Ismét ülésezett a Reformációi Emlékbizottság

2012. június 28., csütörtök

Az ülésen többek között szóba került az a javaslat, amelyet a Magyarországi Református Egyház Kálvin János Emlékbizottságának vezetője, Márkus Mihály nyugalmazott püspök és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi emlékbizottságának vezetője, Fabiny Tamás tettek egyházaik 2017-es közös zsinati előkészületeivel kapcsolatban.

2012. június 27-én a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Reformációi Bizottságának tagjai ismét találkoztak egymással az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában, hogy megtárgyalják a 2017-es előkészületek legfrissebb fejleményeit.

A bizottsági tagok először Fabiny Tamás püspök, bizottsági elnök előterjesztésében meghallgatták azt a javaslatot, amelyet a Magyarországi Református Egyház Kálvin János Emlékbizottságának vezetője, Márkus Mihály nyugalmazott püspök és a MEE Reformációi emlékbizottságának vezetője, Fabiny Tamás tettek egyházaik 2017-es közös zsinati előkészületeivel összefüggésben.

A javaslat célzott történeti kutatást indítványoz a két egyház korábbi egyezményeinek hatásáról, valamint szeretnék, ha a 2017-es közös zsinat elfogadna egy olyan ünnepélyes nyilatkozatot, amely a két egyház további működését is meghatározza.

Szeretnék, ha a 2011-es népszámlálás tanulságainak levonása közös munkacsoportban történne, valamint azt, hogy a 2013-tól bevezetendő kötelező hittan illetve erkölcstanoktatásra közösen készülnének fel az egyházak.

Az ökumenikus alkalmak liturgiájával és más tervekkel kapcsolatban tovább itt olvashat.

reformatus.hu

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →