Emléktábla avatással egybekötött szimpózium

2018. március 08., csütörtök, Budapest

A Károli Gáspár Református Egyetem Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium tavaly átadott Horánszky utcai épületének falán Pógyor István emléktáblát állít a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány március 8-án (csütörtökön) 10 órától.

Az emléktábla avatáson beszédet mond Bogárdi Szabó István dunamelléki református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Kocsis Máté, Budapest Józsefváros polgármestere.

A Protestáns szakkollégiumok tehetséggondozása és a keresztyén ifjúsági szervezetek szimpóziumán előadást tart Sepsi Enikő, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium igazgatója; Káli-Horváth Kálmán, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatója; Csapó Tamás, a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégium tanulmányi igazgatója; Mózes Áron, a Wáli István Református Cigány Szakkollégium igazgatója; Boóc Ádám, a Bocskai István Állam- és Jogtudományi Szakkollégium nevelőtanára, tanszékvezető, egyetemi docens és Gaszt Csaba hallgatói elnök.

A délutáni szekcióban Pógyor István munkásságáról és a KIE működéséről Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke szól. Csűrös András gyömrői lelkész és Balázsfalvi-Ábrám Anna, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője pedig az egyházi ifjúsági szervezetek működését mutatják be a kommunista időszaktól napjainkig. 

Helyszín: 
Károli Gáspár Református Egyetem, Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium 
(1085 Budapest, Horánszky u. 26., Benda Kálmán Terem - IV. emelet 406.)

További információk, jobbra, a csatolmányoknál. 

 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.