Az e heti Református félóra tartalmából

2019. augusztus 14., szerda

Ismerjék meg az egyetlen olyan délvidéki gyülekezet, amely nem fogyatkozik!

Magyar iskolaelőkészítő indul a délvidéki Maradékon, ha elkészül az óvoda új épülete a templom mellett. Nagy szó, hogy épül a református óvoda önálló épülete, hiszen Maradék a szerémségi magyarok központja, és több évtizedes leépülés után végre a településre érkező református lelkész vezetésével újra erősödik a közösség.

Második témánk a helyes adományozás. Hiszen adományozni úgy érdemes, ahogyan ajándékot adunk a szeretteinknek – ezt vallja Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. Vele beszélgetünk a Még Jobb Adni kampányukról.

Hogyan alakultak ki a ma ismert Biblia könyvei? Erre a kérdésre is választ kaphatnak azok, akik részt vesznek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológia minor képzésén. A két féléves levelezős képzés etikai, egyháztörténeti és dogmatikai kérdésekkel is foglalkozik, a jelentkezőket a teológia tanárai oktatják. Augusztus 20-ig várják a jelentkezéseket. A részletekről Kustár Zoltán rektort kérdezzük.

Műsorunk végén Cseri Kálmán református lelkész áhítatát hallják Kecskés Ákostól.

A Református félóra felelős szerkesztője: Fekete Zsuzsa. Augusztus 14-én, szerdán fél kettőtől várja Önöket a műsorvezető: Hegedűs Márk.

Áldás, békesség!

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink