A magvető reménységével

Kép: A magvető reménységével
Hálaadó istentiszteleten vették birtokukba gyülekezeti otthonukat, a Magvető Házát a csömöri reformátusok szombaton. Az építkezés nem áll meg, következő lépésként a templomot szeretnék felépíteni.

Istent keresem

3Móz 6

„...nem szabad kialudnia” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Fiatalok

Ízesítsd meg mások életét!

Kép: Ízesítsd meg mások életét!

A 72 óra kompromisszum nélkül ifjúsági akció arra buzdítja a magyar fiatalokat, hogy tegyenek közösen másokért, segítsenek ott, ahol igazán szükség van rájuk. Az ország bármely pontjáról várják az önkénteseket, augusztus végéig még szervezőnek is lehet jelentkezni.

Népbetegséget gyógyítana találmányával a refis diák

Kép: Népbetegséget gyógyítana találmányával a refis diák

Berzsák Bulcsú, a Baár-Madas Református Gimnázium 11. osztályos tanulója az általa kifejlesztett tartásjavító hátizsákkal kiemelt dicséretet nyert a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyen. Az ünnepélyes eredményhirdetés után arról beszélgettünk, milyen út vezetett idáig.

A világban

Fagyizáskor gondoljunk a szíriai gyerekekre!

Június végéig még támogathatjuk – akár egy fagyi árával is – a háborús körülmények között élő gyerekeket. Adományaikkal a szíriai református egyházak vasárnapi iskolai programját segíti a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

Egyházunk

Presbiterek vasárnapjára

„Nem új keletű dolog a presbiteri tisztség, már az ősegyházban is voltak, akik a gyülekezetek lelki vezetőjét segítették. Hallatlan megtiszteltetés, hogy az Úristen feladatot bíz ránk, és az erőt is megadja annak elvégzéséhez." Huszár Pál írása.

Közélet

„Csak béke legyen!”

Kép: „Csak béke legyen!”

„Imádkozzunk politikusainkért és kérjük Istent, adjon nekik józanságot" – fogalmazott Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szerda este a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában, ahol Balog Zoltán volt miniszterrel a társadalmi felelősségvállalásról beszélgettek az „Újra néven nevezzük" című kiadvány alapján.

Párbeszéd az elmúlt száz év kihívásairól

„A konferencia célja a párbeszéd megvalósítása olyan témákról, amelyekről azt hisszük, hogy tabu, esetleg csak halkan, saját közegünkben beszélünk róla" – hangzott el az Egyház és társadalom az elmúlt száz évben című kolozsvári tudományos tanácskozáson.

Tanítunk

Milyen tanév van mögöttünk?

Szinte minden diáknak a nyári vakáció a tanév leginkább várt időszaka. Mielőtt a tanévzáró ünnepségek után bezáródnának az iskolaajtók, tekintsünk vissza a most befejeződő tanévre, próbáljuk felmérni református iskolarendszerünk eredményeit, örömeit és gondjait! 

Iskolaépítő öregdiákok

Öregdiákok segítségéből újult meg a Sárospataki Református Kollégium, támogatásukkal hamarosan elkészül a sportcsarnok, és már tervezik az uszodát is. De más terveik is vannak: a sárospataki refi az emigrációba szakadt magyar családok gyermekeit hazahívná tanulni, ezzel beindítva a fordított peregrinációt. 

Ajánló

Újra Kassára várják a reformátusokat

Fesztiváljellegű programot szerveznek Kassán a magyar reformátusok – így szeretnék megmutatni, mennyire befogadó a közösségük. A június végi, Kassa-ÉRT elnevezésű rendezvény részleteiről Géresi Róbertet, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettesét kérdeztük.

Isten hozta egy jobb házasságban

Azt, hogy egy házasság jó-e vagy sem, minden esetben a kapcsolatban élő férfi és nő dolga eldönteni. Ha tehát Ön úgy gondolja, hogy a házassága tökéletes, ne kattintson cikkünkre! Ha viszont néha elgondolkodik azon, mégis ki az, akinek néhány éve kimondta a boldogító igent, maradjon: Mark Gungor Férfiagy, női agy című könyvét ajánljuk.

Kincset érő könyvek éjszakája

Könyvkötéstörténeti kiállítással és igazi különlegességgel készül a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára a Múzeumok Éjszakájára.

Híres női reformátorunk a legújabb képregényhős

„Nekem Lorántffy Zsuzsanna elég rokonszenves embernek tűnik. Ha ezt át tudom adni, ha az olvasó tanul valamit, amit előtte nem tudott, és ha ne adj' isten még fel is nevet egyszer, én elvégeztem a dolgom" – mesélte Csepella Olivér grafikus.

Adatvédelem

Adatvédelmi és adatkezelési mintaszabályzat

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Küldetés

Bezárva is szabadon

Kép: Bezárva is szabadon

Nem akkor szabadul meg az ember, amikor a börtönből kimegy, hanem amikor megtalálja Istent – állítják a nyolcadik országos fogvatartotti imanapon szolgáló fogvatartottak. A csütörtöki napot Baracskán töltöttük velük, hogy ezt a saját bőrünkön is megtapasztaljuk.

Hittan

A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

MegmondomMinden csak értelmezés kérdése...?

A közösség szabályai nélkül nincsenek kritériumok sem, amik egy szöveg értelmezését uralják.

KriszTeSóMost még nem … de később majd

Ezen a vasárnapon azért szeretnék hálát adni, hogy az Úr Jézus soha nem a pillanatnyi embert nézi.

ReposztAz "ideológiailag semleges állam": blöff

Nem semlegesség, hanem egy kőkemény ideologikus diktátum, amely úgy akarja eladni magát, mintha ideológiák felett állna.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió