Március 31-ig javasolhatunk pedagógusokat kitüntetésre

1997-ben ZS-14/1997. számú határozatával alapította meg a Magyarországi Református Egyház Zsinata azt a két református pedagógus kitüntetést, mellyel 2021-ben immár 24. alkalommal ismerhetik el a pedagógusok teljesítményét:

Makkai Sándor-díj

– a református nevelési eszmények átültetéséért a mindennapi pedagógiai gyakorlatba. A díj adományozásának feltétele: több éves óvónői, tanítónői vagy tanári tevékenység magyar református köznevelési intézményben, kiemelkedő szakmai munka, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente három pedagógusnak adományozható, akik közül egynek mindig határon túli pedagógusnak kell lennie. A díj átadására 2021. augusztus 28-án, a 2021/22. tanév országos református tanévnyitó istentiszteletén kerül sor.

Imre Sándor-díj

– a református iskolaügyért végzett áldozatos munkáért. A díj adományozásának feltétele: több éves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő tevékenység, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente egy pedagógusnak adományozható. A díj átadására 2021. november 18-án a Zsinat ülésén kerül sor.

A kitüntetésre történő felterjesztéseket 2021. március 31-ig a MRE Zsinati Oktatási Iroda címére (1427 Budapest, Pf.: 643.) kérjük eljuttatni. A jelölésekhez csatolni kell az intézmény fenntartói igazgatótanácsának a támogató véleményét is (ha működik igazgatótanács az intézmény mellett). A pedagógus kitüntetések odaítéléséről a Zsinat 2021. tavaszán határoz.