Ifi hírek

A bizalom Csillagpontja volt

Egy évvel ezelőtt Tatán gyűltek össze a Kárpát-medence keresztyén fiataljai – közel háromezren szavaztak bizalmat a Csillagpontnak. Az évfordulón a hetedik református ifjúsági találkozó emlékeiből szemezgettünk.

Pályázat bibliai rigmusok írására

A Reformáció 500. évfordulójára készülve a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, a Sárospataki Református Egyházközség és a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma pályázatot hirdet „Bibliai rigmusok óvodásoknak" – bibliai szereplők, történetek, aranymondások megismertetése versbe szedett formában címmel.

Társadalmi felelősségvállalás és ifjúsági misszió: Magyar fiatalok Kanadában

A Kanadai Presbiteriánus Egyház (PCC) meghívására nyolc magyar református fiatal vett részt a Kárpát-medencéből egy két hetes kanadai tanulmányúton, amely során az egyház missziói szolgálatát ismerték meg és részt vettek a PCC országos ifjúsági konferenciáján is.

Keresztyén programok az EFOTT fesztiválon

Vetélkedők, beszélgetések, meglepetések - néhány a Refo500 sátor és a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió programjai közül, melyekkel a Zsinati Ifjúsági Iroda és az Ökumenikus Ifjúsági Iroda készül az EFOTT fesztiválra.

Külföldi önkéntes lehetőség

Uruguay, Argentína, Csehország... A Magyar Református Szeretetszolgálat külföldi önkéntes lehetőséget kínál fiataloknak az Önkéntes Diakóniai Év Programirodán keresztül.

Ki a Király?

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) július 2-án ismét megszervezte a Lendület református ifjúsági találkozót. Az esemény a szervezet legnagyobb, évente megtartott rendezvénye. Az idei, immár 12. alkalomra a tiszapéterfalvi vidámparkba várták a Kárpátalja minden szegletéből érkező ifjakat.

Hogy vagy jelen a közösségben?

Konfirmandus napot tartottak az erdélyi Vajnafalván.

Tájoló – úton egy református zarándoklat felé

Harminc fiatal, hét nap, százharminc megtett kilométer: az első Tájoló számai. A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom (SDG) tavaly kapcsolta először össze hagyományos nyári táborát fiataloknak szóló zarándoklattal. Az idei Tájoló előtt Katona Viktor lelkipásztorral, az SDG elnökével és Kiss Dia teológával beszélgettünk.

Ceruzákkal a változás felé

Az Ökogyülekezeti Mozgalom tavasszal rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek „Világmegváltó kütyük” címmel, melynek eredményhirdetésére az „Egy házunk van” konferencia második napján került sor.

Irodalom határok nélkül

A „Kinyílik a világ” Alapítvány már több, mint egy évtizede minden évben megszervezi a Petőfi Sándor Irodalmi Versenyt, melyre határon túlról nevezhetnek a versenyzők. A május végi döntőnek idén is a Baár-Madas Református Gimnázium adott otthont.

Egy nap a Refo500 sátorban

Kép: Egy nap a Refo500 sátorban
A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). A reformáció ötszázadik évfordulójának ünneplését előkészítő sátorra mi is kíváncsiak voltunk, ezért a pénteki napot az EFOTT Civil falujában töltöttük.

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →