Ünnepség

Reformáció 500 Emléknap

Kép: Reformáció 500 Emléknap

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház november 17-én, pénteken 10.00 órai kezdéssel Rimaszombatban tartja központi megemlékezését a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Az istentiszteletet élőben követhetik honlapunkon.

Egyházunk

Valódi életközösségben

Kép: Valódi életközösségben

Nemcsak anyagilag, lelkileg is sokat jelentett a nyíregyháza-örökösföldi közösségnek, hogy templomépítésükért összefogott az egész Magyarországi Református Egyház. A templom alapkőletétele után még idén elkezdik az építkezést.

Adomány

Segítsünk az újrakezdésben!

Kép: Segítsünk az újrakezdésben!

A polgárháború következtében a szír gyermekek és fiatalok állandó feszültségben élnek, folyamatosan erőszakkal kénytelenek szembenézni. Ezért különösen is fontos szerepük van az életükben a biztonságos helyeknek. Szíriai vasárnapi iskolai program támogatására gyűjt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Egy doboznyi szeretet

Kép: Egy doboznyi szeretet

Nehéz körülmények között élőket segít tartós élelmiszerrel, tisztítószerekkel a Magyar Református Szeretetszolgálat. Adományaival Ön is segíthet!

Ajánló

Két könyv két nézőpontból

Lelki békénket felforgató olvasmányok vagy Isten jobb megismerését segítő írások? Egyáltalán kell-e különbséget tennünk a kettő között? Ellis Potter Honnan tudod? és 3 elmélet a mindenségről című könyveit ajánljuk. 

Fiatalok

Közösségfejlesztés és feltöltődés

Kép: Közösségfejlesztés és feltöltődés

Egymásért imádkozva, egymást bátorítva tudunk távozni egy-egy ilyen eseményről – mondja Balázsfalvi-Ábrám Anna, akit a legutóbbi Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum tapasztalatairól kérdeztünk.

Reformáció

Láthatóvá tett hit

Kép: Láthatóvá tett hit

A Papp László Budapest Sportarénában megtartott központi reformációi ünnepség után Bényi Ildikóval és Gundel Takács Gáborral, az emlékév arcaival arról beszélgettünk, mit jelentett számukra az elmúlt néhány hónap és maga a reformáció.

Reformáció 500.1

Kortárs irodalmi pályázatot hirdet „Reformáció 500.1” néven a Reformáció Emlékbizottság.

„Az igaz ember hitből él”

Kép: „Az igaz ember hitből él”

Ez volt a mottója a Papp László Budapest Sportarénában október 31-én megtartott központi reformációi emlékünnepnek. Hat nappal később magyar kormányzati vezetők politikai, kulturális és spirituális céllal látogattak Wittenbergbe. Vendégszerzőnk, Hafenscher Károly evangélikus lelkész írása.

A világban

Új összefogás a missziói szolgálatban

A közös felelősségvállalásról és missziói együttműködésről egyeztetett a német Egyesült Protestáns Misszió (VEM) főtitkára egyházunk képviselőivel november 11. és 14. között.

Istent keresem

Ez 22,1–22

„Te vagy az oka, hogy közel van már a napod... a szent dolgokat semmibe vetted” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkEz történik továbbiak →


Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztSzórvány és szív

Eljön-e az idő, hogy valaki utolsóként húzza meg a harangot. A Wekerle telep magyarjai fogyatkoznak. De még vannak.

Szabados ÁdámA Nashville-i Nyilatkozat

A nyilatkozat már a megjelenése másnapján berobbant a köztudatba.

LelkészfeleségHa láthatatlanná lettél...

Góliát nem Gátban lakik ma, hanem körülöttük, és abban erősít meg ma is, hogy el ne higgyük, hogy a mi Urunk győztes úr.

Dunamelléki Egyházkerület

Helló, december! Helló, karácsony!

Nem, nem tévedés a cím, ilyenkor, novemberben. A szokatlan időzítés és a köszöntés hangvétele engem is igencsak gondolkodóba ejtett, így osztozom az Olvasó zavarában. ...

Aki nem sietett

Baksay Sándor azon szerzők közé tartozik, akiket bizony nehéz megismerni a fősodratú médiából. Mielőtt a neves lelkipásztor-író személyiségéről és munkásságáról szólnék, tegyünk egy kis kitérőt. ...

Dunántúli Egyházkerület

A Dunántúli Református Egyházkerület ünnepi nyilatkozata

A Dunántúli Református Egyházkerület Közgyűlése 2017. október 28-án tartott ülésén, ünnepi nyilatkozatot fogadott el a Reformáció 500. évfordulójára való tekintettel.

Irgalmat nyertünk - A Pápai Református Egyházmegye Reformáció 500 ünnepsége

A reformáció 500. emlékéve alkalmából együtt ünnepelt a Pápai Református Egyházmegye közössége a tápi református templomban 2017. szeptember 9-én.

Tiszáninneni Egyházkerület

Harminc év egy gyülekezet kötelékében

A lelkipásztor és a gyülekezet közös, harminc éves szolgálatáért, valamint a református templom felújításáért adtak hálát Mezőcsáton ünnepi istentisztelet keretében, november 11-én. ...

Felhívás lelkészszentelésre

A Tiszáninneni Református Egyházkerület 2017. november 25-én szombaton a miskolci Avasi Református Templomban lelkészszentelést tart, amelyre 2017. november 20-ig lehet jelentkezni a Püspöki Hivatal levélcímén ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet

A Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlése 2017. november 3-án az alábbi lelkészek felszenteléséről döntött:

Hálaadó Istentisztelet Tiszalökön

2017. utolsó októberi vasárnapjának délutánján Tiszalök Város Önkormányzatával közösen szervezett Bocskai Emlékünnepségre és Hálaadó Istentiszteletr...

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Sebestyén Katalin

Önmeghatározásom: lelkész, lelkigondozó, szupervizor.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Könyvbemutató Debrecenben

November 30-án 9.30-tól három új szakkönyvünket is bemutatjuk a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen, a Magyar Tudomány Ünnepén.

Győri Könyvszalon

XVII. Győri Könyvszalon, november 17-19., a Győri Nemzeti Színházban. Ott leszünk!

  • Egyetemes és református
  • Titkok peremén
  • Stuhlmacher1
  • Ideje van
  • Nagypapi