Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára!

Ismét közös gondolkodásra invitál a Reformátusok Szárszói Konferenciája: a jelentős hagyományokkal bíró találkozó 2017. augusztus 24-től 27-ig várja szeretettel a keresztyén szellemiségű érdeklődőket.

okak kívánsága teljesül augusztus végén, ugyanis idén újra megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A helyszín a balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ: ez a terület adott otthont a híres 1943-as Magyar Élet Tábornak és a rendszerváltás utáni értelmiségi találkozóknak is.

 

 

 

Részletes program a linkre kattintva érhető el!

 

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából az újrainduló szárszói konferenciának is a reformáció lesz a fő témája. Csütörtök délután Steinbach József, a Dunántúli Egyházkerület püspökének nyitó áhitata és Márkus Mihály nyugalmazott püspök megnyitó-gondolatai után többek között Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Zsengellér József a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese, valamint Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke ad elő Szárszó 1945 előtti időszakáról, az 1989 utáni évek tapasztalatairól valamint az újrainduló Reformátusok Szárszói Konferenciája céljairól és irányairól.

 

A péntek reggeli áhitat után mások mellett Nagy Péter a THÉMA egyesület alapító tagja és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár (EMMI) előadóink a reformáció szellemiségével, teológiai, művészeti és történeti vonatkozásaival foglalkoznak, délután pedig többek között Biró Marcell közigazgatási államtitkár (Miniszterelnöki Kabinetiroda), Steinbach József püspök, Szűcs Ferenc professzor emeritus (KRE HTK) és Törő Csaba  dékán (KRE ÁJK) vizsgálják a reformáció napjainkig ható közéleti, társadalmi hatásait.

 

A szombati, utolsó teljes nap előadásai a Reformáció távlata a következő nemzedék számára címmel a jövőbe tekintést szolgálják: Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára, Tőkéczki László történész és Répás Zsuzsanna főosztályvezető (MMA) előadóink a reformációs gazdasági oldalát és szellemiségét elemzik.

 

A konferencia utolsó napján, vasárnap délelőtt a résztvevők egy közös, záró istentiszteleten lehetnek lelki közösségben.

 

 

(Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy minden résztvevő számára egyéni, előzetes regisztrációhoz kötött a rendezvény, valamint egy e-mail címről csak egy személy regisztrálhat. További személyek regisztrálásához (pl.: házastárs) külön felhasználói fiókot kell létrehozni.) 

 

Regisztráció

A Reformátusok Szárszói Konferenciáján 16 éven felüliek vehetnek részt. A rendezvény nyitott, azonban minden résztvevő számára egyéni, előzetes regisztrációhoz kötött , valamint egy e-mail címről csak egy ember regisztrálhat. A konferencián a szállást és az étkezést – a helyszín korlátai miatt – 300 fő számára tudjuk biztosítani. A regisztrációhoz kérjük kattintson ide. (Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy minden résztvevő számára egyéni, előzetes regisztrációhoz kötött a rendezvény, valamint egy e-mail címről csak egy személy regisztrálhat. További személyek regisztrálásához (pl.: házastárs) külön felhasználói fiókot kell létrehozni.)

 

A programra történő jelentkezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy a határidő után történő módosítási kérést a szervezőknek nem áll módjában figyelembe venni és ilyen esetben az adományt sem lehetséges visszatéríteni.

 

 

Időpont

2017. augusztus 24.-27., csütörtök 14 órától előre láthatóan vasárnap délig.

 

Helyszín

Balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ; 8624, Balatonszárszó, Csárda u. 41.

 

Szállás és étkezés

Az esemény teljes ideje alatt szállást és napi háromszori étkezést biztosítunk 300 fő regisztrálónak.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elhelyezés többágyas szobákban történik, valamint a szállások egy része a konferencia-központon kívül, Balatonszárszó és Balatonföldvár területén helyezkednek el. A szállások megközelítését minden résztvevőnek egyedileg kell megoldania.

 

 

Költségek

A konferencia résztvevői számára személyenként egy jelképes, 5000 Ft-os adomány fizetendő, melyért a Magyarországi Református Egyház szállást és napi háromszori étkezést biztosít 300 fő regisztrálónak. (Az adomány a részvételi napok számától független.)

 

Kérjük, hogy az összeget a Magyarországi Református Egyház számlájára (11100104-19024048-36000001) átutalni szíveskedjen. A közlemény rovatban mindenképpen tüntesse fel a ’Szárszó 2017’-et és saját nevét. (Példa: Szárszó 2017 Példa Éva)

Kérjük továbbá, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében a konferenciára hozza magával az átutalásról szóló banki bizonylatot.

 

 

(Felhívjuk szíves figyelmüket, minden résztvevő számára egyéni, előzetes regisztrációhoz kötött a rendezvény, valamint egy e-mail címről csak egy személy regisztrálhat. További személyek regisztrálásához (pl.: házastárs) külön felhasználói fiókot kell létrehozni.) 

 

A program a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala Szeretetszolgálati Irodájának támogatásával, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében valósul meg.

 

 

 

További információk:

web: szarszo.reformatus.hu

e-mail: szarszo@reformatus.hu

telefon: +36-30-576-36-92 (a telefonszám minden munkanap 9 órától 16 óráig érhető el)