A Református félóra e heti adásából

2019. július 17., szerda

Szerdán délután fél kettőtől újra várja önöket a Református félóra a Kossuth Rádióban. Miről lesz szó?

Már zajlik a műanyagmentes július. A kezdeményezés lényege, hogy a környezetünk védelme érdekében próbáljuk elkerülni a műanyagok használatát. A Magyar Református Szeretetszolgálat is folyamatosan tesz azért, hogy védje a teremtett világot. Most azon dolgoznak, hogy idén adventtől le tudják cserélni az adományaik átadására használt nejlonzacskókat: a tervek szerint ruhákból készült táskákban adják majd az adományokat. Erről beszélgetünk Lutár Balázzsal, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettesével.
A Kossuth Rádió július 21-én vasárnap 10 órától istentiszteletet közvetít a hatvani református gyülekezetből. Ennek apropóján meglátogattuk a gyülekezetet, hogy megnézzük, hogyan készülnek az alkalomra. Kiderül: saját zenekara, báb- és tánccsoportja, zongoraművésze, sőt fesztiválja is van a gyülekezetnek, bemutatjuk, mennyire kreatívak, jókedvűek, hogyan dolgozzák fel a nehézségeket, és mennyire várják az élő közvetítést.

Végül az angyalokról beszélgetünk majd. A Bibliában több mint 120 helyen említik ezeket a különös lényeket. Marjovszky Tibor nyugalmazott teológiai tanár egy szentesi előadáson arra vállalkozott, hogy összegyűjti, mi az, amit a Biblia alapján hiszünk az angyalokról. Ma is üzen rajtuk keresztül Isten? Egy ember is lehet angyal? A válaszokat Ön is meghallgathatja július 17-én, szerdán, fél kettőtől a Kossuth Rádióban.

A Református félóra felelős szerkesztője: Fekete Zsuzsa. Ezúttal Hegedűs Márk műsorvezető várja Önöket. Áldás, békesség!

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink