Az EVT igazságos békét sürget a Szentföldön

Az Egyházak Világtanácsa nyilatkozatot tett közzé, amelyben igazságos békére hív a Szentföldön és követeli, hogy vessenek véget az erőszak büntetlen alkalmazásának.

Nemzetközi zsidó-keresztény konferencia Budapesten

„A megbékélés útja a törékeny világban: zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében” címmel szervez nemzetközi konferenciát Budapesten és Kecskeméten a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács (ICCJ) 2018. június 24-27. között.

Erősebb közösségre hív a REV elnöke

Szöulban ülésezik a Református Egyházak Világközösségének (REV) vezetőtestülete, a 22 fős Végrehajtó Bizottság. Najla Kassab elnöki megnyitójában a közösség elmélyítésére buzdította a tagegyházakat. A Református Partnerségi Alapot felügyelő bizottság élére Erdélyi Diánát választották.

Így reagált a református világközösség az indonéziai merényletekre

A Református Egyházak Világközösségének épp Szöulban ülésező végrehajtó bizottsága imádságra és szolidaritásra hívja tagegyházait.

Ökumenikus delegáció járt Észak-Koreában

Az egyházak ünneplik és támogatják a Koreai-félsziget békéjének előmozdítását és a térség teljes atommentesítését.

Vallások a békéért

Történetében először Budapesten ülésezett a Vallási Vezetők Európai Tanácsa (ECRL). A szervezet május 8-án nyilvános szimpóziumot is tartott, melynek témája a vallások együttműködése volt a társadalmi kohézió és biztonság megteremtésében.

Fagyival a közel-keleti reformátusokért

A béke miatti hála indítson a közel-keleti keresztyének támogatására – kéri Bogárdi Szabó István püspök, aki jordániai útjának tapasztalatait osztotta meg velünk.

Az MRE külügyei és ökumenikus kapcsolatai

A Magyarországi Református Egyház életében a kezdetektől kiemelkedő szerepet tölt be az ökumenikus és nemzetközi kapcsolatok ápolása. Tevékenységünk fő területei a testvéregyházakkal folytatott teológiai és szakmai együttműködés, valamint a felekezeti és ökumenikus világszervezetekben való aktív részvétel.

Zsinati Hivatal Külügyi Iroda

Az iroda feladatkörébe tartozik a külföldi testvéregyházi kapcsolatok ápolása, valamint az egyes nemzetközi egyházi szervezetekben vállalt tagságból folyó kötelezettségek ellátása.

Testvéregyházak és nemzetközi szervezetek

A MRE négy kontinens több mint húsz egyházzal tart fenn testvéregyházi kapcsolatot, illetve részt vesz ökumenikus szervezetekben, programokban.

A zsinati ösztöndíjakról

A Magyarországi Református Egyház a történelmi hagyományokat folytatva és a jelenkori ökumenikus gyakorlatot figyelembe véve lelkészek, teológiai hallgatók és más egyházi munkatársak továbbképzése céljából ösztöndíjas tanulmányútra ad lehetőséget.

MRE zsinati ösztöndíjas szabályzat

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

 

 

 

 

Istent keresem

Róm 9,1–5

„...nagy az én szomorúságom...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →

Lepramisszió