Az Immánuel Otthonba látogatott Czibere Károly

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Debrecenbe látogatott a nagytemplomi református gyülekezet Immánuel Otthona és fejlesztő nevelést-oktatást végző iskolájának meghívására.

Segítsünk iskolatáskával, tanszerekkel

A Magyar Református Szeretetszolgálat iskolatáska- és tanszergyűjtést rendez rászoruló gyerekek számára.

Új vezető a Szeretetszolgálati Iroda élén

Beszterczey András lesz a szociális és társadalmi felzárkózási államtitkárnak felkért Czibere Károly utódja a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának élén.

Úgy kell látni az elesetteket, hogy Krisztus együtt van velük is

A református diakóniai intézmények munkatársainak több mint tizede összegyűlt azon az éves rendszerességgel tartott találkozón, melyet június 6-án tartottak a debreceni Dorcas kempingben.

A falu, ahol még mosógép sem volt

Megnyitotta kapuit a Biztos Kezdet Gyerekház Bódvalenkén.

Ötezer köbméter vizet szivattyúztak

Ezer éve nem volt ilyen súlyos árvíz Szerbiában. Az elmúlt egy hétben a Magyar Református Szeretetszolgálat is a helyszínen nyújtott segítséget.

Veszélyben az ivóvízkészlet az árvíz miatt

Csütörtök reggel óta Svilajnacban segít a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapata.

Újabb magyar segítség a szerbiai árvízkárosultaknak

Lelkigondozót és búvárt is küld a Református Szeretetszolgálat.

A gyerekek nem szegregálnak

A szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola elsős osztályából kilenc apróság és szüleik, tanáraik látogatták meg a ceglédi Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthont.

Légy példája a hívőknek

Bulihangulatban telt a Szeretethíd megnyitója az Erzsébet téren, de fontos gondolatokat is kaptak az önkéntes napok résztvevői.

Szeretethíd – hadisír-gondozás

A Szeretethíd célja, hogy közösen, önkéntesen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért, értékeinkért, valamint a teremtett világért.

Szeretethíd percről percre

Május 16-án és 17-én megmozdul a Kárpát-medence, hogy segítsen a Szeretethídon. A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes napjairól folyamatosan frissülő tudósításban számolunk be.

88 évesen végtelen energiával és szeretettel

Amikor a tavalyi Szeretethíd kapcsán olvastuk a beszámolókat, különösen megragadott minket az akkor 87 éves Zsizsi néni története, aki idősen is azon szorgoskodott, hogy mások életébe egy kis napfényt hozzon jó kedélyével, segítőkészségével.

Szeretetszolgálat az MRE-ben

A szeretetszolgálat a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata. Olyan segítő szolgálat, amelynek alanya Jézus Krisztus és az ő egyháza, tárgya pedig a szenvedő embertárs. Kálvin János pedig Isten Igéjéből vette azt a tanítást, hogy az igaz egyház egyik ismertetőjele a szeretetszolgálat.

A Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága

A testület a gyülekezeti diakónia segítése mellett figyelemmel kíséri az intézményes diakónia helyzetét, és ellátja az egyházi segélyszerveze, az MRSZ, illetve az MRE Szeretetszolgálati Iroda munkájának felügyeletét is.

Zsinati Hivatal Szeretetszolgálati Iroda

Az iroda látja el a zsinati intézmények szervezeti, személyi és gazdasági feladatainak koordinálását és érdekképviseletét.

Szeretetszolgálati intézményhálózat

Az MRE valamennyi - gyülekezeti, egyházkerületi és közegyházi fenntartású - diakóniai szolgálatának elérhetőségei, egyházkerületi bontásban.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ az MRE keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezete.

Felnőttképzés

A Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény (Redifi) szociális továbbképzések, egyházi képzések, szakképzések kidolgozását és lebonyolítását vállalja, valamint távoktatásban is megvalósulnak képzések.

Református Diakóniai Intézmények Egyesülete

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére. Az egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése.

Gyülekezeti diakónia

A Szeretetszolgálati Iroda célja az egyház gyülekezeteiben, közösségeiben folyó szeretetszolgálati munka segítése, fejlesztése, a munkatársak szolgálatának támogatása.

Pályázatírás

A Szeretetszolgálati Iroda szakértői csoportja 2007 óta nyújt szakmai támogatást az egyházi pályázatokhoz.

Önkéntesség

Egyházunk születésével egyidős a gyülekezeti tagok önkéntes szolgálata. Mindennapjaink részét képezi az önzetlen segítségnyújtás.

Istent keresem

Ef 3,14–21

„...sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Bethesda Gyermekkórház

"Gombóc Artúr" napközis tábor

A Bethesda szervezésében augusztus 11-15 között napközis tábort hirdetünk túlsúlyos gyermekek számára. Még várjuk további 8 - 16 éves gyermekek, fiatalok jelentkezését. Jelentkezési határidő: 2014. augusztus ... ...