Megőrzés és megújítás - egyházzenei konferencia az új énekeskönyvről

2013. október 24., csütörtök, Zsinati Székház, KRE

A rendezvény szeretné egyházunk széles közösségének figyelmét az új énekeskönyvre irányítani, bemutatva az eddig kialakult elképzeléseket.

Megismerhetjük az idén megjelent új holland, a 15 éves svájci, valamint az éppen most készülő új cseh protestáns énekeskönyvet is. Az előadásokban arról is tájékoztatást kapunk, milyen szerepe van az énekeskönyvnek az egyes egyházak és az egyházi zenekultúra terén, valamint hogyan használják azt az istentiszteleteken.

A MRE Énekeskönyvi Bizottsága szeretettel várja a kántorokat, lelkipásztorokat, presbitereket, gyülekezeteket és érdeklődőket a szombati nyílt napra, melyen sok közös éneklés kíséretében az új magyar református énekeskönyvről eddig kialakult elképzelések is megismerhetők lesznek. A bemutatókat követően lehetőség lesz hozzászólásokra és kérdések megvitatására is.

A MRE Énekeskönyv Bizottságának tagjai: Berkesi Sándor, Dávid István, Draskóczy László,Fekete Csaba (elnök), Kádár Ferenc, Lentulai Attila, Péter Éva, Süll Kinga, Szabó Virág, Szűcs Endre, Zalatnay István, valamint Bódiss Tamás
(titkár)

Bővülő információk és háttéranyagok: www.egyhazzene.reformatus.hu

A konferencia teljes programja a csatolható letöltéseknél is található

Időpont: 2013. október 24-26.

Helyszínek: Október 24. Budapest, Zsinati Székház (XIV. Abonyi u. 16) és okt. 25-26. KRE Hittudományi Kara (1092 Ráday u. 28.)

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió