Budapesten tanácskoztak az egyházvezetők

Kép: Budapesten tanácskoztak az egyházvezetők
Kedden délután Budapesten tárgyalt a Generális Konvent elnöksége. A Magyar Nemzeti Múzeum IGE-IDŐK című jubileumi kiállításának szerdai megnyitójára érkező Kárpát-medencei református egyházvezetők tanácskozásának a dunamelléki egyházkerület Ráday utcai székháza adott otthont.

Gyermeknevelés

Kimondott kimondatlan kérdéseink

Ha gyereked van, akkor kapsz mellé sok kérdést is. Egyik pillanatról a másikra fogalmazódnak meg, és vagy sikerül megválaszolni, vagy nem. Most a válaszok megtalálásában szeretnénk segítséget adni.

Egyszázalék

Több, mint játék

A debreceni református Immánuel Otthon dolgozóinak legfontosabb célja, hogy fejlődést, tanulási lehetőséget és érzelmi biztonságot nyújtsanak fogyatékkal élő személyeknek. Ebben különleges segítséget is kapnak: a 9 éves Rácz Réka és a 13 éves Rácz Miklós minden délután ellátogatnak az otthonba, hogy együtt játszanak a bent tanulókkal.
 

Egészítsük ki a bevallási tervezetet!

Május 22-ig egészíthetjük ki – például az adónk egy százalékáról rendelkező nyilatkozattal – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített bevallási tervezet.

Küldetés

Keresztyén ellenállás a szocializmus idején?

Ellenállók lehetünk-e szándékolatlanul, ha „csak" elveinkhez, hitünkhöz ragaszkodunk? Illegálisnak minősítheti-e az államhatalom cselekedeteinket akkor is, ha a törvény betűje szerint élünk? A történelemre sokan gondolnak a távoli tudományos teóriagyártás terepeként, pedig tanulságai sokszor aktuálisabbak, mint gondolnánk.

„Ti már nem is vagytok igazi cigányok"

A fenti címmel rendezett konferenciát a cigány identitásról és a társadalmi mobilitásról a budapesti Református Cigány Szakkollégium és a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara. Az ismert kutatók mellett roma szakkollégiumok hallgatói is előadtak.

Reformáció

Confessio: a reformáció – ma

Húsvéthéftőn megjelent a Confessio online kiadásának idei első száma.

A reformáció maradandó üzenetei

Szűcs Ferenc tanulmánya.


Istent keresem

ApCsel 4,1–12

„Ekkor Péter, megtelve Szentlélekkel,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóKeresztény vagyok egy nagyon nem keresztyén világban

Szeretném megmutatni, hogy "na azok vagyunk mi keresztények"!

ReposztHitelesség – avagy variációk egy témára

De mi is az tulajdonképpen? Hogy lehet ezt definiálni?

Sokorói dombság reformátusaiHelyettünk és értünk

Mert ezt akarja tenni. Mert itt, a valóságban akar találkozni velünk. Mi elbukunk, de következményét már ő éli meg.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió