Ifi hírek

Ceruzákkal a változás felé

Az Ökogyülekezeti Mozgalom tavasszal rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek „Világmegváltó kütyük” címmel, melynek eredményhirdetésére az „Egy házunk van” konferencia második napján került sor.

Irodalom határok nélkül

A „Kinyílik a világ” Alapítvány már több, mint egy évtizede minden évben megszervezi a Petőfi Sándor Irodalmi Versenyt, melyre határon túlról nevezhetnek a versenyzők. A május végi döntőnek idén is a Baár-Madas Református Gimnázium adott otthont.

Filmek a szülőföldről

Három református alkotást díjazott a zsűri az idei Ökumenikus Diákfilmszemlén. A református, evangélikus és katolikus diákok ebben az évben is az ország bármely részéből pályázhattak alkotásaikkal.

A teremtett világért versenyeztek

Magyarország tájai, nemzeti parkok és egészséges életmód – ezek a témák szerepeltek a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola országos környezetismereti és természetvédelmi versenyén, melyet idén összesen mintegy 400 diák részvételével rendeztek meg. A többfordulós vetélkedő május 13-i döntőjébe csak a legjobbak jutottak be.

Rajzpályázat gyerekeknek a pestszentimrei gyülekezetben

Az idén 100 éves pestszentimrei egyházközség rajz pályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Irodalmi pályázat gyerekeknek a pestszentimrei gyülekezetben

Az idén 100 éves pestszentimrei egyházközség irodalmi pályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Jövőre veletek ugyanitt

Virágültetés, csiszolás, festés, szemétszedés: néhány pillanat az idei Szeretethídról, melyen lelkes önkéntesekkel találkoztunk.

Formáló erő

Kétezer fiatal vett részt a miskolci Diákpünkösdön.

Megtapasztalható-e ma is a pünkösdi csoda?

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa május 12-i zenés pünkösdi ifjúsági vigíliáján megélhettük, hogy a sokszínűségünkben Isten ma is összeköt bennünket a Szentlélek által.

Pünkösdi nyílt napot rendeztek a Miskolci Egyetemen

Az országban egyedülálló nyílt napot a Miskolci Egyetem, a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség, valamint a történelmi egyházak közösen szervezték azzal a céllal, hogy a tanulók pünkösdre hangolódva megismerjék az intézményben folyó képzéseket.

Tájoló – úton egy református zarándoklat felé

Kép: Tájoló – úton egy református  zarándoklat felé
Harminc fiatal, hét nap, százharminc megtett kilométer: az első Tájoló számai. A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom (SDG) tavaly kapcsolta először össze hagyományos nyári táborát fiataloknak szóló zarándoklattal. Az idei Tájoló előtt Katona Viktor lelkipásztorral, az SDG elnökével és Kiss Dia teológával beszélgettünk.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →