Áram és remény nélkül?

2013. március 21., csütörtök

Négy nappal a márciusi hókáosz okozta áramkimaradás kezdete után sem állt helyre a szolgáltatás az ország negyvenhárom településén. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Gávavencsellőn segített.

A Szeretetszolgálat önkéntesei a híreket hallva egyből jelentkeztek, hogy segítségüket felajánlják a bajba jutottaknak. Nekik köszönhetően az MRSZ tartós élelmiszereket és azonnal fogyasztható ennivalót, palackozott vizet, üdítőt, tápszert és pelenkát is adott a rászorulóknak. Az adományok mellett külön örömet jelentett a családoknak – főként a gyermekeknek – az a figyelmesség, hogy a Szeretetszolgálat munkatársai süteményekkel is igyekeztek megédesíteni a támogatottak napját.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még tizenhatezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás március 18-án is. Az érintettek elmondása alapján ebben a helyzetben nem az a legnehezebb, hogy nem tudnak televíziót nézni vagy a lakásban nehéz a világítás biztosítása, hanem az nehezítette meg igazán a napjaikat, hogy nem működött a villanybojler, a fűtés. A hűtőkben lassan romlanak az élelmiszerek, hűlnek a falak, csak kevés egy lakásban a nyolc fokos hőmérséklet. Egy négygyermekes családban arról számoltak be, hogy a nehézségek ellenére igyekeztek megtalálni az adott körülmény előnyeit, például esténként gyertyafény mellett beszélgettek hosszasan a családtagok.

Egy özvegyasszony a könnyeivel küszködve köszönte meg a Szeretetszolgálat munkatársainak az adományt. Erika, egy másik megajándékozott az adományok átvételekor ezt mondta: „nagyon hálásak vagyunk a kapott enni- és innivalókért, de bevallom, sokkal többet jelent az, hogy valakinek mi is eszébe jutottunk, gondoltak arra, hogy velünk mi lehet. Élünk-e, halunk-e? Nagyon köszönjük a figyelmességüket is!"

Ön is támogathatja az MRSZ katasztrófaalapját a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával (250 forint) vagy az MRSZ adományboltján keresztül, illetve átutalással vagy csekkes befizetéssel is. Az adományokkal reményt és életet ajándékozunk a támogatottaknak.

Forrás: jobbadni.hu

Istent keresem

2Krón 4

„...befejezte Hírám azt a munkát, amelyet az Isten házában kellett készítenie Salamon király megbízásából...„ tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →