Chile: mini-Biblia a mélyben rekedt bányászoknak

2010. szeptember 28., kedd

altA chilei San José bányában rekedt 33 bányász közül 22 jelezte, hogy szeretné a mélyben tanulmányozni a Bibliát.

A chilei San José bányában rekedt 33 bányász közül 22 jelezte, hogy szeretné a mélyben tanulmányozni a Bibliát. Az adventista lelkész, Carlos Parra Diaz szerezte meg számukra a mini-Bibliát és osztotta ki nekik. De hogyan?

altA 700 méter mélyen rekedt bányászokat kis csőrendszeren át látják el élelmiszerrel, szükséges egészségügyi dolgokkal, és Bibliával is. A Szentírás tanulmányozását a mélyben egy bányász vezeti, aki megkapja a szükséges tanulmányi anyagot is. A 8x12 centiméteres kis Bibliák tartalmazzák annak a bányásznak a nevét, akinek szánták, és személyes, bátorító sorokat is írtak szabad oldalaikra lelkészek, családtagok, barátok. Legtöbbször ezt: Imádkozunk visszatérésetekért. Mindenki megkapja még az egyéni Ige mellé a közös bátorító Igét is, ez a 40. Zsoltár 2–3. verse: „Várván vártam az URat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet.”

Minden mini-Bibliához nagyító lencsét is csatoltak, hogy az olvasást megkönnyítsék. Hasonló, de normál méretű Bibliát kapott minden bányász családtagja, akik a helyszínen, a Reménység táborban, a Campenato de Esperanza-ban várják a lent rekedtek kiszabadulását. Különböző színű szalagok különböztetik meg a jelenlévőket egymástól: a hozzátartozók és a mentőosztagok fekete szalagot viselnek, a nemzetközi sajtó képviselői kéket, a hazaiak zöldet. (ref.ch, News/apd – 2010-09-27 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Istent keresem

Jel 19,1–10

„Örüljünk és ujjongjunk…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →