Drogprevenciós továbbképzés pedagógusoknak és a szociális szférában dolgozóknak

Dátum
2024. június 5. –
2024. június 7.
Helyszín
Ráckeresztúr, MRE KIMM Drogterápiás Otthona
2465 Ráckeresztúr, Dózsa Gy. u. 4.
Mutasd a térképen →
+ Naptárhoz adom

A református drogmisszió által meghirdetett képzés különlegessége, hogy a megszerzett ismeretek és készségek napi alkalmazásában is segíti a szakembereket. A kurzus főbb területei a drogprevenció és személyiségfejlesztés elősegítése az iskolákban, a tinédzser és fiatal felnőtt korosztályban, illetve a drogprevenció lehetőségei a szociális területen.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők alapvető addiktológiai ismeretekhez jussanak, tanulják meg a drogfogyasztás felismerésének szempontjait és megnyilvánulásait, elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítsanak el a segítésben alkalmazható módszerek, eszközök, technikák használatára.

A szakembereket képessé kívánjuk tenni arra, hogy a drog és függőség kérdései, illetve a hozzá kapcsolódó rizikók megbeszélhetővé váljanak iskolai környezetben is, hogy a fiatalok védekező készségei megerősödhessenek, hogy a pedagógusok a tanult készségeket egyéb tanórai és pedagógiai helyzetekben is felhasználva váljanak nyitottabbá és felkészültebbé az iskola egészségfejlesztési feladatai iránt. A képzés egy harmincórás alkalomból, majd szintén harmincórás, háromszor egynapos esetmegbeszélő részből áll.

Az esemény időpontja: 2024. június 5–7. és a résztvevőkkel egyeztetett három alkalommal egynapos esetmegbeszélés. A továbbképzés kreditértéke ötven pont. A képzés költsége hatvanezer forint.

A képzésre az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni. Részleteket a képzésről itt találhatnak. További információ a 06-30-314-3417-as telefonszámon és tovabbkepzes@kimm.hu címen érhető el.