Ifi hírek

Maradj erős!

Nick Vujicic, a végtagok nélkül született előadó sokak számára ismert, előadásait világszerte több ezren hallgatják élőben, és sokszor ennyien online. A Nem Adom Fel Alapítvány meghívására Nick szeptember 21-én és 22-én a budapesti Tüskecsarnokban tartott előadásokat, melyekben a kiközösítés és a bántalmazás ellen szólalt fel.

Az egyház érti a fiatalokat

A reformációról szóló sátorral volt jelen a Zsinati Ifjúsági Irodája az EFOTT-on. A fesztiválozó fiatalok nyitottak voltak a találkozásra. Videó.

Add magad!

Szeptember30-ig még lehet regisztrálni a 72 óra kompromisszum nélkül című önkéntes rendezvényre, melynek célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén segítsenek ott, ahol szükség van erre.

"A református Debrecen" - videópályázat

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség videópályázatot hirdet, melynek célja megmutatni a fiatalok szemszögéből Debrecen városának és a református vallásnak szoros kapcsolatát a jövőre 500 éves reformáció alkalmából.

Bibliaismereti verseny fiataloknak

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét, melyen a korábbiaktól eltérően nemcsak középiskolások, hanem főiskolások és egyetemisták is részt vehetnek, a regisztrációnál közép és haladó szint közül választhatnak.

Irodalmi pályázat gyerekeknek a pestszentimrei gyülekezetben

Az idén 100 éves pestszentimrei egyházközség irodalmi pályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Rajzpályázat gyerekeknek a pestszentimrei gyülekezetben

Az idén 100 éves pestszentimrei egyházközség rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Őszintén a konfirmációról

Az augusztusi Konfi+ konferencia résztvevőit arról kérdeztük, hogy látják a konfirmáció folyamatát és a konfirmandusok helyzetét saját szolgálati területeiken.

Út fiataljainkhoz

Az idei Konfi+ konferencia főelőadójával, Friedrich Schweitzer professzorral beszélgettünk többéves nemzetközi konfirmanduskutatásának eredményeiről és tapasztalatairól.

Konfirmáció – de hogyan?

Az idei Konfi+ szakmai műhelyen lelkészek, vallástanárok, hitoktatók és ifjúsági munkások próbálták megválaszolni a nem könnyű kérdést: mi is a szerepe a konfirmációnak a 21. században.

Október 7. az ima éjjele

Kép: Október 7. az ima éjjele
Hatodik alkalommal hirdetik meg a Kárpát-medencei református imaéjjelt a magyar református ifjúsági munkások október 7-én. Az esemény célja, hogy a résztvevők saját ifjúsági közösségükön belül élhessék meg az egységet azzal, hogy gyülekezetükben maradva egy éjszakán át imádkoznak, közösségbe kerülve egymással, illetve több ezer, a Kárpát-medencében imádkozó fiatallal és a mindannyiukat összekötő Jézus Krisztussal.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.