Tovább erősödött a szociális alapellátás hálója Vésztőn

2014. november 29., szombat

A Vésztői Református Egyházközség fenntartásában működő Idősek Klubjának korszerűsítése és fejlesztése valósult meg Vésztőn 49,89 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Az eddigi 20 férőhely helyett, immár 25 fő befogadására képes, illetőleg a korábbi 27 helyett 37 fő szociális étkeztetésének ellátására alkalmas korszerű épülettel várja a városban élő időskorúakat a Vésztői Református Egyházközség Idősek Klubja. A Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése keretében megvalósuló „Vésztői Református Egyházközség Idősek Klubjának korszerűsítése, fejlesztése" című, DAOP-4.1.3/A-11-2012-0026 kódszámú pályázathoz kapcsolódó projekt 2014. november 28-án zárult le, aminek keretében a Bartók tér 1. szám alatt új épületrész került kialakításra.

A klubnak eddig a bentlakásos idősek otthona adott helyet, ám a lakók és a klubtagok eltérő életritmusa, érdeklődési köre és a nekik nyújtott segítség módja nagyban eltér egymástól, így a közös helyiségek igénybe vétele nem volt mindig gördülékenyen és konfliktusok nélkül megvalósítható. Éppen ezért a Vésztői Református Egyházközség az intézmény korszerűsítése mellett döntött, mely során egy önálló udvarral, nagy közösségi helyiséggel, pihenőszobákkal, akadálymentesített mosdókkal, zuhanyzókkal rendelkező új épületrész került kialakításra, amire 49,89 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás nyert az Új Széchenyi Terv Dél-Alföld Operatív Program támogatási rendszerében. Az összesen 59,4 millió forintból megvalósult beruházást követően az alapszolgáltatások az új épületrészbe kerültek át, a vésztői lakosság számára pedig a már meglévő alapszolgáltatások új infrastruktúrával, korszerű, akadálymentes környezettel, és új férőhelyekkel váltak elérhetővé. A Vésztői Református Egyházközség Idősek Klubja a családsegítővel valamint a szociális étkeztetés biztosításával kiegészülve a város szociális alapellátási hálóját erősíti, és hozzájárul ahhoz, hogy az idős lakosok minél tovább saját, otthoni környezetben kapják meg a szükséges segítséget a mindennapi életvitelhez.

Forrás: Szeretetszolgálat

Istent keresem

2Krón 1,18–2,17

„Áldott legyen az Úr...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →