Befejeződött a Szeretetszolgálati Iroda energetikai felújítása

2015. június 05., péntek

Befejeződtek az energiamegtakarítási projekt kivitelezési munkálatai a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájában, a Kálvin János Idősek Otthonában és a Schweitzer Albert Református Szeretetotthonban.

A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodája 2013 februárjában 23 069 107 forint támogatást nyert megújuló energiahordozó-felhasználás növelésére. A napelemes rendszer kiépítésével korszerűsödött a projekt által érintett négy intézmény épületeinek villamosenergia-ellátása. A kivitelezési munkálatok 2014. október végén megkezdődtek, és 2015. május 1-el befejeződtek. 

„A projekt megvalósulásával – az épületek korszerűsítésével – olyan körülményeket tudunk biztosítani az ellátottaknak, mellyel még inkább segítjük a családias otthon légkörének megteremtését, ahol az ellátottak kevésbé érzik korábbi életvitelük hiányát, mely barátságos, nyugodt, biztonságos életet teremt számukra" – nyilatkozták a Szeretetszolgálati Iroda munkatársai. Az idősek számára a tudat, hogy értük, nekik újítják fel az épületet sokat jelent, hisz ettől érzik magukat fontosabbnak, számukra egyfajta ajándék a környezetük megújulása.

Az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programának felhívására benyújtott „MRE Szeretetszolgálati Iroda megújuló energia alapú villamos energia termelés Budapest" című, KMOP-3.3.3-13-2-2013-0026 azonosító számú pályázatot az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési forrásokból finanszírozták.

Forrás: Szeretetszolgálati Iroda

Istent keresem

1Krón 26

„Amikor... felkeresték őket, és találtak köztük kiváló vitézeket...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink