Ifi hírek

Szemléletformáló kávé

„Dolgozóink azt mondják, itt hasznosnak érzik magukat, mi pedig nem győzzük hangsúlyozni, hogy valóban azok, hiszen munkájuk nélkülözhetetlen” – a fogyatékos emberek világnapja alkalmából Dely Gézával, a Nem Adom fel Alapítvány elnökével beszélgettünk a szervezet különleges kávézójáról.

Bizonyságtétel útravalónak

A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta konfirmandusainak találkozóját Nyírbátorban.

Ki mit vet, azt fogja aratni!

Kiválasztották a Bibliatársulat őszi, hat szavas bibliaismereti vetélkedőjének győzteseit. Mind a két korcsoportban találékony megoldások születtek hétről hétre.

Közösségfejlesztés és feltöltődés

Egymásért imádkozva, egymást bátorítva tudunk távozni egy-egy ilyen eseményről – mondja Balázsfalvi-Ábrám Anna, akit a legutóbbi Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum tapasztalatairól kérdeztünk.

Legyen élmény a tanulás

„Szeretet, nyitottság, megújulás, Szentírás; kegyelem, kenyér és bor fontos nekünk mindenkor" - visszhangozta csütörtök délelőtt az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium aulája az egyik osztály rapp számát, amelyben a reformáció történetét dolgozták fel. A Mozaik Múzeumtúra első állomásán jártunk.

Egy évet adni az életedből

Húsz éve tizenegy fővel indult el az Önkéntes Diakóniai Év programja, azóta ezer-háromszáz fiatal vett részt a kezdeményezésben. A részletekről Závodi Emese programvezetőt, református lelkészt kérdeztük.

Johannita pályázat középiskolás diákok számára

A Johannita Rend Magyar Tagozata pályázatot hirdet a Kárpát-medencében magyar tannyelvű középiskolákban tanuló 9-12-es protestáns diákok számára.

Emberibb emberré válni

Ott próbálják megszólítani a fiatalokat, ahol jelen vannak – a KözösPont fesztiválmisszió tagjaival idei szezonjukról és az elmúlt évek tapasztalatairól is beszélgettünk.

Feltöltő imádság

Van, akinek elég a feltöltődéshez egy könyv és egy kanapé, van azonban, akinek egy végigénekelt, végigtáncolt éjszakára van szüksége hozzá. Ez a sokszínűség jelent meg a hetedik Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjelen, különösen is a Zsinati Ifjúsági Iroda és a Sófár mozgalom közös dicsőítő estjén.

Imaéjjel fiataloknak

Hetedik alkalommal hirdette meg a Zsinati Ifjúsági Iroda a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjelt. Az október 27-i alkalom témája ezúttal a reformáció, segédanyagát a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet fiataljai dolgozták ki.

Közösségfejlesztés és feltöltődés

Kép: Közösségfejlesztés és feltöltődés
Egymásért imádkozva, egymást bátorítva tudunk távozni egy-egy ilyen eseményről – mondja Balázsfalvi-Ábrám Anna, akit a legutóbbi Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum tapasztalatairól kérdeztünk.

GeKIB

A GeKIB titka

Miért hasznos, ha hatvan-hetven Kárpát-medencei ifjúsági vezető együtt tölt néhány napot? Ez a pár nap időt és teret nyújt az ismerkedésre, ötletelésre, szakmai továbbképzésre, kötetlen beszélgetésekre és a lelki feltöltődésre is.

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

Ez történik továbbiak →

Csillagpont 2017

Ez történt a Csillagponton

 

Keep calm, az Isten munkában van

„Vannak olyanok, akik csak általad találkozhatnak Istennel, csak úgy tudják megérteni az üzenetet, ahogy te adod át nekik″ – Bella Violetta igehirdetésével búcsúztunk a 8. Csillagponttól.

 

Vetkőzzetek, öltözzetek, repüljetek!

A találkozó napjai alatt valamit levetkőztünk, és valami újba öltöztünk fel lélekben. Miért tettük ezt? Hogy merjünk álmodni, és megtenni azt, ami lehetetlen – erre buzdított Mike Pál utolsó csillagpontos főelőadásában.

 

Biztonságos hely tékozló fiaknak

A biztonságos helyről, a mákos beigliről, a tékozló fiúról és az öt soláról szólt második előadásában Mike Pál lelkipásztor.

 

Jézussal indult a reformáció

Közösség, tánc, ölelés – ez Isten eredeti terve az emberrel, akit elpecsételt, biztonságba helyezett, és akivel közösséget vállalt. Erről az eredeti tervről és ennek megromlásáról beszélt szerda reggeli első előadásában Mike Pál, a Csillagpont főelőadója.