Elkezdődött a Teremtés hete

Kép: Elkezdődött a Teremtés hete
Az idei Teremtés hetének központi gondolata: „...úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta..." (Jn 3,16).

Kultúra

Kereszt-tűzben

Kiállítás nyílt a közel-keleti keresztyénüldözésről a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Kiállítás nyílt a magyar reformáció történetéről

A protestantizmus előzményeit, kialakulásának körülményeit, egyháztörténeti jelentőségét, a magyar történelemben betöltött szerepét mutatja be molinókon a Soli Deo Gloria – A magyar reformáció öt évszázada című kiállítás.

Szabó Magda emlékére nyílt kiállítás Debrecenben

Kép: Szabó Magda emlékére nyílt kiállítás Debrecenben

Az emlékkiállítással megkezdődött az a több hetes programsorozat, amellyel a város köszönti híres szülöttjét, díszpolgárát, a Tiszántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokát.

Egység

Csenger öröksége

Huszonöt évvel ezelőtt Kárpátaljáról egy osztálynyi református fiatal érkezett Csengerbe, hogy tanulmányait a helyi gimnáziumban elkezdje, s a figyelmet Krisztusban hívő közösségként lelki, szellemi és magatartásbeli értelemben is Istenre irányítsa.

Egy nap Székelydályán

Kép: Egy nap Székelydályán

Fülöp Szabolcs székelydályai lelkipásztor szolgálata mellett gazdálkodik és az egyház tulajdonában lévő földek után kapott területalapú támogatásokból akarja felújítani a falu műemlék templomát.

A reformáció útján

Wormsi kitekintés

A Károli-egyetem nyári, reformációs emlékhelyeket bejáró túrájának következő állomásai, Eisenach és Wartburg előtt Wormsba, az 1521-es birodalmi gyűlés helyszínére látogatunk el a reformáció ötszázadik évében.

Hittan

Tájékoztató a hittanoktatási létszámjelentésekről

A Zsinati Oktatási Iroda nyilvánosságra hozta a fakultatív hittanoktatás és a kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás szervezésével összefüggő létszámjelentés teljesítéséhez szükséges adatlapot és tájékoztatót.

Küldetés

Lépj egyet a jóság útján!

Kép: Lépj egyet a jóság útján!

Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.

Református segítség az erdélyi viharkárosultaknak

Kép: Református segítség az erdélyi viharkárosultaknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldöttsége félmillió forint értékű gyorssegéllyel érkezett kedd délután az erdélyi Sztána településre, ahol a község legtöbb épülete megsérült a vasárnapi viharban.

Az én reformációm

Megőrizni a fiatalokat

„Dédelgessétek a fiatalokat, segítsetek nekik megértetni, mit jelenthet itt és most és a hit, a múltból tanulva, de a jövőbe nézve″ – Glynis Williams, a Kanadai Presbiteriánus Egyház nemzetközi misszióért felelős munkatársának üzenete a reformációról.

Tisztújítás

Hitvallásuk a presbiteri tisztségről

Mit tanít a Második Helvét Hitvallás a presbiterekről és a testületi vezetésről?

Presbiterválasztási tájékoztató

Idén ősszel egyházunk gyülekezeteiben ismét esedékes a presbitériumi tisztújítás, mivel a 2012-ben tisztségbe lépett presbiterek mandátuma az év végével lejár.

Istent keresem

Péld 20,17–30

„Tanácskozás során születik a jó terv...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkEz történik továbbiak →

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztAdj áldást, Robot úr!

Mi volt a cél? Kortársinak láttatni az egyházat és olyan modernnek, ami lépést tart a korral?

Szabados ÁdámKét meghökkentő beszélgetés

Felülírja-e az evangélium a mi törzsi identitásunkat? Felülírja-e a politikai meggyőződéseinket és preferenciáinkat?

ÚjragondolóA parázna asszony

Feloldozást adsz? Második esélyt? Népeddé fogadod újra a népet, ha megtér? Mi a megtérés nálad, Uram?

Dunamelléki Egyházkerület

Hadd kóstoljam meg!

A sötét-smaragd szőlőt, a jáspisfényű körtét… ...

Első helyezést ért el a Középkori templomok útja

Első helyezést ért el a Középkori templomok útja az Európai Bizottság által kezdeményezett és a Magyar Turisztikai Ügynökség által végrehajtott Kiváló Európai Desztinációk – Europen Destinations ... ...

Dunántúli Egyházkerület

Irgalmat nyertünk - A Pápai Református Egyházmegye Reformáció 500 ünnepsége

A reformáció 500. emlékéve alkalmából együtt ünnepelt a Pápai Református Egyházmegye közössége a tápi református templomban 2017. szeptember 9-én.

Pro-Publico-díjat kapott Varga-Umbrich Eszter, a Pápai Református Gimnázium diákja

Alapításának 487., az újraindulás utáni 27. tanévét nyitotta meg szeptember 1-én a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanévnyitó istentiszteletével.

Tiszáninneni Egyházkerület

Reformátorian református

Kisgyőrben, a református templomban tartotta őszi, egyben a jelenlegi presbiteri ciklus utolsó konferenciáját a Magyar Református Presbiteri Szövetség Dél-Borsodi Szervezete. A résztvevők a közelgő presbiterválasztásra ... ...

Letették az Egerszalóki Református Templom alapkövét

Református templom épül Egerszalókon. Az épület alapkövét hálaadó istentisztelettel egybekötött ünnepségen tették le a Heves megyei településen, szeptember 16-án. Az Egerszalóki Református Missziói Egyházközség tagjai ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

Első helyezést ért el a Középkori templomok útja

Első helyezést ért el a Középkori templomok útja az Európai Bizottság által kezdeményezett és a Magyar Turisztikai Ügynökség által végrehajtott Kivá...

Száz év emlékezete

A történelmi pillanatok, események emlékezete egyszerre késztet minket megállására és elindulásra. Meg kell állnia az embernek, hogy megpróbálja áté...

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Hajdú Zoltán Levente

Számomra a gyülekezet nem múzeum, hanem élő közösség.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Támogatói program

A 25 éve alapított Kálvin Kiadó programot hirdetett református gyülekezetek és intézmények számára iratterjesztés, iratmisszió és könyvtár támogatására.

  • Ideje van
  • Nagypapi
  • 101 Bibliai
  • Konkordanciás Biblia
  • Helvét Hitvallás