Református pedagógusok munkáját ismerik el idén is

Április 3-ig jelölhetünk példamutató pedagógusokat a Makkai Sándor-díjra és az Imre Sándor-díjra.

Egyházunk Zsinata 2020-ban immár 23. alkalommal ismeri el a református pedagógusok teljesítményét:

A Makkai Sándor-díj a református nevelési eszményeknek a mindennapi pedagógiai gyakorlatba történő átültetéséért jár. A díj adományozásának feltétele a több éves óvónői, tanítónői vagy tanári tevékenység magyar református köznevelési intézményben, a kiemelkedő szakmai munka és a példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente három pedagógusnak adományozható, akik közül egynek mindig határon túli pedagógusnak kell lennie. A díjat 2020. augusztus 29-én, a 2020/21. tanév országos református tanévnyitó istentiszteletén adják át.

Tábla

Fotó: Archívum

Az Imre Sándor-díjat a református iskolaügyért végzett áldozatos munkáért ítélik oda. A díj adományozásának feltétele a több éves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő tevékenység, valamin a példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente egy pedagógusnak adományozható. A díjat 2020. november 19-én, a Zsinat őszi ülésén adják át.

A felterjesztéseket 2020. április 3-ig kell eljuttatni a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodájának címére (1427 Budapest, Pf.: 643.). A jelölésekhez csatolni kell az intézmény fenntartói igazgatótanácsának támogató véleményét is (ha működik igazgatótanács az intézmény mellett). A pedagógusi kitüntetések odaítéléséről a Zsinat 2020. április 22-i ülésén határoz.