Még mindig szükség van a segítségre

Csaknem 30 millió forint értékben ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszereléseket az Eurotrade Kft. Az elektromos hőmérőkből és FFP2-es maszkokból álló segélycsomagot a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) segít célba juttatni.

A Kárpát-medencében működő szociális intézmények kapják azt az 500 darab elektromos hőmérőt és 40 000 darab FFP2-es maszkot, amelyet Szücs Attila, az Eurotrade Kft. ügyvezetője, a Magyarországi Református Egyház Zsinata gazdasági bizottságának elnöke juttatott el június 3-án az MRSZ-nek.

– Tősgyökeres református családból származom, Isten ebbe az egyházba állított, úgy érzem, erőm szerint támogatnom is kell a közösséget – mondta a cégvezető. Az Eurotrade több évtizede importál távol-keleti műszaki cikkeket, a pandémia kezdete óta pedig egészségügyi védőfelszerelést is. Szücs Attila örül, hogy a cégnél megtapasztalhatják a krisztusi mondást, amely egyben a szeretetszolgálat jelmondata is: Jobb adni, mint venni!

IMG_1487.jpg

– Nem ez az első adomány, amelyet az Eurotrade-től kapunk, az elmúlt 15 hónapban folyamatosan mellettünk álltak – mondta Juhász Márton, az MRSZ ügyvezetője. Ahogyan korábban, ezek az adományok is szociális intézményekbe kerülnek. – Ezeken a helyeken még mindig nagy szükség van a segítségre, hiszen fokozottan kell óvnunk az ott ellátottakat. Ugyanakkor nem csupán egyházi intézményeknek juttatnak a csomagból, hanem felekezeti hovatartozástól függetlenül igyekeznek segíteni minden hozzájuk fordulónak.

IMG_1481.jpg