Konfi+

Konfirmáció. Gyülekezet. Iskola.
 

Konferenciánk idei témája a gyülekezeti és iskolai ifjúsági munka erősítésének lehetőségei a konfirmandus korosztályra fókuszálva.
 

Lelkészeket, ifjúsági vezetőket, vallástanárokat, hittanoktatókat várunk és mindazokat, akik célirányosan foglalkoznak a konfirmandus korosztállyal gyülekezetben és/vagy iskolában, illetve szembesülnek e korcsoport katechézisének kérdéseivel.

 

Időpont, helyszín:

2016. augusztus 14-17.
Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
(4026 Debrecen, Kálvin tér 16.).

 

Program: JPG • PDF

A változás jogát fenntartjuk.

 

Az előadókról és a műhelyekről a nevekre klikkelve tudhatsz meg többet:

Barnóczki Anita

• Bányai Sándor

• Bogyó András

• Dani Eszter

• Debreceni gyülekezetek jó gyakorlatai

• Jakab-Szászi Andrea (RPI) 

• Katona Viktor

• Kerekes Szabolcs 

• Kocsis Áron

• Miklya Luzsányi Mónika

• Pécsi Rita

Szabóné Zimányi Noémi (RPI)

Szabóné Dr. László Lilla (RPI)

• Thoma László 

 

Számlaigénylés

2014

Augusztus 24-27. között idén is megrendeztük szakmai műhelyünket. A balatonszárszói konferencia témája az volt: hogyan szólítsuk meg a fiatal felnőtteket, azaz a 18-30 éves korosztályt?

 

Fotók

 

Letölthető hanganyagok

 

Előadás-vázlatok

 

A programról

 

2012

Az előadások

Ember születik

Serdül a kölök – lehet erre úgy gondolni, mint az élet egyik legszebb korszakára, mint áldott állapotra? Pécsi Rita első előadásának összefoglalója.

Az én megismerése

A serdülőkorban kialakuló Királyi Énről beszélt Pécsi Rita a Konfi+ második előadásán. A stabil önazonosság szerinte a párkapcsolati hűséghez és az Istenélményhez is szükséges.

Apakép - Isten-kép

Kik vagyunk mi a kamasz önkeresési folyamatában? Pécsi Rita gondolatai az apákról a Konfi+ harmadik előadásán.

 

Nincs recept a fiatalok megszólítására?

Sokszínű és változatos csoport a fiatal felnőtteké. Kit tekintünk annak? Mely módokon próbáljuk őket elérni? Hogyan lehet őket meghívni a közösségeinkbe? Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozott a Konfi+ konferencia, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg a Zsinati Ifjúsági Iroda.

 

Vezetőnek lenni annyi tesz, magunkat ismerni

Hogy jó vezető válik-e belőlünk, azon múlik, hogy valljuk be, hogy mire vagyunk képesek és mire nem – erről is beszélt Püski Dániel debreceni egyetemi lelkész a Konfi+ konferencián.

A programról

A Konfi+ konferenciát 2012-ben is Balatonszárszón rendezték meg. Augusztus 21. és 24. között a serdülők identitását járták körül. 

 

Ilyen volt

Nyitott tenyérrel

„Magyarországon vannak olyan református gyülekezetek, ahol szárnyal az ifjúsági munka, ahová van miért mennie a fiataloknak, mert igényesek, hitelesek, őszinték, és úgy szól az Isten igéje, hogy az meg is találja őket." A Parókia Portál a Konfi+-ról.

Égető kérdések a kamaszainkról

Hogyan viszonyuljunk kamasz gyerekünkhöz, ifisünkhöz? Százötven lelkész, hitoktató, ifjúsági munkás és pedagógus kereste a választ a második Konfi+ konferencián Balatonszárszón.

Ez történik továbbiak →