Kézről kézre avagy a nagy cserebere

2010. április 08., csütörtök

altEzzel a címmel szervez jótékonysági napot a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja közösen a komáromi református gyülekezettel. Az összegyűjtött adományokat a tizenkét éves, izomsorvadásban szenvedő gútai Czézinger Tamásnak ajánlják fel.

Az őssejtbeültetéssel járó magas költségekhez járulnak hozzá mindazok, aki bekapcsolódnak a programba.

 

A Kézről kézre programra április 21. és 24. között kerül sor. A helyszín a Jókai utcai komáromi református parókia udvara, amely a református templommal szemben található.

„Bizonyára mindenkinek vannak feleslegessé vált, de működőképes, használható tárgyai, amelyre talán már nincs is szüksége. Aki meg akar tőlük szabadulni, annak nem kell mást tenni, mint elhoznia a komáromi református parókia udvarára. De nem csak adományozni, hanem egyúttal új dolgokat is lehet majd vásárolni szimbolikus összegért“ – mondta a jótékonysági nap gyűjtésével kapcsolatban Lengyel Zoltán, a Diakóniai Központ munkatársa, hozzátéve, hogy könyveket, CD-ket, DVD-ket, kazettákat, sporteszközöket, elektrotechnikai cikkeket és lakáskiegészítőket (edények, vázák, dísztárgyak) várnak az adományozóktól szerdától péntekig 13-tól 18 óráig.

A Selye János Egyetem könyvtárának jóvoltából mindenki kedvére válogathat a szépirodalmi könyvek között. „Csak a megadott napokon lesz lehetőség felajánlani és elvinni mindazt, amivel a jószívű adakozók hozzájárulhatnak a Kézről kézre program sikeréhez" – figyelmeztetett Lengyel Zoltán, a Diakóniai Központ munkatársa. Minden nap végén 18 órától a szervezők meglepetés programmal kedveskednek a vendégeknek.

Az utolsó, szombati napon a hangsúly már a felajánlott tárgyak jelképes összegért való elajándékozásán lesz. Ebben segítségükre lesz városszerte a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség is. A délutáni órákban a komáromi Gedeon Társaság Bibliák osztogatásával veszi ki részét a programból, majd 17 órakor beszámolót tartanak munkájukról és lehetőségeiről.

További információ: www.diakonia.reformata.sk weboldalon, személyesen a lengyelgood@gmail.com elektronikus címen, vagy a +421 915 180 056-os telefonszámon kérhető.

reformata.sk

Istent keresem

Jn 14,1–6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →