„…mondtam-e egy szóval is:… Miért nem építettetek nekem egy házat cédrusfából?”

2Sám 7,1–7 Tovább az igemagyarázatra

_MG_0143.jpg

A jókedvű adakozót szereti az Isten

Az elmúlt hetek történéseiről, az adományozás mögötti hozzáállásról és a Magyar Református Szeretetszolgálat őszi terveiről is beszélgettünk az alapítvány kuratóriumának elnökével, Oláh István lelkésszel.

Teremtés hete

teremteshete.jpg

A teremtő bizonytalanság időszakát éljük

Az emberiséget sújtó világjárvány ellenére is a remény áll az idei teremtés hetének fókuszában. Annak témájáról és a koronavírus pozitívumairól, valamint a Károli-egyetem fenntarthatósági törekvéseiről is beszélgettünk Szűcs Boglárkával.

Tovább a cikkhez

Kipróbált erény

Talán a világháborúk óta nem nézett szembe az emberiség ilyen megrázó módon egy minden földrészt elérő, fenyegető eseménnyel. Az idei teremtés hetének harmadik napi elmélkedése az erényről szól.

A türelem mint formáló erő

„A nehézséggel, a rosszal való szembesülés, a megpróbáltatás útjának egy fontos szakasza, az észrevétlen átalakulás fázisa.” Az idei teremtés hetének második napi elmélkedése a türelemről szól.

További tartalmak

Hírek

bethesda.jpg

Szívek helyett szidalmazás?

Tavasszal még egy ország tapsolt esténként az orvosoknak és az ápolóknak, ma pedig nem ritka, hogy kiabálnak velük – még a Bethesda Gyermekkórházban is –, amikor a szigorú járványügyi szabályok betartására kérik a szülőket.

Kisvárda

Óvoda és bölcsőde épül Kisvárdán

Kettős ünnep volt szeptember 27-én, vasárnap Kisvárdán: a délutáni istentisztelet után letették a Várday Kata Református Bölcsőde és a Várday Kata Református Óvoda alapkövét.

NYEMPGYSZ_2020_09_13-03.JPG

Isten megtartó kegyelmében bízva

Jubileumi közgyűlést és konferenciát tartott a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége fennállásának 20. évfordulója alkalmából. A svájci Männedorfban tartott összejövetelen új vezetőséget is választottak.

reformacio.jpg

Kezdődik a reformáció hónapja

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, mint minden évben, úgy idén is megszervezi Október a Reformáció Hónapja programsorozatot.

szinek1.jpg

Mese

„Helyesnek tartom, hogy a jobb megértésért valóban kölcsönös erőfeszítéseket kell tenni, addig nem gondolom, hogy szó nélkül tolerálható az a nyílt háború, amelyet a zsidó-keresztyén civilizáció emberképe ellen indítottak.” Köntös László a Meseország mindenkié című könyvről.

Koronavírus

Kampány

Programok

Felhívások

Egyházfi kerestetik

A Hold utcai gyülekezet egyházfit keres a templomgondnoki szolgálatok ellátására.

Régikönyves könyvtárost keresnek Pápán

Felsőfokú szakirányú végzettséggel, régikönyves ismeretekkel rendelkező könyvtárost keres a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtára Pápára.

Egyéni csendesség lelkészeknek

Lelkipásztoroknak szervez lelkigyakorlatokat a Missziói Iroda, melyek a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálják.

További tartalmak

Isten szólt

„…mondtam-e egy szóval is:… Miért nem építettetek nekem egy házat cédrusfából?”

2Sám 7,1–7

Ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re:

Média

Videóink, képeink, hanganyagaink, közösségimédia-csatornáink legjava.

További anyagaink
Következő (4)

Bárka, amin mindenki elfér

Csaknem ezer kis matróz, többségében hátrányos helyzetű gyermek szállt fedélzetre idén a református Bárka tábor turnusaiban. Játékos tanulás a Balaton partján.

Ne szólj szám, nem fáj fejem

Nehezen vállalják fel a véleményüket a reformátusok közéleti kérdésekben – mondja Köntös László. De miért hallgatunk? És kinek kellene megszólalnia?

Bárka, amin mindenki elfér

Csaknem ezer kis matróz, többségében hátrányos helyzetű gyermek szállt fedélzetre idén a református Bárka tábor turnusaiban. Játékos tanulás a Balaton partján.

Ne szólj szám, nem fáj fejem

Nehezen vállalják fel a véleményüket a reformátusok közéleti kérdésekben – mondja Köntös László. De miért hallgatunk? És kinek kellene megszólalnia?

Kálvin Kiadó Kiadványai

eKet_percben-RGB_400.jpg harm 400.jpg Kezd őszülni-400.jpg Angyalmese_borito_400.jpg Jóság néni Biblia RÚF 2014 nagy kartonált 400.jpg karsay_borito_400.jpg Geleji_400.jpg velevacs400.jpg Mindennapi kenyerunk_RUF_4003.jpg Kozeledjetek_400.jpg

Újra nyitva

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Kálvin Kiadó Bocskai úti könyvesboltja mellett szeptember 7-étől már a zsinati könyvesboltban is újra várunk mindenkit.

godollo.jpg

Balogh Tamás
Bringázz a templomba!

Kávéval és teával várják a gödöllői reformátusok a bringával érkezőket a most vasárnapi istentisztelet előtt. Ti hogy emlékeztek meg a teremtés hetéről?
2020. szeptember 30.

Szeretethíd 2020

MRSZ
Idén is lesz Szeretethíd

A Magyar Református Szeretetszolgálat úgy döntött, hogy idén október 9-11. között szervezi meg önkéntes hétvégéjét, melyhez reméljük minél több önkéntes tud csatlakozni.
2020. szeptember 24.

piknik_2020.jpg

MEÖT
Megtartották az ökumenikus ifjúsági PIKNIKet

A MEÖT Ifjúsági Bizottsága által szervezett ifjúsági esten Khaled A. László metodista szuperintendens hirdetett igét, a MIX metodista zenekar, az 1RE református zenekar és az MKK katolikus zenekar zenélt.
2020. szeptember 22.

A maga képmására

Hívogat

Átadták a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség új templomát a XXIII. kerületi Dinnyehegyi úton.
Mónus Márton / MTI

aug20.jpg DSC05619.jpg mozi.jpg tizparancs.jpg

Van egy jól sikerült képe egy gyülekezeti alkalomról, ünnepről, a helyi templomról? Küldje el nekünk a reformatus.hu@reformatus.hu címre!

Egyházkerületi hírek

Dunamelléki Egyházkerület

Legyetek felkiáltójellé!

A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Tegyünk önkéntesként …

Minden gyereknek joga van imádkozni

Imatakaró – ez a címe a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium új kiadványának, amely a 2020 tavaszi digitális oktatás idején született imádságokból, jegyzetekből, közösségi …

Dunántúli Egyházkerület

A lábatlani műemléktemplom belső felújítása

2020. szeptember 19-én, szombaton délelőtt 10 órai kezdettel, műemléktemplomunk belső felújítása alkalmából hálaadó istentiszteletet tartottunk. A templomdombon, az ódon falak mellett, a szabadtéri …

Tiszáninneni Egyházkerület

Tisztújítás - egyházkerületi tisztségek Tiszáninnen

Az egyházkerületi választáűsi bizottság tájékoztatása alapján ezúton adjuk közre a 2020-as egyházi tisztújítás tiszáninneni egyházkerületi jelöltjeinek listáját. A Választási Bizottság megállapította, hogy az alábbi jelöltek …

Tiszántúli Egyházkerület