Ifi hírek

Misszió mérnöki pontossággal

Motiváció, szakmai fejlődés, önbecsülés és hit – ezekhez szeretné hozzásegíteni a mérnökhallgatókat a nemrégiben megalakult műegyetemi református lelkészség.

Szilágyi 120

A Budai Református Egyházközség Missziói Bizottsága pályázatot ír ki a Szilágyi Dezső téri templom felszentelésének 120 éves évfordulója alkalmából.

„Tanulás nélkül nem megy!”

Rendhagyó irodalom órát tartottak a magyar kultúra napja alkalmából a Miskolc-Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Iskolában. Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze saját pályafutásáról, hivatásáról és a cigány kultúráról mesélt az intézmény diákjainak.

Nagy érdeklődés övezte a hetedik Égjen a láng fesztivált

Január 23-24. között hetedik alkalommal szervezték meg az Égjen a láng újévi keresztyén zenefesztivált Marosvásárhelyen. A rendezvény helyszíne ismét a Kultúrpalota Nagyterme volt, melyben a két nap során közel 3500 ember fordult meg.

Öt évszázad-öt talentumos ember

Sárospataki diákok települési értékeket bemutató pályázatát is díjazta a Református Tehetséggondozó Alapítvány.

Szülőföld

Ezzel a címmel hirdették meg az 5. ökumenikus diákfilmszemlét.

Közelebb a valósághoz

Kórházban, börtönben, elnéptelenedő falvakban, alkoholisták és drogosok közötti szolgálatban is szerezhetnek gyakorlatot a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának hallgatói. A teológusok tanulmányaik hetedik félévét gyakorlattal töltik, hogy minél jártasabbak legyenek a lelkészi szolgálat különböző területein. A most bevezetett képzési forma első tapasztalatairól az egyetem adjunktusával és egy hallgatóval beszélgetett a Parókia Portál munkatársa.

Rimaszombati siker

A Tompa Mihály Református Gimnázium diákjai „A rimaszombati protestáns értékek bemutatása" című munkájukkal megosztott első helyen végeztek a Református Tehetséggondozó Alapítvány pályázatán.

Rejtőzködő kincseink

A Református Tehetséggondozó Alapítvány Kuratóriuma és a Reformációi Emlékbizottság pályázatot hirdet a Kárpát-medence protestáns középiskolái számára.

Megváltoztató ellentétek

Majdnem hat év telt már el azóta, hogy 2010 januárjában útjára indult a református egyház és a rendőrség ifjúság- és családmentő tárlata, a Kontrasztkiállítás. Az elmúlt évek során nem csupán magyarországi városokba juthatott el a Kontraszt, hanem a határon túlra is: ez év tavaszán még Békésen volt látható, november elejétől pedig Kolozsváron.

Felkészültetek 2016-ra?

Kép: Felkészültetek 2016-ra?
Várjátok már a következő Csillagpontot vagy még a tavalyi találkozó édes fáradalmait pihenitek ki? A Zsinati Ifjúsági Iroda munkatársai már gőzerővel szervezik 2016-os programjaikat, ezekből adunk ízelítőt.

GeKIB

A bizalom döntés kérdése

A már jól működő közös projektek mellett a bizalom kérdéséről tanácskozott a Kárpát-medence református ifjúsági munkásainak egyeztető fóruma (GeKIB) közel nyolcvan résztvevője február 16. és 18. között Nagyváradon, akik a nem egyházi ifjúsági munka, ifjúságpolitika témáiról is hallgattak előadást.

Ez történik továbbiak →