Összedőlt a nagykállói gyülekezeti ház

2010. július 29., csütörtök

Vasárnap hajnalban nem bírta a hatalmas szélvihart és megrongálódott a százéves korábbi iskolaépület a szabolcsi városban.

A nyár eleji árvíz és esőzés után újabb károkat okozott az időjárás, ezúttal Nagykállón rongálódott meg a református gyülekezet egyik terme. Vasárnap hajnalban nem bírta az esőzést és a szélvihart a körülbelül százéves vályogépület és összedőlt, szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem sérült meg tudtuk meg Horváth György tiszteletestől.

A házat az államtól kapta vissza a gyülekezet, korábban itt volt az iskola, az utóbbi években imateremként, gyülekezeti házként és kulturális célokra is használták a nagykállóiak.

A vályogépületben már korábban is keletkeztek károk, az egyik vége néhány éve ledőlt, most pedig a másik fele is megrongálódott. Egyetlen lehetőség most már a bontás.

Sérülés nem történt, de a helyszínen azonnal, vasárnap hajnalban ott volt a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem is – tette hozzá a lelkipásztor. Most a biztosító válaszára várnak, az épületre ugyanis volt az egyházmegyével közösen biztosítás. Addig biztosan nem kezdődik meg a bontás.

Horváth György az újjáépítési tervekkel kapcsolatban még nem tudott biztosat mondani, még nem került a presbitérium elé az ügy. A nagykállói gyülekezet az elmúlt években új parókiát épített, ami még ró terheket a közösségre, hamarosan pedig megkezdődik az önmkormányzattal közösen megnyert pályázat segítségével a templom homlokzatának felújítása.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek a szon.hu-n.

Csepregi Botond, fotók: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország

Istent keresem

Jel 21,1–8

„Íme, újjáteremtek mindent" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →