Szabadító Urunk van

Szabadító Urunk van

Az üldözött keresztyénekért is imádkoztak a magyarországi egyházak vezetői az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén.

Egység

Istentől kapott hatalom

Kép: Istentől kapott hatalom

Feloldozni és gyógyítani – e kettőt együtt nevezte a tisztségébe január 19-én beiktatott horvátországi református püspök, Szenn Péter legfőbb feladatának dunamelléki szolgatársa, Bogárdi Szabó István.

In memoriam

Elhunyt Tőkéczki László

Elhunyt Tőkéczki László Széchenyi-díjas történész, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka. Temetése január 23-án, kedden lesz Budapesten.

Egyházunk

Keressük a református diakónia példamutató szolgálóit

Az intézményes diakóniai szolgálatot Juhász Zsófia-díjjal, a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot Kiss Ferenc-díjjal jutalmazza egyházunk Zsinata. A felterjesztéseket február 28-ig várják a döntéshozók.

Állásfoglalás az áprilisi országgyűlési választások előtt

Kép: Állásfoglalás az áprilisi országgyűlési választások előtt

Tájékozódásra és szavazásra buzdítanak, ugyanakkor békességre és önmérsékletre kérnek mindenkit egyházunk vezetői az április 8-i választásokkal kapcsolatban.

Énekeskönyv

Mai válasz Isten szavára

Januárban kézbe vehetjük az új énekeskönyv csaknem száz új éneket tartalmazó előzetesét. 

 
Énekekről mindenkinek

A Reformátusok Lapjában öt éve indult cikksorozat a Bibliaolvasó Kalauz napi igéihez ajánlott énekekből emelt ki egyet-egyet. Most egy helyre gyűjtöttük ezeket a cikkeket.

„Aranykapu ragyogása ellátszik a sírig”

Kép: „Aranykapu ragyogása ellátszik a sírig”
„Ő nem félt, ám hite és humanista világlátása egyszerűen lehetetlenné tette, hogy végrehajtsa a zsidótörvényeket, így nyugdíjazását kérte” – a magyar kultúra napja alkalmából Áprily Lajos református költőre, az egykori Baár-Madas Leánynevelő Intézet igazgatójára emlékezünk.

Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet

A rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.

Cigánymisszió

„Szakkollégistának lenni életre szóló dolog"

„Az oktatás nemcsak ismeretek közlése, hanem betöltése egy kétezer éves útmutatásnak: vagyis misszió, diakónia, nevelés" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumni találkozóján. 

Minden álom megvalósulhat


Hét intézmény több mint száz hallgatója vett részt a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat találkozóján. köztük a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium egykori és jelenlegi diákjai.  

Istent keresem

Mt 10,1–15

„Magához hívta tizenkét tanítványát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóMersz-e?

Hát valóban ennyi lenne? Csak hinnem kellene? Miben? Kiben? Mégis hogyan?

ReposztA keresztyén önfeladásról

Mára már nyilvánvaló, hogy a liberális forgatókönyv a történelem menetéről nem működik.

LelkészfeleségVársz e valamit a férjedtől?

Van férjed is, vagy csak lelkészférjed?

Hittan

Hit- és erkölcstan: változásjelentő adatlapok

Honlapunkról letölthetik a kötelezően választható református hit és erkölcstan csoportlétszámának változásjelentő adatlapját.

Dunamelléki Egyházkerület

„Uram, a jobbod kitűnik erejével…”

Ebben az évben a Karib-térség keresztényei állították össze a vasárnap kezdődött ökumenikus imahét témáját. ...

A semmi kérdez

Danse macabre ...

Dunántúli Egyházkerület

Diákévek harangzúgásában - Csoóri Sándor emléknap a Pápai Refiben

2018. január 25-én Csoóri Sándor emléknap lesz a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumában.

Pápai Kollégiumi Lapok karácsonyi szám

Megjelent a Pápai Református Teológiai Akadémia Diákújságának karácsonyi száma.

Tiszáninneni Egyházkerület

Keressétek az Isten igazságát – Újévi fogadást tartottak Miskolcon

Újévi fogadást rendezett a Tiszáninneni Református Egyházkerület elnöksége Miskolcon, az Egyházkerületi Székház nagytermében, január 13-án. Az elnökség megköszönte a jelenlévő egyházi és világi vezetők, lelkipásztorok ... ...

Elhunyt Tőkéczki László

Elhunyt Tőkéczki László Széchenyi-díjas történész, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense. 66 éves korában, január 8-án hívta ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

Nyílt nap a DRHE-n 2018. január 25-én

Nyílt napot tart a Debreceni Református Hittudományi Egyetem valamennyi alap és osztatlan mesterszakon 2018. január 25-én. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál

Szeretettel hívjuk a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálra, amely 2018. február 9-én lesz a debreceni Kölcsey Központban 18 órai kezdettel.

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Évkezdő leltár

Tisztelettel tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy a Kálvin Kiadó éves leltárát 2018. január 2-12. között tartja. Az internetes vásárlással, illetve könyvesboltjaink nyitvatartásával kapcsolatban honlapunkon adunk tájékoztatást.

  • Összhang
  • Egyetemes és református
  • Titkok peremén
  • Stuhlmacher1
  • Ideje van