Hírek

Fejlődj az MRSZ önkénteseként!

Új, féléves önkéntes programra várja a fiatalokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Rimaszombatban ülésezett a Kárpát-medencei Diakónia Koordinációs Tanács

Felvidéken találkoztak a Kárpát-medencei református egyházak szeretetszolgálati szervezeteinek vezetői.

Akik számára családi program a Szeretethíd

Az idei plakáton szereplő Mózes-Horváth család minden évben részt vesz a Kárpát-medencei református önkéntes napokon – mondhatjuk. A regisztráció hajrájában korábbi élményeikről meséltek nekünk.

A Szeretethíd kizökkent a hétköznapokból

Parkrendezés, idős emberek látogatása, süteményosztás, jótékonysági futás, menhelyen élő kutyák sétáltatása – csak néhány lehetőség a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok programötletei közül.

A nemzet erőforrásai

Az idősek a társadalom szerves részei, a nemzet erőforrásai – hangsúlyozta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Szentesi Református Idősek Otthonának tízéves jubileumi ünnepségén.

A mesék erejével

A Magyar Református Szeretetszolgálat érzékenyítő mesekönyvvel mutatja be szerteágazó tevékenységét és hívja fel a figyelmet a társadalmi összefogás erejére.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget segíti az MRSZ

2500 euró támogatást adott át kedden Budapesten Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója Brenzovics Lászlónak, a szövetség elnökének. A KMKSZ ungvári székháza február 27-én pokolgépes támadás következtében égett ki.

Két álláslehetőség a Barnabás Támogató Szolgálatnál

Terápiás munkatársat és gépjárművezetőt keres a Barnabás Református Támogató Szolgálat.

Az „Erő” veled van!

Ha szuperhős lennél, te kinek segítenél? – a Magyar Református Szeretetszolgálat videópályázatán erről a kérdésről mondhatják el véleményüket a középiskolások.

Fogyatékkal élőknek adunk munkát Harsányban

Átadták a Magyar Református Szeretetszolgálat rehabilitációs intézményét szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban.

Reményt adó lehetőségek

„Magyarország leghátrányosabb járása Cigánd, mégis szeretnénk megmutatni, hogy milyen rejtett értékek lakoznak ezekben a közösségekben, melyekről szinte már a teljes társadalom lemondott” – mondta Lutár Balázs a Magyar Református Szeretetszolgálat most induló, négy éven át tartó térségi felzárkóztatási programjáról.

Kapu a világra

Legismertebb és leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünk az alma, vannak azonban, akik nem engedhetik meg maguknak rendszeres fogyasztását. A Magyar Református Szeretetszolgálat országszerte 8 kamionnyi almához segíti hozzá a rászorulókat. Legutóbbi almaosztásukon megismertük az ózdi regionális iroda munkáját.

Tűzifa a nagy hidegben

A Magyar Református Szeretetszolgálat ismét támogatást nyújtott 110 családnak a Tűzifa programján keresztül, összesen csaknem 4 millió forint értékben.

Szeretetszolgálat az MRE-ben

A szeretetszolgálat a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata. Olyan segítő szolgálat, amelynek alanya Jézus Krisztus és az ő egyháza, tárgya pedig a szenvedő embertárs. Kálvin János pedig Isten Igéjéből vette azt a tanítást, hogy az igaz egyház egyik ismertetőjele a szeretetszolgálat.

A Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága

A testület a gyülekezeti diakónia segítése mellett figyelemmel kíséri az intézményes diakónia helyzetét, és ellátja az egyházi segélyszerveze, az MRSZ, illetve az MRE Szeretetszolgálati Iroda munkájának felügyeletét is.

Zsinati Hivatal Szeretetszolgálati Iroda

Az iroda látja el a zsinati intézmények szervezeti, személyi és gazdasági feladatainak koordinálását és érdekképviseletét.

Szeretetszolgálati intézményhálózat

Az MRE valamennyi - gyülekezeti, egyházkerületi és közegyházi fenntartású - diakóniai szolgálatának elérhetőségei, egyházkerületi bontásban.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ az MRE keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezete.

Felnőttképzés

A Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény (Redifi) szociális továbbképzések, egyházi képzések, szakképzések kidolgozását és lebonyolítását vállalja, valamint távoktatásban is megvalósulnak képzések.

Református Diakóniai Intézmények Egyesülete

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére. Az egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése.

Gyülekezeti diakónia

A Szeretetszolgálati Iroda célja az egyház gyülekezeteiben, közösségeiben folyó szeretetszolgálati munka segítése, fejlesztése, a munkatársak szolgálatának támogatása.

Pályázatírás

A Szeretetszolgálati Iroda szakértői csoportja 2007 óta nyújt szakmai támogatást az egyházi pályázatokhoz.

Önkéntesség

Egyházunk születésével egyidős a gyülekezeti tagok önkéntes szolgálata. Mindennapjaink részét képezi az önzetlen segítségnyújtás.

Istent keresem

Róm 9,1–5

„...nagy az én szomorúságom...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →

Bethesda Gyermekkórház

Heti gondolat

"Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé!" (Márk 6,31) ...

Közbeszerzési szerződések

A Kbt. 43. §-a alapján a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda, törvényi kötelezettségének eleget téve, mint ajánlatkérő, honlapján közzéteszi a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződéseket.