Hírek

Reményt adó lehetőségek

„Magyarország leghátrányosabb járása Cigánd, mégis szeretnénk megmutatni, hogy milyen rejtett értékek lakoznak ezekben a közösségekben, melyekről szinte már a teljes társadalom lemondott” – mondta Lutár Balázs a Magyar Református Szeretetszolgálat most induló, négy éven át tartó térségi felzárkóztatási programjáról.

Kapu a világra

Legismertebb és leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünk az alma, vannak azonban, akik nem engedhetik meg maguknak rendszeres fogyasztását. A Magyar Református Szeretetszolgálat országszerte 8 kamionnyi almához segíti hozzá a rászorulókat. Legutóbbi almaosztásukon megismertük az ózdi regionális iroda munkáját.

Tűzifa a nagy hidegben

A Magyar Református Szeretetszolgálat ismét támogatást nyújtott 110 családnak a Tűzifa programján keresztül, összesen csaknem 4 millió forint értékben.

Tűzifát osztott az MRSZ

A Magyar Református Szeretetszolgálat télen is támogatja a rászoruló családokat. Tűzifa programja utolsó debreceni állomásán a Hollósi családot segítette kilenc mázsa hasogatott tűzifával.

Almaadomány a rászorulóknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat 21 tonna almaával támogatta a miskolci térség rászorulóit.

Ajándék az őrbottyániaknak

A Duna Televízió Család-barát magazinműsora tizedik születésnapján százötven adag melegétellel lepte meg az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon fogyatékkal élő lakóit.

Gazdasági ügyintézőt keres a Nevelőszülői Hálózat

A Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat gazdasági ügyintézőt keres budapesti munkavégzéssel.

Keressük a református diakónia példamutató szolgálóit

Az intézményes diakóniai szolgálatot Juhász Zsófia-díjjal, a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot Kiss Ferenc-díjjal jutalmazza egyházunk Zsinata. A felterjesztéseket február 28-ig várják a döntéshozók.

Álláslehetőségek az MRSZ-nél

Foglalkoztatási programvezetőt, rehabilitációs programkoordinátort és pénzügyi ügyintézőt keres a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Önkéntesség és fejlődés a Szeretetszolgálatnál

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018 januárjától egy új, féléves önkéntes programot indít: 18 és 22 év közötti fiatalok számára ad lehetőséget önkéntességre napi 4 órában.

Segítség Kárpátaljának

Tartós élelmiszert és pénztámogatást adott át Czibere Károly államtitkár és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója Beregszászon.

Gyűjtés indult a szíriai reformátusoknak

A szíriai reformátusok vasárnapi iskolai programját, a részt vevő gyermekek élelmezését és ruhával ellátását is támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A Közel-Keleten ötvenezer református él, sokuknak nem elsősorban az anyagi támogatás, hanem a közösségvállalás és a szolidaritás jelenti a legtöbbet.

Mert lehetnénk együtt

A fogyatékkal élők nem mindenre képesek egyedül, de rengeteg olyan attitűdjük van, amikről pedig a többségi társadalom feledkezett meg, van mit tanulnunk tőlük. Videó a fogyatékkal élők világnapjára.

Szeretetszolgálat az MRE-ben

A szeretetszolgálat a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata. Olyan segítő szolgálat, amelynek alanya Jézus Krisztus és az ő egyháza, tárgya pedig a szenvedő embertárs. Kálvin János pedig Isten Igéjéből vette azt a tanítást, hogy az igaz egyház egyik ismertetőjele a szeretetszolgálat.

A Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága

A testület a gyülekezeti diakónia segítése mellett figyelemmel kíséri az intézményes diakónia helyzetét, és ellátja az egyházi segélyszerveze, az MRSZ, illetve az MRE Szeretetszolgálati Iroda munkájának felügyeletét is.

Zsinati Hivatal Szeretetszolgálati Iroda

Az iroda látja el a zsinati intézmények szervezeti, személyi és gazdasági feladatainak koordinálását és érdekképviseletét.

Szeretetszolgálati intézményhálózat

Az MRE valamennyi - gyülekezeti, egyházkerületi és közegyházi fenntartású - diakóniai szolgálatának elérhetőségei, egyházkerületi bontásban.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ az MRE keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezete.

Felnőttképzés

A Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény (Redifi) szociális továbbképzések, egyházi képzések, szakképzések kidolgozását és lebonyolítását vállalja, valamint távoktatásban is megvalósulnak képzések.

Református Diakóniai Intézmények Egyesülete

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére. Az egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése.

Gyülekezeti diakónia

A Szeretetszolgálati Iroda célja az egyház gyülekezeteiben, közösségeiben folyó szeretetszolgálati munka segítése, fejlesztése, a munkatársak szolgálatának támogatása.

Pályázatírás

A Szeretetszolgálati Iroda szakértői csoportja 2007 óta nyújt szakmai támogatást az egyházi pályázatokhoz.

Önkéntesség

Egyházunk születésével egyidős a gyülekezeti tagok önkéntes szolgálata. Mindennapjaink részét képezi az önzetlen segítségnyújtás.

Istent keresem

Mt 22,41–46

„Ülj az én jobbomra, amíg lábad alá nem vetem ellenségeidet!" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →

Bethesda Gyermekkórház

Pályázat rezidensi állások betöltésére!

Kórházunk 1 fő csecsemő- és gyermekgyógyász, 1 fő rehabilitációs orvoslás és 3 fő házi gyermekorvosi központi rezidensi állást hirdet meg végzett orvosok számára. A pályázatok ... ...

Közbeszerzési szerződések

A Kbt. 43. §-a alapján a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda, törvényi kötelezettségének eleget téve, mint ajánlatkérő, honlapján közzéteszi a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződéseket.