A szeretetnyelvekről

2017. február 17., péntek

Gary Chapman, Az öt szeretetnyelv pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója március végén Magyarországra érkezik. A népszerű szerző a kötet megjelenésének huszonötödik évfordulóján Magyarországot választotta író-olvasó találkozója helyszínéül.

Hogyan őrizhető meg a szeretet a párkapcsolatban, amikor a szerelmi lángolás alábbhagy? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Gary Chapman, Az öt szeretetnyelv pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója március végén Magyarországra érkezik.

A népszerű szerző a kötet megjelenésének huszonötödik évfordulóján Magyarországot választotta író-olvasó találkozója helyszínéül. A világszinten elismert család- és párterapeuta Budapesti Kongresszusi Központon kívül előadásokat tart Debrecenben, Pécsett és Szegeden is. Sőt, a budapesti teltházas előadás mellett – a nagy érdeklődésre való tekintettel – aznapra ráadás alkalommal is készülnek a szervezők. 

Gary Chapman BA és MA diplomáját a Wheaton Főiskola és a Wake Forest Egyetem antropológia szakán szerezte, PhD-fokozatát pedig az Északnyugati Baptista Teológián kapta, emellett posztgraduális képzésben vett részt az Észak-Kaliforniai Egyetemen és a Duke Egyetemen egyaránt. Feleségével két felnőtt gyermekük van, és jelenleg Winston-Salemben, Észak-Kaliforniában élnek, ahol egy baptista gyülekezet lelkipásztora.

Karolynnal több mint negyvenöt éve élnek együtt, így rengeteg „válságon" és „sikeren" mentek keresztül. Saját élettapasztalatai után jelentette meg Egymásra hangolva: Öt szeretetnyelv a házasságban című könyvét. Segítségre szoruló házaspárok ezreinek tart házashétvégéket Amerika-szerte, Emellett egy országos rádióműsor és egy szombat reggeli műsor házigazdája is, mindkét adást több mint négyszáz állomáson sugározzák.

Részletek: szeretetnyelvek.hu

Ez történik továbbiak →