Nyiss utat magadnak

2014. június 25., szerda

Támogatást nyert a Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) Nyiss utat magadnak című projektje a Nemzeti Tehetségprogram keretében, Roma és szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetségfejlesztésének, a mentorálást végző pedagógusok továbbképzésének és különböző szervezetek együttműködésének támogatása címmel kiírt pályázaton. A nyertes program keretében június 22-től 24-ig nyári tehetséggondozó találkozót szervezett a WISZ.

Elsősorban református gimnáziumokat keresett meg a kollégium, az intézményekből többségében roma származású és hátrányos helyzetű fiatalok érkeztek a találkozóra, többek között Karcagról, Nagyecsedről, Miskolcról és Kisvárdáról. A meghívott iskolákat már korábban felkereste a szakkollégium, és az intézményekben továbbtanulást ösztönző tréningeket tartottak a szakkollégium munkatársai és lelkipásztora.

A június 22-én, vasárnap kezdődött és június 24-én, kedden véget ért találkozón a meghívott iskolákból négy-négy tanuló és egy-egy pedagógus vett részt. A három nap alatt további tréningeken, bibliodrámás és kreatív foglalkozásokon, valamint zenei tehetséggondozó előadáson vettek részt a diákok, akik ellátogattak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre és a Debreceni Egyetemre is, illetve találkozhattak, beszélgethettek a szakkollégium jelenlegi hallgatóival.

A kísérő pedagógusoknak workshopot szerveztek, amelyen a cigány fiatalok iskolai tehetséggondozását helyezték középpontba, valamint ösztönözték a kapcsolatfelvételt és együttműködést a református intézmények, kisebbségi önkormányzatok, a református egyház és a civil szervezetek között, a cigány fiatalok középiskolai tehetséggondozása és továbbtanulása érdekében.

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

Mal 3,6–12

„...tegyetek próbára engem!... Meglátjátok, ...bőséges áldást árasztok rátok” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →