások mellett Mark Meynell is. Az esti igehirdetések alkalmával Rozgonyi Botond fog szolgálni közöttünk.

Dunántúli Egyházkerület

Istentisztelet közvetítés volt Komáromból

2020. június 28-án vasárnap a Duna televízió Komáromból közvetített istentiszteletet. Igét hirdetett Máté László esperes-lelkipásztor, a liturgiában szolgált Balogh-Horváth Mariann segédlelkész. A közvetítás a tovább …

Tiszáninneni Egyházkerület

Magyarország nem volt, hanem lesz!

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg a miskolci belvárosi református templomban a gyülekezet vasárnapi istentiszteletén. A történelmi visszatekintést követően Mészáros János Elek adott …

Maradjunk mégis reménységben!

A Generális Konvent elnökségének pünkösdi körlevele a Magyar Református Egyház minden gyülekezete és intézménye számára:

Tiszántúli Egyházkerület

Kiss Tihamér ösztöndíj

Ösztöndíjprogrammal népszerűsíti a tanítói pályát a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. A Kiss Tihamér László Képzési Ösztöndíj Program a tanító pályára készülő fiatalokat rendszeres tanulmányi ösztöndíjjal …

Langham igehirdető-műhely – 2021 – előzetes

2021-ben is szervezünk Langham igehirdető-műhelyt, melyen résztvevőként Rád is feltétlenül számítunk! Ezért kérünk, hogy jegyezd fel a konferenciánk időpontját: 2021. február 22-én (hétfő) 11 órakor …