Mire lehet elég a sivatag?

Kép: Mire lehet elég a sivatag?
Júdea pusztáját egy évben csak néhány órára árasztja el a jótékony csapadék. Viszont akkor olyan történik, ami egyébként elképzelhetetlen. Szalay László Pál írása böjt negyedik vasárnapjára.

Böjt

Böjti elmélkedés

„Az igazi böjt számomra az, ha a drága és pótolhatatlan időmből különítek el egyre többet az Atyával való közösségre, amelyben még jobban megismerem őt, amely során feltöltődik a lelkem, és amikor átveszem tőle a napi vagy heti feladatomat" – Hajdú Ferenc írása böjt harmadik vasárnapjára.

Reformáció

Új reformáció

Nemzetközi tudományos konferenciát szerveztek a reformáció 500. évfordulója alkalmából a Selye János Egyetemen.

Küldetés

Fájdalmasan szép aktualitás

Kép: Fájdalmasan szép aktualitás

Nemzetközi külmissziós konferenciát szervezett egyházunk Budapesten.

Adj egy pihenőórát a Földnek!

Egyházunk Ökogyülekezeti Mozgalma idén is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlfogyasztásra, fölösleges energiahasználatra.

Kitüntetésre jelölhetünk pedagógusokat

A Magyarországi Református Egyház Zsinata 1997-ben két református pedagógus kitüntetést alapított, mellyel 2017-ben immár 20. alkalommal ismerhetik el a pedagógusok teljesítményét.

Fiatalok

Híd lesz a csurgói refi kézicsarnoka

Kézilabda munkacsarnok épülhet a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium területén. A 650 millió forintos beruházás még szorosabbra fűzi a református iskola és a Csurgói Kézilabda Klub kapcsolatát.

A világban

A CEC reagált a londoni merényletre

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) március 23-án kelt sajtónyilatkozatában ítélte el társadalmaink bűneit, valamint kiállt a befogadás és béke mellett.


Egyszázalék

Így rendelkezhetünk adónk egy százalékáról

Szívesen felajánlaná adója egy százalékát, de nem tudja, hogyan rendelkezhet? Fél, hogy lekésett fontos határidőket? Mi történik, ha nem Ön készíti el adóbevallását? Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan támogathatja egyházunk társadalmi szolgálatát.

Pályázatok

A Kálvin Kiadó iratmissziós és könyvtári támogatói programja

A Kálvin Kiadó programot hirdet református gyülekezetek és intézmények számára iratmissziós és iratterjesztési célok, valamint könyvtári állományfejlesztés támogatására.

Istent keresem

Mk 11,1–14

„...Dávidnak eljövendő országa!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztHivatás

Akkor is nehéz, ha az ember érti, hogy minden az Úr tervében van, és olykor úgy vezetget, hogy nem akaratunk érvényesül.

KriszTeSóBöjti ige-percek 23.

Kérjük Atyánkat, hogy vegye el tőlünk az ellenségeskedés lelkét, és vezessen minket a helyes úton!

Szabados ÁdámDooyeweerd a nyugati kultúráról – Differenciálódás

Lehetetlen mindent újra kitalálni, a múlt teljes eltörlésének utópiája még a nyugati kultúrában is extrém jelenség.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió