Elkezdődött a Teremtés hete

Kép: Elkezdődött a Teremtés hete
Az idei Teremtés hetének központi gondolata: „...úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta..." (Jn 3,16).

 
A Kárpát-medencei gyülekezeteket bemutató sorozatunk következő állomásán megismerhettünk egy több mint félezer főből álló, hagyományait megőrző közösséget: ellátogattunk a buzai református gyülekezetbe.

Tisztújítás

Hitvallásuk a presbiteri tisztségről

Mit tanít a Második Helvét Hitvallás a presbiterekről és a testületi vezetésről?

Presbiterválasztási tájékoztató

Idén ősszel egyházunk gyülekezeteiben ismét esedékes a presbitériumi tisztújítás, mivel a 2012-ben tisztségbe lépett presbiterek mandátuma az év végével lejár.

A világban

Észak-amerikai egyházvezetők Budapesten

Három napra hazánkba látogatott amerikai testvéregyházunk, a Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) vezetése. A John Dorhauer elnök vezette küldöttség találkozott Bogárdi Szabó István püspökkel, és felkereste a UCC által is támogatott missziói szolgálatokat.

Hittan

Tájékoztató a hittanoktatási létszámjelentésekről

A Zsinati Oktatási Iroda nyilvánosságra hozta a fakultatív hittanoktatás és a kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás szervezésével összefüggő létszámjelentés teljesítéséhez szükséges adatlapot és tájékoztatót.

Küldetés

Lépj egyet a jóság útján!

Kép: Lépj egyet a jóság útján!

Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.

Református segítség az erdélyi viharkárosultaknak

Kép: Református segítség az erdélyi viharkárosultaknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldöttsége félmillió forint értékű gyorssegéllyel érkezett kedd délután az erdélyi Sztána településre, ahol a község legtöbb épülete megsérült a vasárnapi viharban.

A világban

Lisszabonban ülésezett az Egyházak Világtanácsa és a Vatikán közös munkacsoportja

Az 1965-ban alapított testület idei tanácskozását a béketeremtésnek és a migráció jelentette kihívásoknak szentelte. Az ökumenikus testület nyilatkozatban összegezte az ülés eredményeit.

A reformáció útján

Wormsi kitekintés

A Károli-egyetem nyári, reformációs emlékhelyeket bejáró túrájának következő állomásai, Eisenach és Wartburg előtt Wormsba, az 1521-es birodalmi gyűlés helyszínére látogatunk el a reformáció ötszázadik évében.

Az én reformációm

Megőrizni a fiatalokat

„Dédelgessétek a fiatalokat, segítsetek nekik megértetni, mit jelenthet itt és most és a hit, a múltból tanulva, de a jövőbe nézve″ – Glynis Williams, a Kanadai Presbiteriánus Egyház nemzetközi misszióért felelős munkatársának üzenete a reformációról.

Kultúra

Szép Ernő-díjat kapott Visky András

Kép: Szép Ernő-díjat kapott Visky András

Átadták a drámaírókat jutalmazó Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján: az elismerést Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna vette át szeptember 21-én a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott ünnepségen.

Tévéműsorok a „Reformáció 500” jegyében

A magyar közmédia kiemelt figyelmet fordít a hazai vallási élet és a keresztyén örökség hiteles bemutatására a reformáció 500. évfordulóján. A jubileumi év jelentősebb eseményeit a televízióban is követhetik.

Pályázatok

Istent keresem

Péld 21,1–16

„A szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóA szívünknél is nagyobb

Isten nemcsak az ítéletre méltó embert látta és látja bennünk, hanem a gyengét, kiszolgáltatottat.

ReposztFényezem a kormányt

Azt a kérdést is fel kellene tenni, miért van az, hogy a történelmi egyházak ma anyagilag ennyire kiszolgáltatottak?

MegmondomVan értelme ma az istenérveknek?

Van-e még olyan istenérv, melynek a mai posztmodern kultúrában van relevanciája?

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió