Eötvös József-díjjal tüntették ki Kálmán Attilát

2015. június 07., vasárnap

A Zsinat egykori világi elnöke, a Tatai Református Gimnázium alapító igazgatója a rendszerváltást követően két cikluson keresztül dunántúli főgondnok, az Antall-kormány idején oktatási államtitkár volt.

Kálmán Attila (1938) évtizedekig matematika–fizika szakos tanárként dolgozott. 1990-ben Tata országgyűlési képviselőjévé választották, majd 1991 és 1994 között művelődési és közoktatási államtitkárként szerepet vállalt az 1950-es években államosított egyházi iskolák visszaszolgáltatásában és a nemzeti alaptanterv előkészítésében.

1994-ben a Pápai Református Gimnázium igazgatója lett. 2005-ben visszatért Tatára, ahol a pápai iskola kihelyezett, később önállósult intézményét, a Tatai Református Gimnáziumot vezette 2011-ig.

1990-től 2002-ig dunántúli főgondnok, 1997-től hat éven át a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke volt.

Az Eötvös József-díj egy 1999-ben alapított állami elismerés. Azoknak a kiemelkedő munkát végző óvodai, általános iskolai, középiskolai, szakiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. Évente, a pedagógusnap alkalmából adják.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió