Mikor a menekültmisszió útra kel

2010. október 27., szerda

Az RMK Menekültmissziós csapata egy vidám kirándulásra hívta munkatársait, önkénteseit és azt a hat családot, akik az idei programban részt vesznek.

Október 17- én, vasárnap a Református Misszió Központ Menekültmissziós csapata egy vidám kirándulásra hívta munkatársait, önkénteseit és azt a hat családot, akik az idei programban részt vesznek.

Kazahsztániak, afrikaiak és magyarok, a korosztályok mindegyikét képviselve, mindösszesen körülbelül huszonöten útra keltünk, hogy meghódítsuk Visegrád várát, a közeli bobpályát és az Esztergomi Szamos cukrászdát.

Az RMK munkatársak külön-külön segítenek a családoknak papírjaikat, tanulmányi és bármilyen problémáit elintézni, ritkán adódik alkalom a közös időtöltésre. A menekült családok ráadásul ritkán jutnak el ilyen programokra, ám ezt a remek lehetőséget kihasználva minden család részt vett a kiránduláson, és nagy beszélgetések, nevetések közepette láthatóan élvezték az együttlétet.

A visegrádi vár megmászása, és egy kis lovaglás után finom ebéd várt minket egy helyi étteremben, ami után a közeli bob pályán vezethettük le – felnőttek és gyerekek egyaránt – felesleges energiáinkat.

A csúszkálás után Esztergomban megnéztük a Bazilikát és a helyi Szamos cukrászdában finom süteménnyel zártuk a napot.

A buszból kiszállva, mosolyogva beszéltük meg guineai tanítványommal a következő korrepetálás időpontját, de igazából inkább a bobozáson tanúsított bátor viselkedést kellett elismernünk minden résztvevőtől.

Élményekkel telve várjuk a következő közös programot, mert biztos, hogy az együtt töltött idő sokat jelentett a munkatársaknak és természetesen a családoknak is.

Visontai Dóra

Istent keresem

5Móz 6

„Halld meg, Izráel: Az Úr a mi Istenünk, egyedül az Úr!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →