Júniusban újra dunamelléki lelkészhét Tahitótfalun, ezúttal már személyes jelenléttel

Idén újra személyes jelenléttel tartják meg a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészhetét júniusban, Tahitótfalun. A szervezők egy nyitott lelkületű és őszinte légkörű konferenciára várják a személyes hitéletükben elmélyülni, vagy szakmai gyakorlatukban fejlődni vágyó lelkipásztorokat. A programot Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa ajánlja.

Miután tavaly csak az online térben, Zoomon vagy Skype-on találkozhattak a résztvevők, idén újra személyes jelenléttel tartják meg a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészhetét. A ma már tradicionálisnak mondható programsorozatot 1987-től haláláig Cseri Kálmán lelkipásztor vezette. Az ő biztatására pedig azóta is minden évben egyszer egy nyitott lelkületű és őszinte légkörű konferencián találkozhatnak a személyes hitéletükben elmélyülni, vagy szakmai gyakorlatukban fejlődni vágyó lelkipásztorok .

Az idei konferencia időpontja: 2021. június 14–18.

Témája: „Milyen a jó (lelki-)pásztor?”

A jó pásztorról szóló példázat (Jn 10) alapján a résztvevők meg fogják vizsgálni, hogy az Úr Jézus hogyan vezet bennünket saját szavai szerint, illetve, hogy ebből milyen mintákat nyerhetünk saját szolgálatunkra nézve. Ezeket a bibliatanulmányozásokat Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa fogja megtartani, majd a résztvevők kiscsoportokban feldolgozzák az elhangzottakat. A délutánokat három előadó: Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, Monty Taylor, a Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány vezetője és Fekete Zoltán bátaszéki lelkipásztor teszi még tartalmasabbá. Este igei elmélkedések fognak elhangzani, a konferencia pedig úrvacsorás istentisztelettel záródik, amelyen Végh Tamás nyugalmazott lelkész szolgál. A szervezett programok között biztosítanak időt a pihenésre, a személyes elcsendesedésre, de akár egy baráti focimeccsre is. A szervezők elsősorban az aktív szolgálatban álló lelkészeket és házastársukat várják, függetlenül szolgálati helyüktől és felekezeti hovatartozásuktól.

A részvételi díj 27.500 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes ellátást.

A helyszín: „Sion hegye” Református Konferenciatelep, Tahi (Nagykert).

Jelentkezni május 31-ig lehet a lelkeszhet.tahi@gmail.com e-mail címen.

A program 14 kreditpontot ér a református lelkészek továbbképzési rendszerében.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, tervezik az előadásokat élő adásban és/vagy videófelvételek formájában elérhetővé tenni. Erről a szervezők később fognak tájékoztatást adni.