Ifi hírek

Út fiataljainkhoz

Az idei Konfi+ konferencia főelőadójával, Friedrich Schweitzer professzorral beszélgettünk többéves nemzetközi konfirmanduskutatásának eredményeiről és tapasztalatairól.

Konfirmáció – de hogyan?

Az idei Konfi+ szakmai műhelyen lelkészek, vallástanárok, hitoktatók és ifjúsági munkások próbálták megválaszolni a nem könnyű kérdést: mi is a szerepe a konfirmációnak a 21. században.

Nyelvőrzés játékosan

Visszafordítani egy megállíthatatlannak tűnő folyamatot? Erre tesz kísérletet a módosi anyanyelvőrző tábor, melyet magyarul még értő, de jórészt kevéssé beszélő, magyar származású délvidéki gyerekeknek szerveznek évről évre.

Van örökös

Augusztus 9-13. között zajlott Szovátán „A világ, ami körülvesz" mottóval a III. Válts irányt! IKE Fesztivál, Erdély egyik legrangosabb keresztény ifjúsági rendezvénye.

Pont, ami összeköt

Idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján is részt vett a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió. Az ott szolgáló önkéntesek bemutatták, hogy képviselik a keresztyénség üzenetét egy fesztiválon.

Nagyra nőj, öcsém!

Kukri Márta beszámolója a Református Fiatalok Szövetsége balatonszárszói nyári táboráról.

Úton Istennel

Mintegy negyvenen vettek részt a Soli Deo Gloria Református diákmozgalom által szervezett Tájoló zarándoklaton idén július 25. és augusztus 2. között. Két Református középiskolát – a Baár-Madast és a tatai refit kötötte össze a 120 km-es út.

A közös szívügy eszköze

A tervek szerint szűk egy év múlva ismét kinyitja kapuit a Csillagpont. „Reformáció, imádságos lelkület, gyülekezeti összefogás" – a még csak körvonalazódó 2017-es református ifjúsági találkozó kulcsszavairól a szervezőket kérdeztük.

Zánka 25

Huszonöt évvel ezelőtt a zánkai volt Úttörőváros a magyar reformátusság egyik legnagyobb, a maga nemében egyedülálló találkozójának adott otthont.

Add magad!

Új mottó, új arculat és új fővédnök – elstartolt a 2016-os 72 óra kompromisszum nélkül regisztrációja.

Konfirmáció. Gyülekezet. Iskola

Kép: Konfirmáció. Gyülekezet. Iskola
A Magyarországi Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodájának szervezésében valósult meg a Konfi+ konferencia augusztus 14-17. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A konferencia témájául szolgált a gyülekezeti és iskolai ifjúsági munka erősítésének lehetősége, a konfirmandus korosztályra fókuszálva.

Refo 500

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). A reformáció ötszázadik évfordulójának ünneplését előkészítő sátorra mi is kíváncsiak voltunk, ezért a pénteki napot az EFOTT Civil falujában töltöttük.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →