Családügyi díjakat adtak át

2018. május 30., szerda

Pro Familiis díjakat adott át kedden Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A kitüntettek között van Kató Béla erdélyi püspök, valamint Sohajda Levente és Sohajdáné Samu Zsuzsanna lelkipásztor.

Az élet minden területét átszövő, családközpontú gondolkodásmódra van szükség ahhoz, hogy egy elöregedő nemzetből fiatalodó nemzetté váljon a magyar – hangsúlyozta Novák Katalin. Kiemelte, azt szeretnék, hogy a gyermekvállalást és -nevelést támogató gondolkodásmód megjelenjen a családi nevelésben, a köznevelésben, a tanárképzésben, a gazdaságban, a közszolgáltatások terén, a vendéglátásban és a kultúrában Magyarországon és a határokon túl is. A kormány dolga pedig az, hogy ezt az alapvető emberi érzést támogassa, és segítse a létező legtöbb eszközzel – jelentette ki.

A díjról szólva azt hangoztatta, hogy ezzel szeretnék elismerni azoknak a munkáját, akik a családi harmóniáért, a családok javáért tesznek a mindennapokban.

Pro Familiis díjban részesült mások mellett Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a családi nevelés elkötelezett híve – tevékenységének köszönhetően Erdélyben iskolák újultak meg, múzeumok, központok alakultak –, valamint Sohajda Levente és Sohajdáné Samu Zsuzsanna lelkipásztor, akik református közösségükkel az ország leghátrányosabb kistérségéhez tartozó Vilmány, Göncruszka és Hejce falvakban valósítják meg esélyt adó programjukat.

forrás: MTI, fotó: Bartos Gyula/EMMI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.