Szeretethíd percről percre

Napsütéssel kezdődik a hetedik Szeretethíd, melyre több, mint 16 000 önkéntes regisztrált. A Kárpát-medence szerte zajló eseményeket a Szeretethíd oldalán követheti nyomon.

„Rám is szükség van”

Steinbach József dunántúli református püspökkel, a Szeretethíd egyházi fővédnökével beszélgettünk a közelgő önkéntes megmozdulásról.

Intézményvezetőt keresnek

Református szociális intézmény vezetői pozíciójának betöltésére hirdet pályázatot a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodája.

Jótékonysági koncert a kiskunhalasi Benjámin Lakóotthon javára

Fellép Kállay Bori és Berkes János, zongorán közreműködik Hegedűs Valér.

Nagymama virágoskertje

A bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény dolgozóinak célja, hogy az idősek nappali ellátása is figyelmes, törődő gondozásban és értéket közvetítő–teremtő foglalkozásokban öltsön testet.

A legnagyobb segítség az, amihez a legjobban értünk

„A legnagyobb segítséget mindenki azon a területen tudja nyújtani, amihez a legjobban ért" – interjú Szinetár Dórával, a Szeretethíd idei házigazdájával.

Együtt-Egymásért

Fogyatékkal élők fesztiválja Sajósenyén.

Megduplázódott az érdeklődés a Bő Esztendő-program iránt

Országszerte nagycsaládosok, roma közösségek, egyedülálló szülők, egyházi intézmények lakói és munkanélküliek tapasztalhatják meg a kertészkedés örömét és hasznosságát a Magyar Református Szeretetszolgálat programjának keretében.

Beteglátogatók országos találkozója

Gyülekezeti és kórházi beteglátogatók országos találkozóját tartják Tahiban, június 26-án és 27-én.

Továbbadni, amit kaptunk

Közel tizenötezren regisztráltak a hetedik Szeretethídra, hogy mozduljanak, segítsenek, szeressenek szerte a Kárpát-medencében május 29-én és 30-án – Győri Judittal, az esemény főkoordinátorával beszélgettünk.

Jövőt terveznek Krisztussal

„Működik a cigány-magyar együttműködés, de csak Krisztusban" – állítja Meleg Attila, bódvaszilasi református lelkész. Húsvét előtt az észak-magyarországi településen jártunk.

Szeretethidas póló az első tízezer jelentkezőnek

A 2015-ös Szeretethídra is készülnek pólók, ezekkel az első tízezer regisztrálót tudja megajándékozni a Szeretetszolgálat. 

Szeretethíd: 5500 regisztrált önkéntes

Az idén májusban megrendezendő segítségnyújtó akcióra eddig több mint 5000 önkéntes regisztrált.

Szeretetszolgálat az MRE-ben

A szeretetszolgálat a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata. Olyan segítő szolgálat, amelynek alanya Jézus Krisztus és az ő egyháza, tárgya pedig a szenvedő embertárs. Kálvin János pedig Isten Igéjéből vette azt a tanítást, hogy az igaz egyház egyik ismertetőjele a szeretetszolgálat.

A Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága

A testület a gyülekezeti diakónia segítése mellett figyelemmel kíséri az intézményes diakónia helyzetét, és ellátja az egyházi segélyszerveze, az MRSZ, illetve az MRE Szeretetszolgálati Iroda munkájának felügyeletét is.

Zsinati Hivatal Szeretetszolgálati Iroda

Az iroda látja el a zsinati intézmények szervezeti, személyi és gazdasági feladatainak koordinálását és érdekképviseletét.

Szeretetszolgálati intézményhálózat

Az MRE valamennyi - gyülekezeti, egyházkerületi és közegyházi fenntartású - diakóniai szolgálatának elérhetőségei, egyházkerületi bontásban.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ az MRE keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezete.

Felnőttképzés

A Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény (Redifi) szociális továbbképzések, egyházi képzések, szakképzések kidolgozását és lebonyolítását vállalja, valamint távoktatásban is megvalósulnak képzések.

Református Diakóniai Intézmények Egyesülete

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére. Az egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése.

Gyülekezeti diakónia

A Szeretetszolgálati Iroda célja az egyház gyülekezeteiben, közösségeiben folyó szeretetszolgálati munka segítése, fejlesztése, a munkatársak szolgálatának támogatása.

Pályázatírás

A Szeretetszolgálati Iroda szakértői csoportja 2007 óta nyújt szakmai támogatást az egyházi pályázatokhoz.

Önkéntesség

Egyházunk születésével egyidős a gyülekezeti tagok önkéntes szolgálata. Mindennapjaink részét képezi az önzetlen segítségnyújtás.

Istent keresem

1Móz 10

„Hatalmas vadász az Úr előtt, mint Nimród" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →

Bethesda Gyermekkórház

Ágnes néni elment

Ismét gyászolunk. Rövid szenvedés után, május 21-én éjjel, Pécsett, a Klinika Intenzív osztályán elhunyt Fekete Sándorné, Dizseri Ágnes, mindannyiunk szeretett Ági nénije. - 20 évvel ezelőtt ... ...