Hogyan lehetnénk boldogabbak?

Interjú Bagdy Emőkével, a Szeretethíd idei egyik fővédnökével az önkéntesség jótékony hatásairól.

Egyháztáji vásár Debrecenben

Vidéki termelői piacot szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat április 12-én Debrecenben.

Ima a diakóniáért

Az Egyházi Jövőkép Bizottság minden héten egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a diakónia missziói szerepének és lehetőségének mint Isten szeretetének felmutatásáért és megerősítéséért emeli fel a szavát.

Egyháztáji vásár Debrecenben és Naszályon

Vidéki termelői piacot szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat március 22-én Debrecenben és Naszályon.

Társadalmi felzárkózás: az egyház megkerülhetetlen szereplő

Az elmúlt években hazánkban és nemzetközi szinten is fontos témává vált a felzárkózás-politika. A külföldi és hazai jó gyakorlatok bemutatását célozta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közös szervezésében megvalósult február végi nemzetközi konferencia. A Magyarországi Református Egyház szerepvállalását Czibere Károly ismertette a budapesti rendezvény résztvevőivel.

Ülésezett a Diakóniai és Egészségügyi Bizottság

A Szeretetszolgálati iroda központi székházában ülésezett március 3-án a Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága. 

Egyháztáji Miskolcon is

Új helyszínek és megújult honlap várja az egyházközeli termelőket és vásárlókat

A diakónia mint identitás

A „Diakóniai esték” első alkalmán szeretetszolgálatunk esszenciáját tárta elénk Dr. Szűcs Ferenc emeritus teológiai professzor.

Borászok és szőlészek találkozója Sárospatakon

Első alkalommal tartották meg a Kárpát-medencei Református Borászok és Szőlészek Fórumát (BORUM) Sárospatakon, a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji Programjának részeként.

Megható válaszok egy kedves üzenetre

Néha egy egyszerű, de szeretetteljes gesztus nem várt reakciókat indít be – ez történt az "Így látom a Szent Koronát" rajzpályázat esetében is.

Ukrajna: Az MRSZ felkészült a segítségnyújtásra

A Magyar Református Szeretetszolgálat figyelemmel kíséri az Ukrajnában kialakult helyzetet és egy esetleges humanitárius katasztrófa esetére több előkészületet is tett.

Támogatás a hajléktalanokat segítő tanyaprojektnek

Folytatódhat a bajai tanyaprojekt, mely a most elnyert hárommillió forintnyi pályázati támogatásnak köszönhetően tovább fejleszthető.

Már lehet jelentkezni a Szeretethídra

Megújult honlapon fogadja a jelentkezéseket a Református Szeretetszolgálat az idei Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokra.

Szeretetszolgálat az MRE-ben

A szeretetszolgálat a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata. Olyan segítő szolgálat, amelynek alanya Jézus Krisztus és az ő egyháza, tárgya pedig a szenvedő embertárs. Kálvin János pedig Isten Igéjéből vette azt a tanítást, hogy az igaz egyház egyik ismertetőjele a szeretetszolgálat.

A Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága

A testület a gyülekezeti diakónia segítése mellett figyelemmel kíséri az intézményes diakónia helyzetét, és ellátja az egyházi segélyszerveze, az MRSZ, illetve az MRE Szeretetszolgálati Iroda munkájának felügyeletét is.

Zsinati Hivatal Szeretetszolgálati Iroda

Az iroda látja el a zsinati intézmények szervezeti, személyi és gazdasági feladatainak koordinálását és érdekképviseletét.

Szeretetszolgálati intézményhálózat

Az MRE valamennyi - gyülekezeti, egyházkerületi és közegyházi fenntartású - diakóniai szolgálatának elérhetőségei, egyházkerületi bontásban.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ az MRE keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezete.

Felnőttképzés

A Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény (Redifi) szociális továbbképzések, egyházi képzések, szakképzések kidolgozását és lebonyolítását vállalja, valamint távoktatásban is megvalósulnak képzések.

Református Diakóniai Intézmények Egyesülete

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére. Az egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése.

Gyülekezeti diakónia

A Szeretetszolgálati Iroda célja az egyház gyülekezeteiben, közösségeiben folyó szeretetszolgálati munka segítése, fejlesztése, a munkatársak szolgálatának támogatása.

Pályázatírás

A Szeretetszolgálati Iroda szakértői csoportja 2007 óta nyújt szakmai támogatást az egyházi pályázatokhoz.

Önkéntesség

Egyházunk születésével egyidős a gyülekezeti tagok önkéntes szolgálata. Mindennapjaink részét képezi az önzetlen segítségnyújtás.

Istent keresem

Jób 20

„...a bűnösök vigadozása rövid ideig tart..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink


Ez történik továbbiak →

Bethesda Gyermekkórház

Nagyheti istentiszteletünk

Nagyhét szerdáján (április 16.) tartottuk a Bethesda húsvéti ünnepekre előkészítő istentiszteletét. Vendégünk és igehirdetőnk volt Kóródi Csaba marosvásárhelyi kórházlelkész, aki a nagyhetet nálunk töltve ismerkedett ... ...