Sajtóközlemény

2019. július 18., csütörtök

Projekt címe és kódszáma:

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP 1.9.8-17-2017-00002. számú projekt.

 

Támogatási összeg:

A támogatás mértéke: 100%

A támogatási összeg: 336,74 millió forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

Projekt célja:

Jelen projekt keretében célunk olyan, hosszabb távon fenntartható, egyedi szervezetműködtetési eszközök bevezetése, továbbfejlesztése, kiterjesztése melyek elősegítik a Magyarországi Református Egyház által fenntartott intézményekben a szervezet hatékonyabb működését.

Ezzel az érintett intézmények szolgáltatásainak színvonalát emeljük, és így megvalósul a szociális szolgáltatásaink minőségének javítása.

A szervezet egészét érintő szervezetfejlesztés, vezetői, középvezetői, módszertani, szakmai fejlesztések, korszerű, racionális hosszútávú működtetést lehetővé tevő informatikai és szakmai újítások és továbbfejlesztések a Magyarországi Református Egyház teljes szociális és gyermekvédelmi szolgáltatás-palettáját érintik.

 

Közvetlen célcsoport: a Magyarországi Református Egyház által fenntartott szociális és gyermekvédelmi ellátásokat biztosító szolgáltatók, intézmények és azok vezetői, alkalmazottai. Jelenleg egyházunk 38 szociális és gyermekvédelmi intézményt és szolgáltatót tart fenn, melyből jelen fejlesztéssel a 19 intézmény kerül bevonásra és közel 1000 munkatársának valósul meg szervezetfejlesztés, vezetői, középvezetői szinten a projekt megvalósítás végéig. Tankonyha-tanmosoda kialakítása történik Dunaalmáson (2019. május) és jelzőrendszeri fejlesztés történik Baján (2019. január).

 

A fejlesztés Magyarország teljes területén, de főként a konvergencia régiókban valósul meg.

 

Megvalósítás időszaka: 2018.05.01.-2020.04.30.

 

További információ kérhető:

 

Erdős Zsuzsanna szakmai vezető

Elérhetőség: erdos.zsuzsanna@reformatus.hu

 

 

A projektről bővebben a http://reformatus.hu/palyazatok/ oldalon olvashatnak.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink