Svájci fiatalok segítettek – A nemes kezdeményezést a gyerekek folytatják

2010. május 05., szerda

altNéhány évvel ezelőtt indult útjára Svájcban az a kezdeményezés, miszerint nemes lelkű emberek munkájukat, segítségüket ajánlották fel, hogy így támogassák a kárpátaljai fiatalok táboroztatását. Jó példát mutattak, hisz a szülők helyét immáron gyermekeik vették át.

 

Az elmúlt héten tucatnyi fiatal szorgoskodott a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) Diakóniai Szolgálatának földrészlegén, pékségében, konyhájában, az öregek otthonának területén, segédkeztek humanitárius segélyek elosztásában.

- Ezek a fiatalok a Zürichi Református Egyház tagjai, akik gyülekezetünkben a múlt évben konfirmáltak – mondja Arnold Steiner lelkipásztor. – Már akkor elhatározták, hogy a HEKS-en keresztül segítik a kárpátaljai ifi táborokat. El kell mondanunk, hogy nagyon jól érezzük itt magunkat, gyönyörű időjárás és igen kedves emberek fogadtak. Feledhetetlen élményt jelentett a Tivadari Református Líceumban tett látogatás, ahol fiataljaink kortársaikkal ismerkedtek, barátkoztak, közösen énekeltek, no és hatalmas kosárlabda meccsen mérték össze erejüket a házigazdákkal. Az eredmény döntetlen lett – mondja mosolyogva Arnold Steiner, aki arról is beszámolt, hogy a szociális munkára, a segítő kezekre szükség van mindenütt.

Igen mély benyomást tett a svájci vendégekre a nagydobronyi gyermekotthonban tett látogatás. Elismeréssel szóltak az ott folyó munkáról, arról, hogy ott a gyermekeket valóban az életre nevelik, hogy megtanítják velük azt is: semmit sem lehet munka nélkül megteremteni, mindenért meg kell dolgozni.

– Áldásos és gyümölcsöző ez a kapcsolat. És ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a svájci fiataloknak a munkájukért, gyülekezetüknek a támogatásért – mondja Nagy Béla, a KRE Diakóniai Osztályának vezetője. – Ezúttal is megerősítést nyert az újraegyesült reformátusság mottója: Krisztus a jövő, együtt követjük őt!

Istent keresem

1Krón 26

„Amikor... felkeresték őket, és találtak köztük kiváló vitézeket...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink