A gondolkodás szabadsága – könyvbemutató Pápán

2018. december 11., kedd, Pápa

Könyvbemutatóra hívja a Kálvin Kiadó az érdeklődőket a pápai Pannonia Reformata Múzeumba 2018. december 11-én öt órára. Marilynne Robinson A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című könyvét Köntös László főjegyző és Barta Zsolt teológiai tanár mutatják be.

Marilynne Robinson amerikai írót a magyar olvasók elsősorban Pulitzer-díjas, itthon is sikeres regénye, a Gilead alapján ismerhetik. Ebben a kötetben esszék formájában adja tovább szellemi-eszmei, keresztyén-kálvinista hagyományát.

A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című új könyvében így ír:

„...nem ahhoz az iskolához tartozom, amely szerint a hit szilárdságát a tantételekhez való igazodás határozza meg. Éppen ellenkezőleg, meg vagyok győződve arról, hogy az Istenbe vetett hit felszabadítja a gondolkodást, mert a gondolkodás folyamatos okulás Isten dolgairól. (...) Némelyek szemében paradoxonnak tűnhet a szellemileg nyitott vallásos hit. Ellentmondásnak tarthatják ezt a vallás ellenzői, ahogyan láthatólag számos követője is. (...) Kálvin a mindenséget olyan iskolának mondta, ahol tanulunk. Én ezt mélyen igaznak érzem. (...)

Robinson új könyvét az érdeklődők számára Köntös László főjegyző, gyüjteményi igazgató és Barta Zsolt, a Pápa Református Teológiai Akadémia teológiai tanára mutatják majd be 2018. december 11-én öt órakor a pápai Pannonia Reformata Múzeumban (8500 Pápa, Fő út 6–8.).

Közreműködik: Halász Brigitta és a Pápai Református Egyházközség Séllyei István Énekkarának Kamarakórusa. 

További információ az alkalom Facebook-eseményében olvasható.

Az esemény plakátja jobbra, a kapcsolódó letöltések menüpont alatt megtalálható.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink