Ifi hírek

Reformátusok a 72 órán

Kilencedik alkalommal rendezték meg október 6-9. között a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes szolgálatot a katolikus, evangélikus és református egyház szervezésében. Összeállításunkban néhány, a programban résztvevő református csoport tevékenységét mutatjuk be.

Nyolcezer fiatal vett részt az idei 72 órán

„Emberek találkoznak a segítésben, s ezek az élet felejthetetlen pillanatai" – így foglalta össze a 72 óra kompromisszum nélkül lényegét Bogárdi Szabó István református püspök. Kilencedik alkalommal szervezte meg közös, fiatalokat megszólító három napos önkéntes akcióját a katolikus, az evangélikus és a református egyház.

Megjelent az MRSZ rajzpályázatának negyedik meséje

Országos rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos diákoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat. Áprilisban meg a szemléletformáló mesesorozat első része, melyet októberig további három érzékenyítő történet követett. A pályázó kisiskolások egy vagy több mese illusztrálásával is nevezhetnek.

Megnyitotta kapuit a TIREKIFI Centrum

Ifjúsági centrum nyílt Miskolcon, az Avason. A közösségi teret a Tiszáninneni Református Egyházkerület Ifjúsági Missziója hozta létre, aminek célja, hogy Isten igéjével a fiatalokat elérje, őket Krisztus követésére indítsa és keresztyén, református közösséggé formálja.

Lelki utazás

Luther Márton 95 pontja fogad minket a monoszlói árpádkori református templom kertjében, magyar, angol és német nyelven. A többnyelvű feliratok jelzik, hogy jó helyen járunk: az Önkéntes Diakóniai Év idei nyitó szemináriumán.

Maradj erős!

Nick Vujicic, a végtagok nélkül született előadó sokak számára ismert, előadásait világszerte több ezren hallgatják élőben, és sokszor ennyien online. A Nem Adom Fel Alapítvány meghívására Nick szeptember 21-én és 22-én a budapesti Tüskecsarnokban tartott előadásokat, melyekben a kiközösítés és a bántalmazás ellen szólalt fel.

Az egyház érti a fiatalokat

A reformációról szóló sátorral volt jelen a Zsinati Ifjúsági Irodája az EFOTT-on. A fesztiválozó fiatalok nyitottak voltak a találkozásra. Videó.

Add magad!

Szeptember30-ig még lehet regisztrálni a 72 óra kompromisszum nélkül című önkéntes rendezvényre, melynek célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén segítsenek ott, ahol szükség van erre.

"A református Debrecen" - videópályázat

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség videópályázatot hirdet, melynek célja megmutatni a fiatalok szemszögéből Debrecen városának és a református vallásnak szoros kapcsolatát a jövőre 500 éves reformáció alkalmából.

Bibliaismereti verseny fiataloknak

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét, melyen a korábbiaktól eltérően nemcsak középiskolások, hanem főiskolások és egyetemisták is részt vehetnek, a regisztrációnál közép és haladó szint közül választhatnak.

A megismerés útja

Kép: A megismerés útja
„Az imádságban Isten szavára szóval válaszolunk” – fogalmazott Bacskai Bálint, a Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora a Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjelen.

Imádkozz, hatsz – egy éjszaka a Menny kapuja előtt

Újabb beszámoló az imaéjjel kárpátaljai programjáról.

Imádkozzatok és buzgón kérjetek!

Kárpátaljai beszámoló az idei imaéjjelről.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.