Csatlakozzunk fiatalokhoz szerte a világon és imádkozzunk a Koreai-félsziget békéjéért!

Fiatalok gyűltek össze a világ minden részéről virtuálisan, hogy imádkozzanak a Koreai-félsziget békéjéért. Másokat is arra hívnak, hogy csatlakozzanak hozzájuk az imádságaikról készült videó megtekintésével.

image.jpg

Fotó: Gregoire de Fombelle/WCC, 2019.

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) globális ifjúsági hálózata, az ECHOS bizottság kezdeményezésének köszönhetően az imákról készült felvétel immár elérhető az EVT tagegyházai és minden jóakaratú ember számára. A videóban szereplő fiatalok egy része az EVT által szervezett igazságosság és béke zarándoklatában is részt vett, amelyre 2019-ben került sor Koreában. Lelkesedésük kitartott a látogatásuk után is és arra indította őket, hogy továbbra is aktívan vegyenek részt a Koreai-félsziget békéjét és újraegyesítését szorgalmazó ökumenikus mozgalomban.

Mivel 2020-ban a koreai háború kitörésének 70. évfordulójára emlékezünk, az Egyházak Világtanácsa globális imakampányt szervezett a Koreai-félsziget békéjéért: „Imádkozunk, Békét most, Legyen vége a háborúnak” címmel.

A fiatal zarándokok a globális imakampányban való különös részvételüket örökítették meg a videóban, amelyet forrásként használtak szerte a világon az október 4-én, az úrvacsora vasárnapján, amelynek során keresztyének minden kultúrából megtörik a kenyeret és közösen emlékeznek meg a Krisztusban megvalósult megbékélésről.

Dianet Valdes imádsága Kubából: „Bővölködő élet Istene, emberré lettél, hogy megmutasd nekünk az igazsággal teljes szeretet útját, ami felebarátunkhoz vezet. Fedd fel magad reménységünk hangjában, amellyel a világ megbékéléséésrt könyörgünk.”