Okt 23. szerda

A Református félóra ünnepi adásából

Október 23-án, az 1956-os forradalom két szemtanújával beszélgetünk a Református félórában.

Okt 24. csütörtök

Kettévált ország

Tíz jobb- és tíz baloldali közéleti szereplőt – művészt – kérdezett dokumentumfilmjében Papp Gábor Zsigmond arról, hogy élték meg a rendszerváltást, és hogy értékelik az azóta eltelt három évtizedet. A Parókia Filmklub következő alkalmán a Kettévált országot vetítik le.

Okt 24. csütörtök

Zsoltárok és dicséretek a reformáció hónapjában

Reformációi zsoltáros esti istentiszteletet tartanak október 24-én, csütörtök este 6 órakor Budapesten, a Kálvin téri templomban a Kálvin Kórus szolgálatával. Az énekelt zsoltárokra épülő, második részében dicséretet és Mária hálaénekét – a Magnificatot - tartalmazó liturgia a keresztyén egyház alkonyati imaórája: a vesperás szerkezete szerint épül fel, minden lehetséges részletében református énekeskönyvünk énekeire építve.

Okt 25. péntek

Újság és Biblia

Budapest ad otthont október 25-26-án a Németországi Református Szövetség (RBD) jubileumi Barth-konferenciájának, amelyen európai református egyházak képviselői a Krisztusról való tanúságtétel politikai felelősségéről tanácskoznak.

Okt 25. péntek

A reformáció liturgikus énekei Esztergomtól Gyulafehérvárig

Középkori latin dallamok 16. században anyanyelvűvé vált párhuzamait mutatja be a Schola Academica kórus október 25-én, péntek este 6 órakor Budapesten, a Kálvin téri templomban.

Okt 26. szombat

Prúsz médiaműhely

Határon túli és azokon átívelő protestáns médiumok mutatkoznak be a Protestáns Újságírók Szövetségének idei médiaműhelyén. Október 26-án és 27-én a révkomáromi Selye János Egyetem ad otthont az évente megrendezett eseménynek (Danubius Kollégium, Duna rakpart 12.).

Okt 27. vasárnap

Hálaadó istentisztelet

A Magyarországi Református Egyház úrvacsorás istentiszteleten ad hálát a 2019. október 27-én, vasárnap 10:00-kor a 2019-es esztendő terméséért a Dunaszentgyörgyi Református Egyházközség templomában (7135 Dunaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc utca 117.).

Okt 27. vasárnap

Irodalmi délután Pestújhelyen

Kunszenti Ágnes műfordító, és Kovács katáng Ferenc író, költő, műfordító, képzőművész lesz a pestújhelyi református gyülekezet vendége 2019. október 27-én, vasárnap 16 órától.

Okt 27. vasárnap

Mikolovicz Bálintra emlékezik az ótemplomi gyülekezet

Több, mint negyedszázadot szolgált az 1800-as évek utolsó harmadában Miklovicz Bálint (1832-1896) lelkész a hódmezővásárhelyi református ótemplomban, akinek portréját nemsokkal halála előtt festette meg a fiatal Tornyai János.

Okt 31. csütörtök

Reformációi istentisztelet a Kossuth Rádióban

Tartson velünk a Kossuth Rádión keresztül is a reformáció ünnepén!

Nov 11. hétfő

Generális Konvent elnökségi ülés

November 11-én és 12-én a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó Sződemeteren tartja ülését a Generális Konvent elnöksége. A Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület tanácskozásának a májusban átadott Kölcsey-emlékház ad otthont.

Nov 16. szombat

Abigél titkai

Szabó Magda írónő életművéből – halálának évfordulójára emlékezve – szólalnak meg töredékek Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában és szerkesztésében, a Ráday Múzeum szervezésében, 2019. november 16-án, szombaton, 17 órai kezdettel.

Nov 17. vasárnap

Kárpát-medencei magyarok zenéje gála

A Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális találkozása lesz a Kárpát-medencei magyarok zenéje gálaest 2019. november 17-én, vasárnap délután 5 órakor a Pesti Vigadó dísztermében.

Nov 20. szerda

Zsinat

Nov 20. szerda

Konfliktusaink a házasságban, avagy hogyan lesz a bolhából elefánt?

Novemberben is házasságszemináriumot tart a Gyökössy Lelkigondozói Szolgálat.

Nov 28. csütörtök

Jótékonysági koncert a tehetséges fiatalokért

Rákász Gergely koncertorgonista jótékonysági koncertet ad november 28-án, csütörtökön a Budapesti Operettszínházban. A belépőjegyek árából befolyt összeggel a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját támogathatjuk.

Dec 01. vasárnap

Kárpát-medencei imanap

Tizennegyedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát és a felhasználható anyagokat idén a Tiszántúli Református Nőszövetség állította össze.

Dec 11. szerda

Zsinati Tanács

Dec 25. szerda

Karácsony első napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Dec 26. csütörtök

Karácsony második napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Febr 28. péntek

Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája

Az eucharisztia és az úrvacsora lesz a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya tizedik, fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak szóló nemzetközi teológuskonferenciájának kiemelt témája. 2020. február 28. és március 1. közözt Egerbe várják a teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktoranduszokat, illetve mindazokat, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat.

Márc 07. szombat

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Kecskeméti Katona József Múzeum 2020 márciusa és szeptembere között X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez.

Istent keresem

Jak 1,19–27

„Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →