Pótfelvételit hirdet a Károli

2017. augusztus 01., kedd

A Károli Gáspár Református Egyetem pótfelvételit hirdet.

Így akiknek nem sikerült bejutniuk a választott szakra, további lehetőségük van, hogy az Állam- és Jogtudományi Karon, a Bölcsészettudományi Karon, a Hittudományi Karon vagy a Tanítóképző Főiskolai Karon folytathassanak tanulmányokat.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be vagy az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képez az ápolás mesterképzési szak három felsőoktatási intézményben, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes képzései.
Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

Tudnivalók:
Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszeren keresztül lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére.
A jelentkezési űrlapokat augusztus 7-én, éjfélig kell kitölteni és hitelesíteni.
Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre (javasolt elsőbbségi küldeményként feladni).

A ponthatárokat előreláthatólag 2017. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2017. szeptember első napjaiban.

Ide kattintva olvasható, pontosan mely szakokra lehet jelentkezni.
Pótfelvételivel kapcsolatos részletek itt olvashatók.
Pótfelvételi vizsgaidőpontok és a ponthatárok.

kre.hu

Istent keresem

Józs 6

„A parázna Ráhábot, apja háza népét és minden hozzátartozóját azonban életben hagyta Józsué” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink