BORUM 2021: személyes találkozó nem, de borverseny idén is lesz

A járvány miatti korlátozások miatt elmarad az idei BORUM, de a szokásos borversenyt megtartja a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány.

BORUM_fektetett_videohoz.jpg

A zsűri a már megszokott magas színvonalat képviseli: a továbbiakban is Kovács Pál, a borászok barátja vezeti a bíráló csapatot. Idén először Mészáros Gabriella borakadémikus is segít majd megítélni a benevezett italokat.

A borversenyt Budapesten, a Zsinati Hivatal épületében tartják meg, melyen a magyarországi szabályok értelmében nem lehet személyesen jelen lenni. A borokat postán is el lehet juttatni a rendezőkhöz, de szervezik azt is, hogy tájegységenként egy-egy helyen személyesen is le lehessen azokat adni, ahonnan elszállítják majd a versenyre.

Postai cím: Református Közéleti és Kulturális Alapítvány, 1146, Budapest, Abonyi utca 21.

Postán beküldött borok beérkezési határideje: 2021. március 2.

A BORUM

a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma 2013-ban indult útjára. Mindegyik találkozót más-más történelmi borvidéken rendezik meg: először Sárospatakra, majd Mórra, Bihardiószegre, Hajós/Császártöltésre, Lévára és környékére, Bácskossuthfalvára, Cserépfaluba, valamint a Tokaj-hegyaljai Erdőbényére várták a borászokat és érdeklődőket. A programra ellátogatók szakmai előadások segítségével ismerkedhetnek meg a legújabb borászati trendekkel, lehetőségekkel.

200307-8723.jpg

A tavalyi lezárások előtt az erdőbényei BORUM volt az utolsó rendezvény, melyet az RKK még biztonságosan és jó hangulatban meg tudott tartani.

Fotó: Szarvas László

A BORUM programjainak kiemelt eleme a borverseny, mely egyszerre lehetőség és kihívás is. Ide mindenki a legjobb borokkal készül, hiszen a szakmai zsűri döntése alapján a nyertes italok egy évig viselhetik a Magyarországi Református Egyház bora és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány bora címet.

A BORUM a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány Református Gasztrokulturális Programjainak része, amelynek kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A Református Gasztrokulturális Programokhoz jelenleg három nagyobb esemény tartozik, melyet évről-évről megrendeznek: a tavaszi BORUM és az őszi Református Ízek Találkozója mellett még a termésért hálát adó istentiszteletre is várják a résztvevőket.

BORUM 2021

Bővebb információ és nevezési lap az RKK oldaláról tölthető le.