„Szolgálatotok nem hiábavaló”

2014. október 10., péntek

Krisztus követése nem játék – mondta az október 10-i lelkészszentelő ünnepi istentiszteleten igehirdetésében a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Kifejtette, hogy van, aki azt hiheti, Jézus minősített követése kényelmes, főleg a reformátusoknak, de téved, mert Krisztus azt mondta: „Ha valaki engem akar követ, tagadja meg magát"- és ez embert próbáló feladat! Hangsúlyozta, hogy Jézus azért állít valakit a szolgálatába, hogy az Ő gyógyító evangéliumát hirdesse, és azt, hogy az ember Fia volt és marad a szombatnak Ura!

Kiemelte, hogy Jézus nem arra hatalmaz fel, hogy félvállról vegyük törvényeit, hanem arra, ami meg van írva a Bibliában: „Az ige testé lett"- és ez áll a középpontban a hetedik napon, a szombatokon is. Végezetül azt kérte a felszentelendő lelkészektől Bölcskei Gusztáv, hogy ne feledjék: szolgálatuk nem hiábavaló!

A Tiszántúli Egyházkerületben idén 13-an kérték lelkésszé szentelésüket, a sikeres lelkészképesítő vizsga után. A tiszántúli felszentelt lelkészek: Arany Tímea, Balogh Róbert, Gazdag Edit, Kállai Imre, Kis Dávid, Kovács- Juhász Katalin, Kovácsné Farkas Zsuzsanna, Némethné Bodnár Márta, Petrócziné Petrov Anita, Péter- Szarka László, Szabó Béla, Szilágyi- Papp Éva Adrienn, Török András.

A kerület most felszentelt 13 lelkésze már önállóan választható lelkipásztorokként folytathatja szolgálatát.

Buzás Borbála

Istent keresem

Jel 22,8–21

„Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →