Ifi hírek

Jézus élete gyermekszemek tükrében

Jézus élete címmel Kárpát-medencei református általános iskolai rajzpályázatot rendezett a pestszentimrei Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola. A pályázat kiállításának megnyitását és az ünnepélyes díjkiosztóját február 17-én tartották az iskola galériájában.

Tizenöt éves a KRISZ

Hosszú utat járt be a KRISZ az elmúlt tizenöt évben, de a tiszta igehirdetés mindig a középpontban volt – hangsúlyozta a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) szokásos éves közgyűlésének nyitó áhítatában Sipos József, a szervezet elnöke.

Lobbanjon a láng nagyobbra!

„Jó volt megtapasztalni azt, hogy az erdélyi fiatalokban nem csak pislákol a lelkesedés, de nagy láng ég a közösségükért, az egyházukért és Isten dicsőítésért is" – a nyolcadik Égjen a láng újévi keresztyén zenefesztivál egy önkéntes szemével.

Építeni a Lélek hívására

Hányféle munkát kell végezni az építéshez? Miért lesz valaki önkéntes a Csillagponton? Hat fiatal történetével válaszolunk ezekre a kérdésekre.

Reformáció diákszemmel

A reformáció, pontosabban a Semper reformanda elve a hatodik Ökumenikus Diákfilmszemle témája.

Református felsőoktatási körkép

Február 15-ig lehet jelentkezni a magyarországi egyetemek és főiskolák ősszel induló képzéseire. A négy református felsőoktatási intézmény idén is közös kiadványban mutatja be képzési kínálatát.

Trombi és a tűzoltók karácsonyi ajándéka

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál már hagyomány a Bethesda Gyermekkórház kis beteginek meglátogatása és jobb kedvre derítése az ünnepek közeledtével.

Teremtésvédelmi-környezetvédelmi verseny középiskolásoknak

A református Ökogyülekezeti Mozgalom és az evangélikus Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport ötödik alkalommal hirdet teremtésvédelmi-környezetvédelmi versenyt középiskolásoknak. A téma a középiskolás korosztály által jól értelmezhető bibliaismereti és etikai kérdések, különös tekintettel a teremtett világ iránti felelősségünket tárgyaló igeszakaszokra.

Különleges karácsonyi ajándék: bérlet a Csillagpontra

Keresed még a megfelelő karácsonyi ajándékot szeretteidnek? Most itt a lehetőség, hogy 14-35 év közötti családtagjaidat, barátaidat ajándék belépővel lepd meg a jövő évi Csillagpont református ifjúsági találkozó teljes idejére. Siess, mert mindössze 100 darab áll rendelkezésre!

Elindult a jövő évi Csillagpont honlapja

Már lehet önkéntesnek jelentkezni a nyolcadik református ifjúsági találkozóra.

Család, iskola, tehetség, szorgalom

Kép: Család, iskola, tehetség, szorgalom
Saját osztálytársait tanítja fizikából, bronzérmes lett a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpián Gémes Antal, a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium végzős diákja.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.