Ifi hírek

Hangoló

Életünket, mint egy hangolóhoz, a Lélek által Jézushoz igazítani – így is összegezhetjük a keresztyén életfeladatot. E cél elérését segítené az a háromnapos tréning május közepén, amely az elcsendesedés, az igeolvasás és a közösséggyakorlás különböző formáinak megismerésére és gyakorlására helyezi a hangsúlyt.

Katonadolog

Csatlakozott a KatonaSuli programhoz a Csajági Református Általános Iskola balatonfőkajári tagintézménye, melynek keretében új lehetőségekkel és színes programokkal találkozhatnak a diákok iskoláséveik alatt.

Hogyan találok helyet az egyházban?

Elébe mentek a reformáció ötszázadik évfordulójának az ötödik Zsinati Ifjúsági Fórum résztvevői április 22–23-án Budapesten.

Országos Teremtésvédelmi Verseny középiskolásoknak

A református Ökogyülekezeti Mozgalom és az evangélikus Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport meghirdeti a IV. Országos Teremtésvédelmi versenyt középiskolások részére.

Rajzpályázat - világmegváltó kütyük

„Világmegváltó kütyük és találmányok a fenntartható életmód jegyében” címmel hirdet rajzpályázatot az Ökogyülekezeti Mozgalom.

Országos rajzpályázatot hirdet az MRSZ

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) országos rajzpályázatot hirdet alsó tagozatos diákok számára.

Virtualitás és közösségépítés

A budapesti Baár-Madas Református Gimnáziumban április 8. és 10. között megrendezett Kárpát-medencei Protestáns Teológus Találkozó fő témái az online tér nyújtotta lehetőségek és veszélyek kapcsán adódó dilemmák voltak.

Pápaiak március 15-éje

A pápai refisek a Határtalanul pályázat segítségével együtt ünnepelhettek március 15-én a kolozsvári refis diákokkal Erdélyben.

„Lelkem áldd az Urat!”

A Debreceni Egyetem temploma március 18-án és 19-én megtelt zenével. Itt rendezte meg a Tiszántúli Református Egyházkerület a Hétvége az egyházi zenélésünk megújulásáért elnevezésű konferenciát.

Drogprevenció határainkon innen és túl

A Magyarországi Református Egyház drogprevenciós szolgálatának idei konferenciáján egy felépült drogfüggő mesélt életéről és Istennel való találkozásáról, bemutatták a misszió programjait, valamint az amerikai LISTEN program hazai lehetőségeiről esett szó.

Megerősítő

Kép: Megerősítő
„Gyúrjál, ecsém!" – hangzott Csomós Józsi szabad fordításában a vasárnapi istentiszteleten a Soli Deo Gloria diákmozgalom (SDG) tavaszi találkozójának vezérigéje: „Te azért fiam, erősödj meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van" (2Tim 2,1).

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →