Csak szeretnék szabadon tisztelni Istent

2019. február 08., címkék: open doors, keresztyénüldözés

„Nem merem elmondani a családomnak, hogy keresztyén lettem, mert a közösség kitaszítaná őket" – mondja egy szomáliai fiatal, aki ugyanakkor reméli: egyszer még nyíltan is Krisztus követe lehet a muszlim többségű társadalomban. Humanitárius krízisek, kulturális felsőbbrendűség, vallási radikalizmus, polgárháborúk és diktatúrák veszélyeztetik minden kilencedik keresztyén életét – a legutóbbi Open Doors-jelentés szerint világszerte 245 millió testvérünk szenved az elnyomás valamilyen formájától.

Kétszázmillióan szenvednek Krisztusért világszerte

2017. január 24., címkék: open doors, keresztyénüldözés, 2017

Az egyre erősödő vallási-etnikai nacionalizmus következtében tovább nőtt a keresztyénüldözés mértéke 2016-ban – derül ki az ezzel foglalkozó nemzetközi szervezet év elején közzétett jelentéséből. Az Open Doors arra figyelmeztet: a vallási üldöztetés egyik jelentős mozgatórugója napjaink migrációs hullámának.

Jelentősen megnőtt a keresztyénüldözések száma a világban

2016. január 20., címkék: open doors, keresztyénüldözés

Ugrásszerűen megnőtt 2015-ben a keresztyénüldözések száma a világban, mindenekelőtt Észak-Koreában, máshol pedig a szélsőséges iszlamizmus miatt – derül ki az Open Doors (Nyitott ajtók) elnevezésű protestáns szervezet éves jelentéséből.

Istent keresem

Lk 20,20–26

„Adjátok meg… Istennek, ami Istené!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink