Ifi hírek

Ahol a gyerekek röpképesek lesznek

Miért van szükség a gyerekek ilyen megközelítésű táboroztatására, milyen eredményeket lehet elérni ilyen rövid idő alatt és mivel gazdagodnak a résztvevők? A Bárka-tábor első évének tapasztalatairól Becze Orsolya szakmai vezetőt és Gőbel Gergely projektmenedzsert kérdeztük.

Programozz templomépítő robotot!

Robotok és más informatikai eszközök, például interaktív kijelzők érkeztek a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumba. A gyerekeket egyelőre szakkör keretében tanítják a robotika rejtelmeire.

Önkéntes Diakóniai Év 2019-ban is!

Évről évre csaknem nyolcvan fiatal kap lehetőséget arra, hogy az Önkéntes Diakóniai Év keretében 10-12 hónapot tölthessen el önkéntes szolgálatban hazánkban vagy Európa különböző országaiban.

Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárka-táborba – jelentkezési határidő meghosszabbítva!

Újra önkénteseket toboroznak a Bárka-tábor „fedélzetére" – a Magyarországi Református Egyház nagyszabású gyermektáboroztatási programja folytatódik és Te is a részese lehetsz. A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk március 13-ig!

Pályázat: 8. Ökumenikus Diákfilmszemle

Idén 500.000 forint összértékben nyerhetnek videófelszereléseket az Ökumenikus Diákfilmszemle résztvevői. Református, evangélikus és katolikus általános- és középiskolások pályázhatnak május 2-ig, a filmek időtartama maximum 8 perc lehet.

Fesztiválozz és missziózz a KözösPonttal!

Idén is várja 18-33 év közötti fiatalok jelentkezését a KözösPont fesztiválmisszió. A jelentkezési határidő január 27., a sikeres felvételt követően a Volt, a Strand, az Ördögkatlan, az EFOTT vagy a SZIN fesztiválok valamelyikén vehettek majd részt.

Továbblép a budapesti egyetemi misszió

Plántálók és aratók, régi és új egyetemi lelkészek ültek egy asztalhoz, hogy a 30 éves misszióban szerzett tapasztalataikról beszéljenek.

Keressük a jövő ifjúsági vezetőit!

A Zsinati Ifjúsági Iroda és az Exodus 2019-ben is közösen szervezi meg négy alkalmas Ifjúsági Vezetőképzőjét.

Szövetségben a fiatalokért

Közösség, csapatmunka, szerelem, fejlődés – címszavakban a Fiatal Reformátusok Szövetségének elmúlt 25 éve. A szervezet egykori és jelenlegi vezetőivel beszélgettünk a két és fél évtized élményeiről.

AZÉ a dicsőség

Decemberében megjelenik az „Adj Zengő Éneket!" című keresztyén ifjúsági énekeskönyv második kötete.

EGYRE inkább közösségben

Kép: EGYRE inkább közösségben
„Nemcsak az az imádság, amikor a két kezünket összekulcsoljuk és lehajtjuk a fejünket” – hangsúlyozta Bedekovics Péter, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője a Kárpát-medencei imaéjjel központi eseményén. A vendéglátó EGYRE Egyetemi Református Misszió vezetőivel erről a gondolatról és a szervezet megújulásáról is beszélgettünk.

GeKIB

Sokarcú szervezés

A Kárpát-medencei református ifjúsági munkások közössége is ráfordult a Csillagpontra – többek között a jövő évi református ifjúsági találkozóról tanácskoztak a Gekib nagyváradi ülésén november 5. és 7. között.

Ez történik továbbiak →

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.