A Kárpát-medence legjobbja a református csapat

2017. május 29., hétfő

A gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda négy fős csapata nyerte meg a hungarikumot népszerűsítő versenyt, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium rendezett meg – olvasható Mucsi András beszámolójában.

A Kárpát-medencei hungarikum-vetélkedő nemzeti döntője május 19-én volt a Parlamentben. A gyulai iskola csapata a városi, majd a járási és a megyei fordulón való első helyezése után a Kárpát-medencei verseny nemzeti elődöntőjében is sikeresen szerepelt: bekerült az első hat csapatba, megszerezve ezzel a lehetőséget, hogy az Országházban méretesse meg magát a nemzeti döntőben.

A gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapatának tagjai Járku Gréta Zsanett, Nazsa György, Székács Márk, Székács Kristóf, mindannyian hetedikesek. Felkészítői tanáraik Vizlendvay-Veres Krisztina és Czirok Sándor Zoltán voltak.

A Kárpát-medence legjobb hat csapata általános iskolai korosztályban az Országház vadásztermében mérte össze tudását. A végső megmérettetésben öt feladatot kellett teljesíteniük, melyből az egyik egy „házi feladat" volt, hungarikumokról vagy magyar értéktári elemekről készítettek filmet a versenyzők. A Békés megyei versenyzők alkotása elnyerte a zsűri elismerését, a legtöbb pontot szerezték meg ezzel a fiatalok. A feladatokat hiba nélkül teljesítették, így az általános iskolások között „aranyérmesek" lettek, elnyerték a Kárpát-medence legjobb csapata címet.

„A verseny nem volt sétagalopp, mindenkinek rengeteg egyéb teendője is akadt. Székács Márk például másnap Kárpát-medencei helyesíró versenyre ment, vasárnap pedig mind a négyen konfirmáltak a gyulai református templomban" – fejeződik be Mucsi András beszámolója.

Forrás: Mucsi András, magvetoiskola.hu

Ez történik továbbiak →