Jan 19. vasárnap

Ökumenikus imahét

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2020. január 19-26. között ismét megszervezi az ökumenikus imahetet. Az idei közös imádság központi igéje: „...nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk..." (ApCsel 28,2)

Jan 19. vasárnap

A magyar kultúra napja

Ökumenikus istentiszteletet és ünnepi közgyűlést tart Szatmárcseke Község Önkormányzata és a Kölcsey Társaság 2020. január 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a szatmárcsekei református templomban.

Jan 19. vasárnap

Rádiós istentisztelet

Református istentiszteletet közvetít a Kossuth Rádió január 19-én, vasárnap délelőtt 10 órakor a kaposvári református templomból.

Jan 19. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

Hogyan újulhatnak meg a közeljövőben a Felvidék műemléktemplomai, miként tekint a református irodalmár a magyar kultúra napjára, ki hirdeti az Igét a magyar híveknek Luxemburgban és miért ragaszkodik a regényíró-lelkipásztor Kalotaszeghez? A Reformátusok Lapja január 19-i számából megtudhatják.

Jan 22. szerda

A Református félóra január 22-i adásából

Folytatjuk a református egyetemeket bemutató sorozatunkat: e heti adásunkban a Sárospataki Református Teológiai Akadémiára látogatunk.

Febr 08. szombat

Protestáns Cigánymissziós Találkozó

„Tiszta szívet teremts bennem...!" címmel szervezik meg 2020. február 8-án az ötödik Protestáns Cigánymissziós Találkozót, ezúttal a Debreceni Református Nagytemplomban.

Febr 14. péntek

Nyílt nap a Selye János Egyetemen

A komáromi Selye János Egyetem minden érdeklődőt vár nyílt napjára, melyre 2020. február 14-én, pénteken 9.00-tól kerül sor az egyetem konferencia-központjában.

Febr 21. péntek

XIII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál

A tizenharmadik Tiszántúli Református Jótékonysági Bált 2020. február 21-én, pénteken rendezik meg a debreceni Kölcsey Központban. Részvételünkkel a Székelyudvarhelyi Református Diákotthont támogatjuk.

Febr 22. szombat

17. Jótékonysági Budabál

A kárpátaljai Nagydobronyi Református Líceum tanáraiért és tanulóiért bálozhatunk 2020. február 22-én, szombaton 18.30-tól a Budai Református Egyházközség szervezésében. A helyszín ezúttal is a Budavári Önkormányzat aulája (Budapest, Kapisztrán tér 1.).

Febr 28. péntek

Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája

Az eucharisztia és az úrvacsora lesz a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya tizedik, fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak szóló nemzetközi teológuskonferenciájának kiemelt témája. 2020. február 28. és március 1. közözt Egerbe várják a teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktoranduszokat, illetve mindazokat, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat.

Márc 07. szombat

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Kecskeméti Katona József Múzeum 2020 márciusa és szeptembere között X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez.

Máj 15. péntek

Gyermekvonatok

2020 a nemzeti összetartozás éve, de nemcsak a trianoni békediktátum száz éves évfordulója lesz idén, májusban a „gyermekvonatok" centenáriumára is emlékezünk majd: az első világháború után hatvanezer éhező magyar gyermeket utaztattak néhány hónapra Nyugat-Európába, belga, brit, skandináv, svájci, de leginkább holland családokhoz.

Istent keresem

Jel 19,1–10

„Örüljünk és ujjongjunk…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →