Ifi hírek

Filmek a szülőföldről

Három református alkotást díjazott a zsűri az idei Ökumenikus Diákfilmszemlén. A református, evangélikus és katolikus diákok ebben az évben is az ország bármely részéből pályázhattak alkotásaikkal.

A teremtett világért versenyeztek

Magyarország tájai, nemzeti parkok és egészséges életmód – ezek a témák szerepeltek a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola országos környezetismereti és természetvédelmi versenyén, melyet idén összesen mintegy 400 diák részvételével rendeztek meg. A többfordulós vetélkedő május 13-i döntőjébe csak a legjobbak jutottak be.

Rajzpályázat gyerekeknek a pestszentimrei gyülekezetben

Az idén 100 éves pestszentimrei egyházközség rajz pályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Irodalmi pályázat gyerekeknek a pestszentimrei gyülekezetben

Az idén 100 éves pestszentimrei egyházközség irodalmi pályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Jövőre veletek ugyanitt

Virágültetés, csiszolás, festés, szemétszedés: néhány pillanat az idei Szeretethídról, melyen lelkes önkéntesekkel találkoztunk.

Megtapasztalható-e ma is a pünkösdi csoda?

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa május 12-i zenés pünkösdi ifjúsági vigíliáján megélhettük, hogy a sokszínűségünkben Isten ma is összeköt bennünket a Szentlélek által.

Pünkösdi nyílt napot rendeztek a Miskolci Egyetemen

Az országban egyedülálló nyílt napot a Miskolci Egyetem, a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség, valamint a történelmi egyházak közösen szervezték azzal a céllal, hogy a tanulók pünkösdre hangolódva megismerjék az intézményben folyó képzéseket.

Iránymutató lépések

A 2017-es Csillagpont előkészületeiről és a Zsinati Ifjúsági Fórum (ZSIF) tapasztalatairól is szó esett a Zsinat május 11-i ülésén.

Könyvek a konfirmáció kapcsán

A Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó kiadványai közül válogattunk néhány könyvet, ami segítséget nyújthat a konfirmációi oktatásban, illetve az azt követő időszakban hasznos lehet a fiatalok hitbeli elmélyüléséhez.

Rekordszámú jelentkező az idei Szeretethídon

Május 8-ig több, mint húszezer önkéntes jelezte részvételi szándékát az idei Kárpát-medencei református önkéntes napokra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyar Református Szeretetszolgálat a meghosszabbította a jelentkezési határidőt május 10-én 20 óráig.

Formáló erő

Kép: Formáló erő
Kétezer fiatal vett részt a miskolci Diákpünkösdön.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →