Új otthonukban szólnak a szútori harangok

Új otthonukban szólnak a szútori harangok

Alig fél év elteltével, a Gombaszögi Nyári Tábor megnyitóján újra megszólalhattak a januárban leszerelt szútori harangok.

Tűzkár

Leégett a nagydobronyi református imaház és óvoda

Leégett a nagydobronyi református cigány gyülekezet imaháza és óvodája. A helyiek szerint gyújtogatás történt. A magyar ajkú cigányok félnek, mert a közelmúltban több atrocitás is érte őket, három hete egy fiatal férfit a családja szeme láttára öltek meg. 

Segítsünk kárpátaljai testvéreinknek! 

Július 29-i perselyadományainkkal mi is támogathatjuk a leégett nagydobronyi imaház újjáépítését, és a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül is adakozhatunk. 

Ajánló

Séta a Biblia növényei között

Kép: Séta a Biblia növényei között

Miért használt Jézus a példázataiban növényekkel kapcsolatos hasonlatokat? Valóban egy tök árnyékában hűsölt Jónás? Sáskát evett a pusztában Keresztelő János, vagy valami egészen mást?

Képtelen kert a völgy forgatagában

Kép: Képtelen kert a völgy forgatagában

Látó látogatókért imádkoznak az idei Művészetek völgye református udvarának házigazdái: céljuk leleplezni a hamis istenképeket és feszegetni a hit határait. Meredek ugrásra biztatnak, amelyhez szükségszerű elengedni a jól bevált kapaszkodókat. Merítsenek bátorságot és térjenek be hozzájuk!

Nagykőrösön ülésezik a Doktorok Kollégiuma

Megkezdődött a regisztráció egyházunk tudományos testületének következő tanácskozására.

„A názáreti Jézus: mítosz vagy valóság?”

Kép: „A názáreti Jézus: mítosz vagy valóság?”

A Kálvinista Apologetikai Társaság Jézus személyével kapcsolatban szervez beszélgetést a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának épületében.

Felvételi

Banglades

Mankó akar lenni a betegeinek

Kép: Mankó akar lenni a betegeinek

„Minden ember, aki itt van, sok szenvedésen ment keresztül, mégis alázattal viselik az őket ért megpróbáltatásokat és a menekülttábor körülményeit." Szőke Ildikó maga is áttelepült Romániából Magyarországra, így át tudja érezni a rohingják helyzetét.

Hazatértek orvosaink Bangladesből

Kép: Hazatértek orvosaink Bangladesből

„Köszönjük az erkölcsi és anyagi támogatást, végig éreztük, hogy Magyarországról nagyon sokan segítik adományaikkal és gondolataikkal a missziót, ez erőt adott nekünk" – fogalmazott Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a Bangladesből hazatért orvoscsoport szombati ferihegyi landolása után.

Ahol egy ölelés a legszebb fizetség

Kép: Ahol egy ölelés a legszebb fizetség

Hegedüs Sabina középiskolai évei alatt ügyvédi pályára készült, azonban végül számára a plasztikai sebészi hivatás vált szerelemmé – első látásra. Ez a mai napig tartó rajongás vitte el a Szeretetszolgálat orvoscsoportjába. A küldetés résztvevőinek következő napjáról ő számol be a nekünk.

Ami nem helyettesíthető

Kép: Ami nem helyettesíthető

Sári Ferenc sajnálja, hogy kevesebb idő jut arra, hogy minden orvosa a rohingja menekülttáborban dolgozzon, de mint mondja, ez az ára annak, hogy minőségi képzést tudjanak nyújtani a helyi orvosoknak és nővéreknek, aminek a későbbiekben nagyobb hatása lesz. Ezúttal az orvocsoport vezetője számol be a Bangladesben töltött napokról.

Hálára tanít a szenvedés

Kép: Hálára tanít a szenvedés

„Mi, magyarok hajlamosak vagyunk panaszkodni, sokszor elégedetlenkedünk. De ahhoz képest, milyen körülmények között élnek ezek az emberek, a mi otthoni valóságunk minden bosszankodásunk ellenére aranyélet" – mondja Osgyán Dániel, a Szeretetszolgálat orvosi missziójának logisztikai vezetője. 
 

Így töltődik az akkumulátor

A bangladesi küldetés szombati napjáról ezúttal Kutnyánszky Valéria háziorvostól értesülhetünk. 

Hogy kerül a gekkó a plafonra?

A rohingják helyzetét és orvoscsoportunk múlthét pénteki napját Juhász Márton segítségével ismerjük meg. 

A bengáli tigris hazájában

A világ 8. legszegényebb országát Kalatovics Artúr rezidens szemén át ismerhetik meg. 

Tekintetek, amik átformálnak

Az önkéntes orvoscsoport első Bangladesben töltött napjáról Sebő Gábor ápoló számol be.

Istent keresem

Józs 7

„Ezért föllángolt az Úr haragja Izráel fiai ellen” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztMikor kezdjünk médiázni?

Minél később adunk gyerekeinknek hozzáférést a közösségi médiához, annál érettebben és okosabban tudnak élni vele.

MegmondomSuperman evolúciója

Míg Superman az emberisten, akit túlzottan fölénk helyeztek, addig Krisztus az istenember, aki önként szállt le közénk.

Sokorói dombság reformátusaiÖnáltatás vagy önátadás

A sok és kevés nem mennyiségi kérdés, hanem minőségi.

Adatvédelem

Adatvédelmi és adatkezelési mintaszabályzat

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Dunamelléki Egyházkerület

Képtelen történetek

Képzelje el, hogy belép egy galériába, ahol képek nélküli keretek lógnak a falakon, mégis azt érzi, azok nem üresek. Hogyan lehetséges ez? Erről beszélgettünk Votin ... ...

Pásztor és juh

"Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért." János 10,11 ...

Dunántúli Egyházkerület

Hajlék az örökkévalóságban - megnyílik a Pannonia Reformata Múzeum állandó kiállítása

Az elmúlt évek sok-sok imádságát és munkáját követően örömmel adjuk hírűl, hogy 2018. május 12-től, a felújított Pápai Református Ótemplomban látogatható a „Hajlék az örökkévalóságban“ a Pannonia Reformata Múzeum állandó kiállítása.

AZÉ 2 - Százötven, újratöltve

Örömmel és Isten iránti hálával a szívünkben számolhatunk be a nagy sikerű Adj Zengő Éneket című ifjúsági énekeskönyvünkkel kapcsolatos új hírekről, és a lassan, de biztosan útjáró induló második kötet munkálatairól.

Tiszáninneni Egyházkerület

Pányok a szívekben

A Pányokról elszármazottaknak szervezett találkozót a helyi református egyházközség „Pányok a szívünkben” címmel. A július 14-i rendezvényen kanapébeszélgetéssel, istentisztelettel és gyertyafényes vacsorával várták a vendégeket. ...

Lelkesítő családi napot tartottak Abaújváron

Keresztyén családi napot szervezett az Abaúji Református Egyházmegye július 7-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújváron, ahol minden korosztály kedvére válogathatott a programok közül. A rendezvény fővédnöke ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

Lelki ház építése Hencidán

2018. július 1-jén kibúcsúztatták Lázár Péterné Czégény Évát a Hencidai Református Egyházközségből, ahol 22 esztendőn át szolgált.

A család szeretetköteléket alkot

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 2018. június 25-én tartotta meg a Debreceni Református Nagytemplomban konferenciáját.

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Könyveink a REND-en

Mindenkit szeretettel várunk könyeinkkel a kaposvári REND-en, június 29. és július 1. között, a Református utcában.

  • Jézus példázatai
  • Tom Wright
  • Czeglédy
  • Kicsoda Jézus?
  • Magyarázatos Biblia