Keresztyén értékek a közéletben

Kép: Keresztyén értékek a közéletben
„Azoknak ajánljuk a közelgő konferenciát, akiket érdekel a közélet és az, hogy ehhez mit tehet hozzá a protestáns gyökerű, keresztyén értékrendű, református gondolkodás" – fogalmaz Zila Gábor, a Reformátusok Szárszói Konferenciáját szervező Református Közéleti és Kulturális Központ titkárságvezetője.

 

Fiatalok

Mindenki a fedélzetre


„A táborban Istenhez vezető iránytűt is kaptok, és ha megőrzitek, az élet valamennyi nehézségén átvezet titeket” – megnyitották a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának második évadát

Több mint rendezvény


„A Csillagponton is megélhetjük, hogy a keresztyén hit nem elavult, hanem Isten országa jelen van és körbevesz bennünket" – hangsúlyozta Bedekovics Péter. Az idei református ifjúsági találkozón arra buzdítják a fiatalokat, hogy azon gondolkodjanak, miként tudják úgy alakítani a világot, hogy az egyre jobban hasonlítson Isten országára. 

Csillagpont: ízelítő a programokból


Áhítatok, lelkiségi programok, könnyűzenei koncertek, keresztyén dicsőítő zenekarok, közéleti beszélgetések, kulturális előadások várnak a református ifjúsági találkozó résztvevőire. Június 23-ig ráadásul még kedvezményes áron.

Tanítunk

Jó lelkész?

Kép: Jó lelkész?

„Őszinte, elfogadó, hiteles." Több mint kétszáz ember mondta el, mit gondol arról, milyen a jó lelkész. A Magyar Református Egység Napján a Debreceni Református Hittudományi Egyetem pavilonjában többek között arról kérdeztük az Egység Napjára látogatókat, hogy milyen tulajdonságokkal „kell" hogy rendelkezzenek a lelkipásztorok.

Egyházunk

Gyógyító találkozások Szatmárban

Kép: Gyógyító találkozások Szatmárban

Hetvennégy gyülekezet tartozik a Szatmári Református Egyházmegyéhez. Öt közülük városi, többségük azonban apró település még apróbb közössége. Ám éppen kicsiny­ségükben rejlik nagyságuk és erejük: a gyülekezetek összefognak, valódi családként viselkednek. Alkalmakról pedig az egyházmegye gondoskodik: ötödik esztendeje szerveznek rendszeresen tavaszi és őszi evangélizációs esteket.

Villámárvíz, gyors segítség

Kép: Villámárvíz, gyors segítség

A villámárvíz sújtotta Nagyvisnyón segít a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Erdélyi zsindely Gyárdűlőn

Kép: Erdélyi zsindely Gyárdűlőn

Építésének 25. évfordulóján megújult Kőbánya legmagasabb haranglábja. A zsindelyes építmény Kőbánya-Gyárdűlő igazi kuriózuma, a Külső-Üllői Úti Református Missziói Egyházközség messzire látszó és hallatszó hírnöke. Képes beszámoló a megújulásról.

Ünnep

Gloria

Kép: Gloria

„A Szentháromság Isten dicsőítése és segítségül hívása istentiszteleteinken nem ráadás és semmiképpen sem üres forma. Az Atyával, Fiúval és Szentlélekkel való közösségünk istentiszteletünk és életünk mély valósága″ – Barta Zsolt lelkipásztor gondolatai Szentháromságról.

Jövőkép

Keresztyén felelősségünk legbelsőbb köre


„A keresztyén vallástétel egyetlen totális uralmat ismer el: a Jézus Krisztus uralmát. Ő az, aki Isten akaratából igényt tart egész életünkre. Ezzel azt mondjuk ki, hogy Jézus Krisztuson kívül senki más és semmilyen más hatalom nem követelheti teljes elkötelezettségünket″ – fogalmazott Fekete Károly tiszántúli püspök a Közös gondolkodás a jövőről – Felelősségünk táguló körei című vallásközi konferencián.

In memoriam

Elhunyt Nagy Lajos lelkipásztor

2019. június 21-én, a késő esti órákban, az úrvacsorai közösségben hálaadásban megbékélten, Nagy Lajos református lelkipásztort, a Dunántúli Református Egyházkerület egykori püspöki titkárát és tanácsosát szolgálatba küldő Ura hazahívta.

Egység

A debreceni egységnap résztvevőit arról kérdeztünk, mit jelent számukra a reformátusok egysége.

Egység és megtartóerő a szórványban

Kép: Egység és megtartóerő a szórványban

Nem adják fel a reményt Erdély kis gyülekezetei.


Tájékoztató

Magyar Falu Program

Ötezer főnél kisebb településen szolgáló református közösségek kaphatnak támogatást a Magyar Falu Programban. Az ezzel kapcsolatos kérdésekben a Pályázati Iroda tájékoztatója segít eligazodni.


A világban

Azokra emlékezünk, akik a biztonságot keresve vesztették életüket az úton

Az Európai Egyházak Konferenciája elnöke és az Európai Egyházak Menekültügyi Bizottságának főtitkára közös levélben fordult tagegyházaikhoz a Menekültek Világnapja alkalmából. Felhívásukban imádságra hívnak a biztonsághoz vezető úton menekülőkért, valamint azt kérik, emlékezzünk meg az út során életüket elveszített menekültekről június 23-án, vasárnap.

Istent keresem

Bír 1,1–15

„Az Úr ezt mondta: Júda vonuljon fel, mert kezébe adtam az országot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

MegmondomBiblia Light

Hogyan értsük azt a kijelentést, hogy az amerikai hívők jó része számára mégis ismeretlen a Szentírás?

KriszTeSóMiért házasságpárti a keresztyénség?

A házasság egy egész életen tartó alkalom.

ReposztReformátus

Merjük kimondani, hogy azok vagyunk, akik vagyunk.

Adatvédelem

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió