Hírek

Receptre írva

Receptre írva

A Bethesda Gyermekkórház recepteken, ételeken keresztül mutatja be az elmúlt időszak hőseit, az egészségügyben dolgozókat.

Tovább a cikkhez
tanitoknak3.jpg

Ösztöndíj tanítóknak

Debreceni Református Hittudományi Egyetem ösztöndíjprogrammal népszerűsíti a tanítói pályát. Aki az idei pótfelvételi eljárásban jelentkezik erre a szakra, a térítési díjának több mint kilencven százalékát is fedezheti a támogatás.

Tovább a cikkhez
novotny.jpg

Sport, rádió, hit

Ezzel a címmel jelent meg életútinterjú-kötet Novotny Zoltán rádiós sportriporterről, a Protestáns Újságírók Szövetségének tiszteletbeli elnökével, aki májusban töltötte be a 80. életévét.

Tovább a cikkhez

Interjú & riport

konferencia_sdg.jpg

Újra kinyitottak a református szálláshelyek

Kifejezetten nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt a református üdülők, konferencia-központok. Balatonszárszón, Balatonfenyvesen, Mátraházán és Berekfürdőn is nagyon nehéz szezon elé néznek, ezért arra kérik az egyháztagokat, hogy akik el mernek indulni idén nyaralni, válasszák valamelyik református szálláshelyet.

konfirmalas.jpg

Hitvallás és felelős ünneplés

Ebben az esztendőben megannyi más programhoz hasonlóan a konfirmációt is át kellett szervezni. Utánajártunk, miként alakult a helyzet a vidéken és a fővárosban.

Isten szólt

„De ahol Izráel fiai laktak, mindenütt világos volt”

2Móz 10

Ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re:

Média

Videóink, képeink, hanganyagaink, közösségimédia-csatornáink legjava.

További anyagaink
Következő (4)

Ökumenikus gulyáságyú

400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak.

Ökumenikus gulyáságyú

400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak.

Kálvin Kiadó Kiadványai

egyéves vezérfonal ferfiak400.jpg A Magyarországi Református Egyház hitvallási iratai Jóság néni Iskolaböngésző Biblia RÚF 2014 nagy kartonált 400.jpg karsay_borito_400.jpg Geleji_400.jpg velevacs400.jpg Közöttetek ne így legyen!

Tavaszi vásár

Tavaszi vásárunk keretében számos kiadványunkat kedvezményes áron vásárolhatja meg június 30-ig, illetve a készlet erejéig. Akciós könyveink teljes választékát megtalálja webáruházunkban.

Újra nyitva

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Kálvin Kiadó Bocskai úti könyvesboltjában újra várunk mindenkit a megszokott nyitvatartás szerint. (A zsinati könyvesbolt további értesítésig zárva tart.)

Blog-ajánló

reposzt

Az év játékosa

A Mezőkövesd Zsóry labdarúgója, Cseri Tamás a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az első helyen végzett a jobb oldali szélsők rangsorában, s bekerült az év csapatába, …

Divinity

Három beszélgetés

Júniusban – miközben a blog újjáépítése zajlott – három beszélgetésben is részt vettem, amelyekről a facebook oldalon hírt adtam, de szeretnék most itt is a …

Programok

A maga képmására

Fellegút

Toronysüveg épül a Budahegyvidéki Református Egyházközség megújuló templomára.
Bogárdi Szabó István

fulek.jpg Ráday 28. trianon.jpg hegyvidek.jpg

Van egy jól sikerült képe egy gyülekezeti alkalomról, ünnepről, a helyi templomról? Küldje el nekünk a reformatus.hu@reformatus.hu címre!

Egyházkerületi hírek

Dunamelléki Egyházkerület

Sokkal jobb hírünk van!

Nem tudunk olyat mondani, ami ne lenne része a világunknak. De amikor a világunkról magáról teszünk állításokat, azt beszéljük el, ami valójában történik? A Különvélemény …

Kegyességben növekedni

A Spiritualitás és misszió az egyházban nevű kurzus egyszerre útkeresés és szakmai műhely, amelyben összeér a személyes kegyesség a közösségi lelkiséggel.

Dunántúli Egyházkerület

„Légy türelemmel hozzám…”

(Máté 18,21–35) A GONOSZ SZOLGA. Csodálatos példázat ez, nem csak a megbocsátásról…

– 1. El vagyunk adósodva! Ez akkor is súlyos és szorongató helyzet, ha …

Istentisztelet közvetítés volt Komáromból

2020. június 28-án vasárnap a Duna televízió Komáromból közvetített istentiszteletet. Igét hirdetett Máté László esperes-lelkipásztor, a liturgiában szolgált Balogh-Horváth Mariann segédlelkész. A közvetítás a tovább …

Tiszáninneni Egyházkerület

Magyarország nem volt, hanem lesz!

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg a miskolci belvárosi református templomban a gyülekezet vasárnapi istentiszteletén. A történelmi visszatekintést követően Mészáros János Elek adott …

Maradjunk mégis reménységben!

A Generális Konvent elnökségének pünkösdi körlevele a Magyar Református Egyház minden gyülekezete és intézménye számára:

Tiszántúli Egyházkerület

Óvoda épül Mándokon

Ünnepélyes istentiszteletet követően tették le a Mándoki Csillagvirág Református Óvoda alapkövét június 28-án. Az ünnepélyes eseményen az új intézmény alapkövét Főtiszteletű Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli …

Kiss Tihamér ösztöndíj

Ösztöndíjprogrammal népszerűsíti a tanítói pályát a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. A Kiss Tihamér László Képzési Ösztöndíj Program a tanító pályára készülő fiatalokat rendszeres tanulmányi ösztöndíjjal …