Még ezerszáz gyermek várja, hogy teljesüljön a karácsonyi álma

Két héttel meghosszabbították a Karácsonyi Kívánságlista programot

Csaknem kétezer gyermek karácsonyi kívánsága már teljesült, de még így is maradtak több mint ezren, akiknek az álma megvalósításra vár a Magyar Református Szeretetszolgálat Karácsonyi Kívánságlista-programjában. Az akciót ezért december 23-ig meghosszabbították, de már csak pénzadományokat várnak, így ugyanis nem kell várni a csomagok beérkezésére, hanem azonnal meg tudják vásárolni az ajándékokat a szervezet munkatársai.

A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon háromezer rászoruló gyermek karácsonyi álmát gyűjtötte össze a Magyar Református Szeretetszolgálat, abban a reményben, hogy az adományozók teljesítik azokat. A Karácsonyi Kívánságlista-program november 2-i indulása óta 1878 gyermek karácsonyi kívánsága teljesült, 1122 gyermek azonban még várja jótevőjét, ezért a Szeretetszolgálat december 23-ig meghosszabbította a kívánságok teljesítését. December 1-jétől már csak pénzbeli felajánlásokat fogadnak. Egyszerű bankkártyás fizetéssel lehet teljesíteni a kívánságokat, az ott szereplő összegek felajánlásával. Ha valaki nem egy konkrét gyermeket szeretne megajándékozni, akkor az adomany.jobbadni.hu oldal útján vagy a 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámon (közlemény: Kívánságlista) tetszőleges összeg felajánlásával is támogathatja a programot.

Idén nehezebben indult be a kívánságok teljesítése, igazán csak advent első vasárnapja óta jött meg az adakozókedv. Azóta viszont egymásnak adják a kilincset az emberek gyűjtőpontjainkon. Akad olyan adományozó, aki egy komplett család kívánságát teljesítette. A programot december 23-ig meghosszabbítottuk, viszont december 1-jétől már csak pénzben lehet a kívánságokat teljesíteni. Ezt a döntést aztért hoztuk meg, mert így jelentősen lecsökken a várakozási idő, hiszen a beérkezett összegből rögtön meg tudjuk vásárolni az adott ajándékot. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki valóra váltotta már egy vagy akár több gyermek karácsonyi kívánságát, és bízunk benne, hogy sikerül mind a háromezer gyermeknek szebbé tenni az ünnepét közösen! hívja fel a figyelmet Győri-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője.

kívánságlista.png

Fotó: MRSZ

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista-programja igazi összefogássá nőtte ki magát, hiszen idén olyan nagy márkák álltak a kezdeményezés mellé, mint a Decathlon Magyarország, a Media Markt Magyarország, a H&M, a Régió Játék és a GLS-futárszolgálat. Van, aki kedvezményes vásárlást tesz lehetővé, segít a Szeretetszolgálat által vásárolt ajándékok áruházi összekészítésében, vagy a csomagok szállításában nyújt segítséget.

A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kívánságok olyan szülőktől érkeztek, akik meglehetősen szerény anyagi körülmények között nevelik gyermekeiket, és nincs lehetőségük megajándékozni őket. Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a szülőknek adja át még karácsony előtt, így a gyermekeknek megmarad a meglepetés, a szülőknek pedig az ajándékozás öröme.