Gyűjtés indult az áldozat családjának

2019. január 26., szombat

Egy 47 éves négygyermekes veszprémi családapa a szerdai kollégiumtűz áldozata. A Magyarországi Református Egyház minden lelki és anyagi segítséget megad hozzátartozóinak.

Azonosította a rendőrség a szerda esti Ráday utcai kollégiumtűz egyetlen áldozatát: az elhunyt Farkas Zoltán veszprémi informatikus mérnök volt, négy iskolás korú kislány édesapja, aki vendégként töltötte az éjszakát a református kollégiumban. A Magyarországi Református Egyház minden lelki és anyagi segítséget megad a gyászoló családnak, támogatásukra a következő számlaszámot különítették el:

Magyarországi Református Egyház
11100104-19024048-40000004
A közlemény rovatba, kérjük, írják be: „tűz"

A külföldről történő utaláshoz szükséges kódok:
IBAN: HU29 1110 0104 1902 4048 4000 0004, SWIFT kód: CIBHHUHB

A Magyar Református Szeretetszolgálat százezer forint gyorssegélyt ad az édesapa nélkül maradt családnak, amelyet jövő hét elején személyesen ad át a Szeretetszolgálat egyik kurátora. Aki szeretné támogatni az árván maradt gyerekeket, az a fenti bankszámlaszámra küldheti el adományát. A budapesti EGYRE Református Egyetemi Misszió január 30-án, szerdán imaalkalmat szervez a tűzkárosultakért, az ott befolyt adományokat szintén a gyászoló családnak ajánlják fel.

Folytatódik a kármentés

Szombaton is folytatódott a kiégett épületben maradt értékek mentése: a kollégium lakói a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében térhettek vissza kiégett lakrészeikbe. Mintegy 165 diák és családja pakolja össze a megmaradt ruhaneműket, használati tárgyakat. Több református lelkipásztor is segítő kezet nyújt a hallgatóknak értékeik megmentésében.

A diákok a Lónyai Utcai Református Gimnáziumban kialakított átmeneti bázison válogathatnak a több teherautónyi – adományként érkezett – ruhákból. Megmozdult az egész ország, hogy segítsen a hajlék nélkül maradt kollégistákon: fél nap alatt 5 millió forintot adakoztak az emberek a tűzkárt szenvedett diákoknak. „Megható az a szeretet és figyelmesség, ami az ország minden pontjáról érkezik" – mondják a diákok.

» Ön is segítene nekik? Mutatjuk, hogyan teheti!

Használhatatlanná vált

A Dunamelléki Református Egyházkerület tulajdonában lévő épületkomplexumban nemcsak a Ráday Kollégium található, hanem a püspöki hivatal, a Bibliamúzeum, a Ráday Gyűjtemény és a Ráday Levéltár számos muzeális értékkel, amelyek mentése jelenleg is zajlik. A Ráday 28. szám alatti épületben továbbra sincs áram, víz, fűtés, internet, így a tűz által nem érintett helyiségeket sem lehet még napokig használni.

A háromemeletes épület 2. és 3. szintje szinte teljesen kiégett, felújítására – az előzetes információk szerint – nincs remény. A tűz okát továbbra is keresik a szakemberek, a vizsgálatok szombaton is folytatódtak, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi okozhatta a szerda esti tüzet – derült ki a református egyház kommunikációs szolgálatának közleményéből.

reformatus.hu, fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.